Keskustelu > Myytit

Avaruusoliot ja Ufot

(1/10) > >>

Moody:
Herätetään tämäkin aihe nyt henkiin tuomalla se uudelle keskustelufoorumille (mutta tällä kertaa laajemmalla aloitusviestillä).
Eli aiheena on avaruusoliot ja ufot, mitä mieltä olette?

Avaruusolento

(engl. alien, extraterrestial, ET, extraterrestial intelligence, ETI, humanoid, little green man). Maan päällä vierailevat avaruusolennot ovat esiintyneet monissa eri muodoissa. Ne ovat olleet pieniä vihreitä miehiä, kirkkaita valo-olentoja, karvaisia hirviöitä, muodottomia möykkyjä, robotteja, sekä hyöteisiä tai matelijoita muistuttavia olentoja.
Nykyiseksi standardiksi on muodostunut pieni valkoinen tai harmaa humanoidi, jolla on iso pää ja pieni vartalo, sekä suuret mantelinmuotoiset silmät. Pään ja kehon kokosuhde korostaa humanoidien mentaalista kehittyneisyyttä: avaruusolioiden henkiset ominaisuudet jättävät varjoonsa (ihmisille usein ongelmallisen) kehon. Lisäksi suuri pää viestittää humanoidien olevan ihmisiä älykkäämpiä.

Avaruusolioiden väitetään usein kommunikoivan telepaattisesti. Jotkut ihmiset kertovat välittävänsä avaruusolioiden viestejä automaattikirjoituksen avulla. Vaikka viestit sisältävätkin sinällään hyödyllisiä ohjeita (”eläkää sovussa toistenne ja luonnon kanssa” jne.), ne eivät sisällä mitään merkittävää, mitä joku ihmisolento ei olisi jo aikaisemmin todennut.

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/avaruusolento.html


Ufo

(engl. unidentified flying object, UFO). Ufolla tarkoitetaan tunnistamatonta lentävää esinettä, usein epätavallista valoilmiötä. Yli 90% ufoista tunnistetaan esimerkiksi raketeiksi, sää- ja tutkimuspalloiksi, linnuiksi, meteoriiteiksi, planeetoiksi tai suoranaisiksi huijauksiksi. Näistä tunnistetuista ufoista tulee ifoja, tunnistettuja lentäviä esineitä. Varsin pieni osa jää siis varsinaisiksi tunnistamattomiksi ufoiksi. Monet uskovat näiden selittämättömien havaintojen kertovan avaruusolioiden vierailuista Maassa.

http://www.skepsis.fi/ihmeellinen/ufo.html


Siinä oli perustietoa, lisää aiheeseen liittyvää mukavaa tavaraa löytyy seuraavilta sivustoilta:
Myytit ja Legendat
Alienphotos
Paranormaali blogi

Btw. olisi kivaa jos saataisiin keskustelua aiheista Hopkinsvillen peikot, Roswellin tapaus, Flatwoodsin hirviö jne.


Itseäni on viimeaikoina kiinnostanut erittäin paljon myös Operaatio ET, mielipiteitä?

Nuubialainen Prinsessa:

Niin, onko ufoja olemassa? Ainakin suuri todennäköisyys, että maapallon ulkopuolella jossain on elämään. Sitä on vaikea sanoa, että miten tuo elämä on kehittynyt. Minua kiinnostaa nuo kummalliset havainnot, joita on tehty. Onko ne todellisia havaintoja, vai pelkkää huijausta tai aistiharhoja?

Avaruusolioiden väitetään usein kommunikoivan telepaattisesti. Jotkut ihmiset kertovat välittävänsä avaruusolioiden viestejä automaattikirjoituksen avulla. Vaikka viestit sisältävätkin sinällään hyödyllisiä ohjeita (”eläkää sovussa toistenne ja luonnon kanssa” jne.), ne eivät sisällä mitään merkittävää, mitä joku ihmisolento ei olisi jo aikaisemmin todennut.

Tuopas oli aika jännä ajatus. Tuli mieleeni (anteeksi kun otan taas tuon kyseisen henkilön esille) Haasiosalon väittämät valoolentojen olemassaolosta ja ihmiskunnan ohjailusta oikeaan suuntaan. Olen toisinaan miettinyt automaatiokirjoitusta ja pohtinut kuinka sellainen tilanne tapahtuu. Kirjoittaako ihminen itse tekstiä omasta alitajunnastaan, vai miten teksti syntyy?


 

azn:
on elämää maapallon ulkopuolella, mun mielestä se on aika typerää ajatella, että me ollaan ainoat elävät olennot koko universumissa.. ja miettikää kuinka iso maailmankaikkeus on! me tiedetään vaan murto-osa planeettoja tästä meidän oman palleroisen lähettyviltä! tottakai on muutakin elämää, mutta eihän ne nyt välttämättä oo niitä isopäisiä vihreitä olioita lautasen mallisilla vehkeillä =)
ja jos rupee ajattelemaan kunnolla, niin saattaa iskeä pieni ahdistus, kun miettii, että jos avaruus on ääretön?! me ollaan keskellä ei mitään, pakkohan se avaruus on jonnekkin loppua! mut entä jos se onkin niin kuten men in black leffassa oli, me ollaanki maapallomme ja avaruutemme kans vaan joku ns. isompi "planeetta" tai joku palleroinen taas osana jotain isompaa ja se on taas osana jotain isompaa.. jne.. ja loppujen lopuks ollaan vaan jonkun lapsen leikkikalu =D
nyt tais eksyä vähän aiheesta =) mutta jos ajattelee niin, ettei se avaruus lopu ikinä, eihän me voida tietää kuinka monia planeettoja sieltä löytyy, koska sitä ei olla tutkittu, eikä voida tutkia.. eli, itsekästä ajatella, että olemme ainoat älylliset olennot maailmankaikkeudessa =)

Floora:
Eikös sitä kaiken kukkuraksi ole löydetty jopa planeettoja joilla elämä olisi mahdollista? Ainakin muistelisin että, kiitos uuden tekniikan, olisi "uusia" planeettoja havaittu.

Mina:
Muistelisin samaa, että niitä planeettoja joilla elämä olisi mahdollista on, mutta että niiltä ei kuitenkaan ole mtn mikro-organismeja kummempaa elämää löydetty

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta