Tänään on lauantai 13. elokuuta 2022
Nimipäivää viettää Jesse ja Okko

Kirjoittaja Aihe: Ja tapahtui niinä päivinä...  (Luettu 11427 kertaa)

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Ja tapahtui niinä päivinä...
« : 23.07.07 - klo:01:09 »
Sattuipa silmiini tällainen mielenkiintoinen lehtikirjoitus:

N:o 46 - 3.12.2003

Laura Schlesinger on yhdysvaltalainen radioesiintyjä, joka jakaa elämänohjeita ohjelmaan soittaville ihmisille. Aiheet koskevat parisuhteen pulmia, rahahuolia ja lastenkasvatusta. Taannoin "Tohtori Laura" sanoi ohjelmassaan homoseksuaalisuutta iljetykseksi ja viittasi 3. Mooseksen kirjaan (18:22). Hän totesi, ettei homoseksuaalisuutta voi hyväksyä. Lauran kerrotaan saaneen sen jälkeen eräältä kuulijaltaan seuraavan avoimen kirjeen:

"Hyvä tohtori Laura,

Kiitos siitä, että teet niin paljon opettaaksesi ihmisille Jumalan lakia. Olen oppinut paljon ohjelmastasi ja pyrkinyt myös jakamaan tietoani niin monelle ihmiselle kuin mahdollista.

Aina kun joku yrittää puolustella homoseksuaalien elämäntapaa, viittaan 3. Mooseksen kirjaan (18:22), jossa selkeästi tuomitaan se iljetyksenä. Keskustelu loppuu siihen. Tarvitsisin kuitenkin neuvoasi muutaman muun lain suhteen, miten niitä pitäisi noudattaa.

Kun poltan alttarilla polttouhria, tiedän, että siitä syntyy Herralle mieluisa tuoksuva tuliuhri. (3. Moos. 1:9). Ongelmana ovat naapurit. Heidän mielestään tuoksu ei ole mieluisa. Pitäisikö minun kirota heidät?

Haluaisin myydä tyttäreni orjaksi, mikä 2. Mooseksen kirjassa hyväksyttään (21:7). Mikä olisi mielestäsi nykypäivänä sopiva hinta hänestä?

3. Mooseksen kirjassa (25:44) sanotaan, että voin omistaa orjia, sekä mies- että naispuolisia, sillä ehdolla että he ovat naapurikansojen edustajia. Eräs ystäväni on sitä mieltä, että tämä pätee meksikolaisiin, mutta ei kanadalaisiin. Voisitko selventää? Miksi en saisi omistaa kanadalaisia orjia?

Minulla on naapuri, joka jatkuvasti työskentelee sapattina. 2. Mooseksen kirja (35:2) määrää selkeästi, että hänet olisi surmattava. Onko minulla moraalinen velvollisuus tappaa hänet itse?

Eräs ystäväni on sitä mieltä, että vaikka simpukoiden syöminen on iljetys (3. Moos. 11:10), se on kuitenkin vähemmän iljettävää kuin homoseksuaalisuus. Olen eri mieltä. Voisitko selventää?

3. Mooseksen kirjan (21:20) mukaan en saa lähestyä Jumalan alttaria, jos minulla on näössä vikaa. Myönnän, että käytän lukulaseja. Pitääkö näköni olla virheetön, vai voiko tätä jotenkin kiertää?

Useimmat miespuoliset ystäväni antavat leikata hiuksensa, myös ohimolta, vaikka tämä on ehdottomasti kielletty 3. Mooseksen kirjassa (19:27). Kuinka heidän tulisi kuolla?

Olen oppinut 3. Mooseksen kirjasta (11:6-8), että kuolleen sian koskeminen tekee minusta saastaisen. Voinko kuitenkin pelata amerikkalaista jalkapalloa, jos käytän käsineitä?

Sedälläni on maatila. Hän rikkoo lakia (3. Moos. 19:19) kylvämällä samaan peltoon kahta eri siementä. Hänen vaimonsa rikkoo lakia käyttämällä vaatteita, joiden valmistuksessa on käytetty kahdenlaista kuitua (puuvilla-polyester-sekoitetta). Hän myös kiroilee paljon. Onko todellakin tarpeellista nähdä vaiva kutsua koko kaupungin väki kivittämään heitä (3. Moos. 24:10-16)? Emmekö voisi vain polttaa heidät perhepiirissä niin kuin teemme ihmisille, jotka makaavat puolisonsa perheenjäsenten kanssa? (3. Moos. 20:14)

Tiedän, että olet tutkinut näitä asioita laajasti, joten olen varma, että voit auttaa. Kiitos, että muistutit meitä siitä, että Jumalan sana on ikuinen ja muuttumaton.

Uskollinen kuulijasi
ja palvova ihailijasi
Sean Hayes"

Ohjelmalla lasketaan olevan 12 miljoonaa kuuntelijaa. Ohjelman tarkoitus on "saarnata, opettaa ja nalkuttaa moraalista ja arvoista."
« Viimeksi muokattu: 30.07.07 - klo:18:36 kirjoittanut Juplin »
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

Julle

 • Kokenut
 • ***
 • Viestejä: 145
  • Profiili
Vs: Ja tapahtui niinä päivinä...
« Vastaus #1 : 31.07.07 - klo:10:08 »
Ihan mielenkiintonen tyyppi joka on tuollasen kirjeen kirjottanu, mutta ei siinäkään ois menny kyllä nallekarkit aivan tasan. Sehän oli kokoajan tappamasa naapureitaan ja sukulaisiaan jokka tekee syntiä, mutta silti se ite halus jotenki kiertää niitä, noh, sanotaan vaikka nyt että sääntöjä, niinku esim. se amerikkalaisen jalkapallon pelaamis juttu. Onkohan tuo ollu ihan tosisaan tuo kaveri? Toivoisin ainaki että se ois sarkastistinen viesti ollu, mutta en tiiä. Väsyneenä ei sais ikinä tulla mihinkään keskustelu palstoille, ainaki mä luulen ja yritän kirjottaa viisaita! :)
Kari Tapio on Äijä!

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Vs: Ja tapahtui niinä päivinä...
« Vastaus #2 : 31.07.07 - klo:11:34 »
Onkohan tuo ollu ihan tosisaan tuo kaveri? Toivoisin ainaki että se ois sarkastistinen viesti ollu, mutta en tiiä.
Varmaksihan ei voi tuostakaan mitään sanoa, mutta luulisin että kirjoittajan idea on ollut vähän kyseenalaistaa tuon tohtorin arvomaailmaa ja "totuuksia", ja samalla suoraan sanoen vittuilla tälle päin naamaa.

Eli uskovaisille tässä varmaan halutaan takoa kaaliin (itsehän olen melkein ateisti... noh... en ainakaan kuulu kirkkoon), että vaikka Raamatussa jotain sanottaisiinkin, ei se välttämättä pidä paikkaansa, eikä tee jostain asiasta sen oikeutetumpaa kuin väärääkään.

Esimerkiksi juuri tämä homoseksuaalisuus kysymys. Onko mitään järkeä todeta jotain asiaa vääräksi tai pahaksi vain sen takia, että jokin tuhansia vuosia vanha kirja sen tuomitsee ja leimaa iljetykseksi.
« Viimeksi muokattu: 31.07.07 - klo:13:30 kirjoittanut Juplin »
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

Mina

 • Aktiivinen
 • ****
 • Viestejä: 327
  • Profiili
Vs: Ja tapahtui niinä päivinä...
« Vastaus #3 : 19.09.07 - klo:09:27 »
Tämä nyt tuli jo selväksi, mutta luulisin, että kirjeen kirjoittaja haluaa osoittaa Lauralle (?) että ei sitä Raamattua tarvitse ihan kirjaimellisesti noudattaa, koska silloin joutuisi tappamaan puolet tutuistaan suurinpiirtein. Ja että kun hän itse haluaisi kiertää määräyksiä, niin varmaan haluaa osoittaa Lauralle (?) että ei Laura itsekään varmaan niitä ohjeita ihan kirjaimellisesti noudata. Eli tämän perusteella homoseksuaalisuutta ei saisi tuomita Raamatun sanan perusteella, koska se ei ole yleisesti elämään pätevä opas. Ainakin näin minä asian näen. Ja jokainen ihminen on ainutlaatuinen, aika hassusti tuokin sanottu, jokainen on ainutlaatuinen, koska kaikkihan ovat tuossa jtn.. sori ot
If only I had a heart it would break - Oh sure

Floora

 • Aktiivinen
 • ****
 • Viestejä: 328
  • Profiili
Vs: Ja tapahtui niinä päivinä...
« Vastaus #4 : 19.09.07 - klo:10:49 »
Jep jokainen ihminen on ainutlaatuinen jumalan lapsi ja Jeesus jumalan ainoa poika =) En ehkä ihan heti noudattaisi 2000 vuotta vanhan kirjan ristiriitaisia oppeja. Joutui varmaan Laurakin miettimään motiivejaan parisen kertaa kirjeen vastaanotettuaan.
Strange but not twisted

azn

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 27
  • Profiili
Vs: Ja tapahtui niinä päivinä...
« Vastaus #5 : 27.11.07 - klo:15:10 »
no epäilen kyllä että kirjoittaja olisi ollut tosissaan, varmaan itsekseen myhäillen kirjottanu tuota.. aika hyvin pisti takasin tälle tohtorille! omasta mielestäni oli huvittavaa tekstiä =)

 

Copyright © 2000 Juplin.net. All Rights Reserved. Design by Juplin.