Keskustelu > Yleinen keskustelu

Kopioinnista (Tekstit/kuvat yms)

(1/2) > >>

Nefertiti:
No niin, pistämpä tämmöisen aiheen.

Eli te ihanaiset ihmiset, kun nyt netissä liikutte ja löydätte(googlella) jotain minkä haluatte jakaa kanssamme, niin mielellään linkittäkää se, osan voi varmasti myös kopsatakin tänne, mutta ei mielellään silloin, jos siellä mainitaan, että sen kopiointi on kiellettyä.
Jos nyt sitten kopioitte materiaalia, kuvia ja tektiä, niin oilisi kohteliasta kuvan/tekstin alkuperäistä laittajaa kohtaan, jos mainitsette lähteenne ja mielellään laitatte sitten linkin sinne, mistä kuvan/artikkelin löysitte. Lisäksi vilä kannattaa pyytää kuvan laittajalta lupa, ellei kuvaa ole jo suoraan kielletty kopioimasta/linkittämästä.
Osassa sivustoissa(kuten IMDB= Internet Movie DataBase) on täysin estetty kuvan kopiointi koneelle, toisille sivuille ja linkitys, mutta nämä sivostot voipi kyllä linkittää ja sitten kertoa, että se ja se kuva siellä ja siellä kohdassa.
Kuten tuolla on mainittu, niin netiketin lukeminen on suotavaa, silloin jos ei tiedä netin käyttäytymissääntöjä.
Lisäksi Ilmainen Sanakirja auttaa taas kieliongelmiin, kun suurin osa sivuistoista on muun kuin suomenkielisiä.

Saatan joissain kohdin mahdollisesti olla väärässäkin, joten saa oikasta ja Juplin saa kyllä antaa sen oman painavan sanansa tähän asiaan. :)

Mutta nyt pääsette te turisemaan asiasta ja kyselemään, jos kysyttävää löytyy.

p.s
Saatan siistiä tekstiä myöhemmin, mikäli se sitä tarvitsee.

Juplin:

--- Lainaus käyttäjältä: Nefertiti - 18.03.08 - klo:16:50 ---Saatan joissain kohdin mahdollisesti olla väärässäkin, joten saa oikasta ja Juplin saa kyllä antaa sen oman painavan sanansa tähän asiaan. :)

--- Lainaus päättyy ---
Minä pesen käteni tästä aiheesta, ja annan sinulle täydet valtuudet ihan kaikkeen... heh... mitähän tuollakin nyt sitten tarkoitan... :)

Mutta joo, tekijänoikeuslaki on niin kimurantti asia, että en jaksaisi sillä nyt päätäni vaivata, kun taidanpa sitä itsekin joskus rikkoa, mutta "nettiketti" on toki hyvä pitää mielessä.

Nuubialainen Prinsessa:
Etsin tietoa tuosta kopioinnista, mutta en löytänyt nopealla silmäyksellä mitään tarkkaa mainintaa asiasta. Jokaisella on oikeus kertoa omin sanoin asioita, joten sitä kannattaa hyödyntää, mutta täytyy sanoa, etten itsekään jaksa aina  olla niin tarkkana noiden säännösten suhteen. Suomentelin entisessä Juplinissa noita tekstejä kummituksista, eikä mieleeni silloin tullut ajatusta, että se ei olisi oikein.

Nefertiti onkin tosi fiksusti ohjeistanut tuosta asiasta, joten en siiitä jauha sen enempää.


Pistän tänne pari linkkiä aiheesta, nyt kun tästä on keskustelua :)

http://www.internetopas.com/netiketti/

http://www.antipiracy.fi/tekijanoikeusjapiratismi/tekijanoikeus.html

Noiden alta löytyy paljon monenlaista tietoa..


Ps. tuli tuossa vielä mieleeni, että suomentaminen helpottaa aiheesta keskustelua kun aihe on kirjoitettu alkuperäisesti englanniksi, joten jos kertoisi suomennokset ominsanoin ja linkittäisi alkulähteen, niin ei siitä varmaan tulisi sanomista, vai mitä olette mieltä?

Sorry nefertiti,,huomasin vasta, että olit jo tuosta yllä olevasta maininnut aikaisemmin,,joten tuli taas toistoa :)

nukka_:
Jos suomentaa tekstiä, ni tuskinpa siitä tulee suoraan kopiota alkuperäisestä tekstistä vai mitä? Itse joskus joudun miettimään synonyymejä sanoille ja muutenkin sanajärjestystä täytyy yleensä muuttaa ja joskus jätän jotain epäolennaisia asioita pois suomentaessani (esim. joitakin sanontoja mitä eri maissa on mistä itse ei tajua mtn). Hoksaatte varmaan mitä tarkoitan? :)

Nuubialainen Prinsessa:

Tuota minäkin mietin..eikös se vapaalla kielellä suomentaminen mene jo melkein referoinnin puolelle ja referointihan on ihan ok :) Täytyy vain muistaa laittaa lähde mukaan..ja tarkastaa, että sivustolta saa lainata tekstiä ja linkittää..

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta