Leffa tai näyttelijä hukassa?

Aloittaja Nefertiti, 23.11.09 - klo:15:08

« edellinen - seuraava »

Nefertiti

Katselin oikein huolellisesti, enkä löytänyt tälläistä ketjua mistään. Ajattelin, että tällänen vois olla ihan kivakin, että joku saa sitten itseaan askarrutteneen leffan tietoonsa ja pääsee sen mahdollisesti katsomaan, siis jos leffa sattuu olemaan ostettavissa/vuokrattavissa/lainattavissa.

******

Onko elokuva hukassa? Nimi ei muistu mieleen, mutta pätkä juonta kummittelee mielessä jatkuvasti?
Onko mielessä tietty naama, mutta nimeä et saa millään mieleen? Muistat leffat, muttet tiedä kuka/ketkä siinä näytteli?

No ei huolta, sillä tässä ketjussa voi kysellä, kuka mitä ja missä.
Ne jotka jotakin tietävät vastaavat parhaansa mukaan. Mutta olethan ystävällinen ja kokeilet ensin onneasi googlen ja imdb:n kanssa.

Eli jos nuo mainitut paikat eivät anna vastausta kysymykseesi, niin yritä kuvailla unohtunut/kadonnut elokuva/näyttelijä mahdollisimman hyvin, jotta sinua ehkä pystyisi auttamaan.

Eli siis pätkä juonta, jos vain muistat, voi auttaa, sillä joku toinen voi muistaa leffa sen perusteella. Mutta joskus käy niinkin, että samaa juonta, mahdollinen kohtaus on voinut olla monessa muussakin elokuvassa, joten ehdotuksia voi tulla paljon ja oikeaa voi sillon olla hankala erottaa se oikea leffa monien joukosta.
Myös elokuvamusiikista voi kysyä, mutta muuten tämä olkoon pyhitetty vain elokuville ja näyttelijöille.

Jätetään kumminkin aikuisviihde(porno) ja muut sen sortin leffat sitten pois koska tämä nyt ei kumminkaan ole mikään K18 foorumi, vaikka täällä K18 osastokin on.
Ja muutenkin asiallisuutta niin kysymyksiin kuin vastauksiinkin kiitos.

Ja ei kiitos sitten "minä en tiedä"- vastauksia. Eli vastaa/kertoo jos tietää tai arvelee tietävänsä ja jos ei tiedä niin on sitten hiljaa.
Myöskään "mistä voi ladata ilmaiseksi elokuvia"- kysymykset eivät tule kyseeseen, sillä täällä ei niitä linkkejä jaella.
Siitä tietääkseni saa modet kimppuunsa ja muutaman päivän bannit tai enemmänkin.

*****

Laittaisin tähän ihan esimerkin, mutta suurelta osin olen etsimäni löytänyt googlella ja tuolla Internet Movie Data Basella. Eikä nyt juuri tule mieleekään sellaista minkä ihan ehdottomasti haluaisin pitkästä aikaa nähdä.

Tai on yksi, mutta se on todellakin sitten aika lailla K18 leffa ja melko vanha, luultavasti 70-80 lukua ja itse olen nähnyt tän joskus 89-90 luvulla(joo, jo pentuna piti trillereiden kattominen aloittaa)

Leffan pääosissa on vaalea nainen, ammatiltaan mahdollisesti poliisi tms. Erään kerran se menee kotiin, johon on tai jonne murtautuu kolme tyyppiä. Muistan että yhdellä oli ihan punaiset hiukset.
Nuo miehet raiskaa ja pahoinpitelee tän naisen pahasti ja nainen menettää tajuntansa. Kun se herää, se on sairaalassa.
Ne tyypit jää kiinni ja juttu menee oikeuteen, mutta jätkät pääsee silti kuin koirat veräjästä.
Myöhemmin tää nainen tapaa jonkun toisen naisen, joka myös on joskus raiskattu. Tää nainen kertoo tälle blondille muistakin vastaavista tapahtumista, joihin sisältyy pari lapsiinsekaantujaakin.
Se näyttää sitten tälle, mitä hän ja monet muut hänen ryhmäänsä kuuluvat tekee. He nappaavat kiinni näitä raiskaajia. Eli siis huumaavat, vievät johonkin sairaalan tapaseen paikkaan ja sterilisoivat ne ja sitten palauttavat jonnekin puiston penkille tms heräilemään.

Mä muistan kohtauksen missä yks tukeva/kookas raiskari herää jokun keilahallin tms paikan edessä ja hoitppuu sitten tän paikan vessaan, missä se sit huomaa, että jotakin puuttuu ja alkaa riehumaan siellä.

Muistaakseni ennen operaatiota oli joku kohtaus, jossa tää tukeva raiskari käy sellasen vaaleen koulupukuun (siis vähän kuin lolita tms jutut) pukueutuneen teinin/aikuisen naisen kimppuun(tai ainakin aikuinen, joka yrittää olla ujo teini tms). Ja tällä naisella on vähän sellanen seksikkääksi tehty koulupuku ja hiukset saparoilla. Muistan vähän ihmetelleeni sitä sillon, kun joskus kymmenen/viistoista(tai enemmänkin) vuotta sitten kattelin tätä leffaa. Tosin olin sillon vielä niin pentu etten näiden juttujen päälle tajunnu mitään.
Itse raiskausta ei näytetty ollenkaan, oletettavasti sen aikaisen sensuurin vuoksi.

Tää blondi ei oikein tiedä, mitä ajatella koko touhusta ja yrittää samalla olla oman miesystävänsä kanssa vai oliko niin että se ihastui johonkin. En tosiaankaan muista. Ja jostakin syystä on mielikuva että se miesystäväkin sitten oli poliisi tms.

No lopulta käy niin että tämä vanhempi nainen, joka kertoi tälle blondille tästä jutusta, saa kiinni sen raiskaajan, joka raiskas sen tyttären tms ja tappaa sen.
Vai oliko niin että yritti. Joka tapauksessa se systeemi jäi sitten siihen.

Melko lopussa tää blondi on taas kotonaan ja tämä punapää änkeää jälleen kavereineen vai olikohan se yksin. No enivei se yrittää taas raiskata ja pahoinpidellä sen blondin. Mutta tämä nainenpa antaa tälle punapäälle turpiin ja kunnolla. En muisa kuoliko se punapää vai ei.

Tämä siis lienee vähän sellainen eroottissävyinen trilleri (varmasti jotakin K15 - K18), ja varmasti jotain ö-luokkaa eli ei todellakaan mikään tunnettu. Saattaa olla vaikka jotain sarjaakin.
Mulla on todella vahva muistikuva tuosta, mutta voi olla, että sotken useammankin leffan sekaisin keskenään.


No tulipa sitten toinenkin mieleeni, joka on aikalailla askarruttanut mieltä ja joka on vähän kiusattu.
Näin sen pentuna, joskus 5-7, kun halusin ihan väen vängällä sen kattoa ja porukat sitte antoi mun sen kattoa, vaikka ne varottelikin siitä että on pelottava. Taisikin olla sillon, tuskin nykyisin.
Ja kyseessä siis kauhuleffa.

Eli leffa lakaa sellasella kohtauksella hämärässä huoneessa/asunnossa, jossa joku hiippailee kirveen kanssa ja lopulta tappaa jonkun.
Sen jälkeen leffa lähtee jotenkuten käyniin. Muistan vaan, että leffassa oli pieni ryhmä jossa oli miehiä ja naisia, tummia ja vaaleita.
Yksi toisensa jälkeen ne katoaa ja sitten tulee takaisin mutta muuttuneena, itseasiassa niiden näköisenä kopiona tms.
Ihan lopussa jää jäljelle vain nainen ja se on sitten mun muistaakseni jossakin luolassa tms paikassa, missä se yrittää piilotella. Sitten sen kimppuun hyökkää jotain ihme ötököitä tai muurahaisia ja se kirkuva vääntelehtivä nainen alkaa kohota ilmaan.
Lopussa sit näytetään ne kopioihmiset, joiden seassa se nainenkin on ja siihen se leffa loppuu.


Tämä voi olla jotakin kauhusarjaakin, kuten Creep Show tms, mutta vielä missään en ole tuohon törmännyt.

Ai niin ja vielä yks.

Tää taitaa olla tyypillinen ö-luokan teinikauhuleffa. Ryhmä nuoria on (yllätys yllätys) retkellä jossakin tms. ja sitten niitä alkaa katoilee ja osa alkaa ettiä niitä. Ne löytää jokun talon/mökin jossa asuu kummallinen tyyppi.
Tää tyyppi on enemmän tai vähemmän tärähtänyt ja jatkaa näiden nuorien lahtaamista. Se likka juoksentelee pitkin taloa kirkuen ja löytää melkein kaikki kadonneet ystävänsä, jotka se mies on tehny todella aidon näköisiksi posliininukeiksi tms.
No tän likan poikaystävä yrittää auttaa tätä likkaa, kun se mies sanoo että se on posliinia ja niin se poika sitten huomaa, että sen kädet on posliinia tms. ja se hajoaa palasiksi, likan kijuessa hysteerisesti kuin sika teuraalla.
En muista miten tämä loppui. Luultavasti niin että se hullu tyyppi tapettiin ja ne kaksi eloon jäänyttä pääsi karkuun.

Tämän näin josku 11-15 vuotiaana kun oli pohjosessa sukulaisten luona käymässä ja siellä sitten tututstuin yhteen likkaan ja oltiin koko kesä kavereita.

Noi leffat olis ihan kiva nähdä, joskin epäilen, etteivät ne samalla tavalla säväytä kuin sillon joskus.

Muistan myös (joskus 80-luvun loppupuolella 90-luvun alussa) telkkarista tulleen ohjelman, jossa kerrottiin kauhuleffojen teosta ja sen haluaisin nähdä uudelleen.
Siinä kerrottiin mm. kuinka ne teki Nightmare on Elm Streetillä ja jotakin muita missä oli sitten vähän muutankin tungettu mukaan.


Se oli meillä joskus nauhalla ja katoinkin sen pariin kertaan, mutta sittemmin faija kai nauhotti sen päälle jotakin ja vhs-leitekin (Toshiba tai meillä vaan tosipaha :D ) levis.
Samoihin aikoihin taidettiin ottaa nauhalle Aliens - paluu, jonka katoin melkein puhki.

Ai niin ja sitten vielä mielessä on kiusannu joku kauhupätkä sekin ja varmasti jotain ö-luokkaa ja 80-90-lukua sekin.

Sen alusssa näytetään kuinka jostakin taivaalta tulee valojuova ja sen mukana vauvaa tai sikiötä muistuttava juttu, jonka tiedemiehet sitten ottaa itselleen.
Tämä vauva/sikiö mikä lie aiheuttaa ongelmia ja pystyy vaikuttamaan ajatuksen voimalla tms jutulla muihin.
Jotkut tyypit yrittää tappaa sen tai jotakin. En todellakaan muista kaikkea.

No lopussa sitten tiedemiehet tai joku vie sen sikiön samalle paikalle mihin se alussa oli ilmestynyt. Taivaalta tulee taas valo ja se sikiö katoaa sinne valoon ja leffa tais loppua siihen.


Osa teistä on varmaan sen verta nuoria, että tuskin on näitä edes nähnyt saati tietää, mutta ehkäpä ehkäpä vanhemmat kävijät tietäs.
Ja jos ei tiedä, niin ei sitten voi mitään. Täytyy jatkaa sitten etsiskelyjä. :)

No niin ja nyt päästän teidän vauhtiin.
Eilisiltana tulit luokseni ja painoit pääsi tyynylleni pääni viereen.
Kuinka viiksesi kutittivatkaan rakas, hupsu kissani.

Minä haluan tietää tarpeeksi, että pystyn valehtelemaan värikkäästi. - Mike Noonan, Kalpea Aavistus SK.

Killahead

Voisko se kopioihmisjuttu olla Invasion of the Body Snatchers? En oo kyllä itte nähny sitä leffaa, mut siinä aina on silleen että ihmisiä kopioidaan.
Kun on korviaan myöten kusessa on parempi pitää suunsa kiinni.

Nefertiti

En ole ihan varma ja tuokin siis todella todella vanha juttu. Aikaa sen näkemisestä on reilu 20 vuotta.
Eilisiltana tulit luokseni ja painoit pääsi tyynylleni pääni viereen.
Kuinka viiksesi kutittivatkaan rakas, hupsu kissani.

Minä haluan tietää tarpeeksi, että pystyn valehtelemaan värikkäästi. - Mike Noonan, Kalpea Aavistus SK.

Mustang

Katsottiin joskus yhteiskuntaopintunnilla yläasteella sotaelokuva, joka jäi mieleen, ja jota en ole lukuisista yrityksistä huolimatta löytänyt. Miljoonaan vastaavaan olen törmännyt, mutten juuri tähän kyseiseen. Se meni jotenkin näin: Pieni joukko amerikkalaisia (vai englantilaisia? Satavarma en ole) sotilaita linnoittautuu autioon taloon saksalaisten joukkojen keskelle. Leffa kertoo lähinnä siitä, kun sotilaat puolustavat taloa ja selviytyvät parhaansa mukaan. Osa tietysti kuolee. Saksalaiset kehittelee kaiken maailman jäyniä amerikkalaisille sotilaille ja yrittää pelotella heitä. Hirveästi tämän enempää en muista, taisi toiseen maailmansotaan sijoittua mutta taistelusta ei ole hajuakaan.

Tulipa ylimalkainen. ^^
Mustavalkoiseen maailmaan tahdon kuitenkin palata ja huutaa: Vihaan sinua, ihminen.

Killahead

Joskus ala-astella katsoin äitin kanssa jonkun elokuvan (muistakkseni se oli kaksiosainen elokuva ja tuli Yle 1 tai 2-kanavalta) ja siinä oli päähenkilöna sokea nainen, jonka nimi taisi olla Selma ja hän oli töissä jossain tehtaassa missä hänen piti laittaa jotain metallilevyjä jonkun koneen väliin ja sitten hän dai potkut koska hän laittoi vahingossa 2 levyä päällekkäin siihen koneeseen ja se kone hajosi. Nainen säästi rahaa että hänen poikansa pääsisi johonkin silmäleikkaukseen, koska ilman leikkausta poikakin sokeutuisi. Jossain vaiheessa vuokraemäntä sai selville naisin rahakätkön ja vei sieltä rahaa (em muista veikö kaikki rahat). Sitten se nainen joutui jostain syystä vankilaan ja olisi vapautunut jos olisi maksanut jonkun summan, mutta se nainen ei kuintenkaan maksanut, koska hän halusi, että hänen poikansa pääsee niillä rahoilla silmäleikkaukseen. Elokuva päättyi muistaakseni siihen, että nainen tuomittiin kuolemaan ja hänet hirtettiin.
Kun on korviaan myöten kusessa on parempi pitää suunsa kiinni.