Juplin.net

Keskustelu => Myytit => Aiheen aloitti: azn - 23.11.07 - klo:21:13

Otsikko: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: azn - 23.11.07 - klo:21:13
Tänne keskustelua tästä aiheesta!jos tää tänne kuuluu? =)  ite oon kattonu youtubesta videoita, sieltä löytyny aika jänniä juttuja..eräskin mies on asustanu loch nessin järven rannalla monen monta vuotta tarkkaillen jos näkyis jotain, ja oli jopa kerran havainnu jotain erikoisen isoja aaltoja aivanku jokin olis menny aika nopeeta eteenpäin pinnan alapuolella.. aika jännää...
http://www.youtube.com/watch?v=7vOtkTD2YJc tääkin aika jännä =)
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Julle - 26.11.07 - klo:15:14
Tuo on kyllä mielenkiintonen tapaus! Kuinka iso se järvi sitten muuten on? Ja kuinka vanha tarina tuosta loch-nessin hirviöstä on, ku aattelin vaan, että eikai se sellanen hirviökään voi ikuisesti sielä pohjalla elää! Ehkä sielä on ollu joku sellane iso mörkö, mutta on jo kuollu sinne pohjaan?
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Mina - 26.11.07 - klo:15:52
Onhan tuo aika vanha juttu ja järvi oli myöskin aika kookas.. "Loch Nessin pinta-ala on 56,4 km², se on 37 kilometriä pitkä ja paikoin yli 250 metriä syvä. " Suora copypaste Wikipediasta..

 "Loch Nessin järvihirviö mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 565, jolloin Pyhän Columban väitetään torjuneen hirviön hyökkäyksen. Huhtikuussa 1933 John Mackay teki ensimmäiseksi nykyaikaiseksi kutsutun havainnon Nessiestä. Vasta tämän jälkeen väitettyjä näköhavaintoja Loch Nessin hirviöstä alettiin tehdä säännöllisemmin." Toinen suora copypaste Wikipediasta, eli muistin oikein, aika vanha myytti tuo on.. Ja jos se hirviö onkin jotenkin lisääntynyt siellä, eli Nessieitä onkin ollut useampia kuin yksi, jolloin hirviöitä voisi vieläkin elää järvessä. Tosin, miten se sinne olisi päässyt..
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: azn - 26.11.07 - klo:21:08
sitä järveäki on kaikuluodattu, mutta se on niin onkaloinen, ettei joka paikkaa pysty..mutta oli siinä kerran näkyny jotain isoa.. ja en nyt muista että oliko niin että järvestä menee myös ns. onkaloita mereen, jota kautta se pääsis pois sieltä järvestä =) ja tutkijat on epäilly et se olis joku esihistoriallinen merikäärme sielä,tai joku jälkeläinen tmv.. ja syy siihen et ei oo noussu mitään ruhoja pintaan on se, että ne esihistorialliset elikot söi kiviä painoks, minkä takia se painu sitte pohjaan.. onhan noita paljon kaikkia havaintoja..=D kyl mä uskon et jotain sielä on =) onhan sielä kuvattu veden altaki, mutta sehä on niin mustaa sielä, vähän niinku meidän järvet, ei mitää näy..
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Floora - 27.11.07 - klo:08:28
Ja jos se hirviö onkin jotenkin lisääntynyt siellä, eli Nessieitä onkin ollut useampia kuin yksi, jolloin hirviöitä voisi vieläkin elää järvessä. Tosin, miten se sinne olisi päässyt..

Tai mitä jos se ei koskaan ole sinne "mennykkään" vaan mannerten noustessa ja liikkuessa jäänyt loukkuun sinne, eli jos se on joskus ollut osa merta. Tämä nyt oli tämmönen heitto. Siellä olisi muutama yksilö sanut mahdollisuuden elää aina tähän päivään. =) Itseäni aihe kiinnostaa paljon, jotenkin ihana ajatella ettei maailma sittenkään ole niin kirjoihin kirjoitettua ja jotain satumaista on vielä mahdollista löytää!
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Mina - 28.11.07 - klo:11:56
Mulla on jossain kirja nimeltä Mysteerien Maailma, siinä käsitellään Nessietä aika paljonkin ja siinä oli myös kuva joka oli otettu järvestä, kuvassa näky joku iso räpylä tms.. Ja kukaan ei tiedä mikä se on, kamerat oli viritetty ottaan kuva heti kun liikettä näkyy..
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 29.11.07 - klo:18:27


Katsoin yhden dokumentin joskus muinoin, missä aiheena oli tuo nessie. Siinä luotasivat sen järven läpi ja sukeltelivat siellä syvyyksissä, mutta eivät löytäneet mitään. Yksi tutkijan esittämä ajatus nessien näköhavaintoihin oli sellaiset tukit, joita virta kuljetti ja sai näyttämään elävältä olennolta.
Vesi on siinä järvessä tosiaankin syvää ja mustaa, joten voi olla mahdollista ettei sitä eläintä välttämättä löytäisi jos sellainen siellä lymyilisi =)

Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: azn - 29.11.07 - klo:20:39
no mä kyl uskon et siel on semmonen.. =) niin moni on tehny semmosii havaintoja, mut toi on totta, et usein luullaan niit tukkeja yms.. ku ihmiset varmaa haluaa nähdä sen sielä, nii ne jo näkee vaikka mitä sitte =) kerran oliki jossai pilaohjelmas tehty siitä, et ne oli heittäny tukin sinne, ja tyypit oli aiva innoissaa, et nysse on sielä!! =D mut mistä noi saa alkunsa, ellei sitte aidoista tapahtumista! ¨
ja yleensäki meri on niin tutkimaton paikka, et sielä voi olla vaikka mitä.. luvattiinhan joskus muistaakseni 70-luvulla palkkio sille joka pyydystää elävän merenneidonki =)
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: azn - 29.11.07 - klo:20:49
tuli mielee tosta ku joku oli kirjottanu kirjasta mysteerien maailma, että omistan kans samantyyppisen kirjan nimeltä maailman suuret arvoitukset, sielä on aika mielenkiintosia juttuja, ei välttämättä kuulu tähä nessie aiheeseen, mutta kirjoitampas kuitenkin =) esim. on löydetty uuden seelannin rannikolta jättiläiskalmari joka oli pituudeltaan 17m ja amerikkalaisessa yliopistossa oli ollut tutkittavana jättiläiskalmari jonka lonkerot olivat yksistään ollu 14m.. on aika valtava =)
"maailman eri puolilla on rannoille ajautunut jopa 100m pituisten eläinten raajoja. Niiden täytyy olla aikaisempien geologisten kausien tähän asti tuntemattomien  eläinlajien jälkeläisiä. Onhan hiljattain löydetty kalalajejakin, joiden on luultu kuolleen sukupuuttoon jo kauan siten." tämä oli suora lainaus kirjasta, tosin kirja onkin painettu vuonna 1973 =)
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 01.12.07 - klo:13:59


Olen lueskellut/kuullut itsekkin juuri tuon tyylisiä juttuja toisinaan milloin mistäkin. Kokoajan löytyy uusia lajeja, joiden olemassaolosta ei ole ollut aavistustakaan. Tutkimattomat viidakot ja merien mustat syvyydet kätkee varmasti mitä kummallisimpia eläimiä. Sen takia ei varmasti olisi mikään ihme, jos tuossa nessienkin tapauksessa olisi perää :)

Tuo merenneito juttu oli muuten aika jännä..
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Bam - 16.04.08 - klo:15:11
Miekin olen lukenut tuon mysteerien maailma kirjan, oikein mielenkiintoista juttua joo. Ja uskon kyllä, että Loch Ness järvessä asustaa tai on joskus asustanut "hirviö", oli se sitten jokin uniikki elukka tahi sitte esihistoriallinen elävä fossiili, kuten varsievä kalakin. Kuten monet aattelee, että Nessio on joku plesio saurus, niin ehkä onkin. Jospa kyseiset saurukset ovat olleet varovaisia eläimiä, jotka eivät juuri vietä aikaa vedenpinnan yläpuolella. Tämä selittäisi miksi näköhavaintoja on niin vähän.

Vedoten tuohon pyhän Columban juttuun, siihen aikaan tuskin on tiedetty mitään dinosauruksista. Mikäli tästä tapauksesta on jotain kuvailuja tehty ja se ylipäätään on todellinen tapaus, niin ei ainakaan voi väittää, että Columba hemmo olis halunnu saada julkisuutta sillä, että on nähnyt dinosaurusmaisen olion, koska ei ole tiennyt mitään mistään sauruksista. En tiedä, tuleeko tarkoittamani asia tässä nyt ihan selville, mutta tarkotan sitä, että jos Columba on kuvaillut plesiosauruksen kaltiasen olennon, täytyy olla melko hyvä sattuma jos hän on mielikuvituksestaan vetäissyt sen.

Ja tuo tosiaan, että on valtamerien rannoille ajautunut jos jonkinlaista ölliäistä, kuka tietää, mitä merensyvyyksissä liikkuu ja meri on kuitenki niin iso, että sieltä on vaikea havaita mitään. Meinaan, että on pieni todennäköisyys sattua jonku "hirviön" kanssa juuri samaan paikkaan samaan aikaan.
Jostain luin jostaki ihme otuksen raadosta joka vissiin oli tarttunu joitenki kalastajien verkkoon tai johonki, en nyt tarkalleen juttua muista. Se ainaki vaikutti vähän joltai saurukselta, mutta oli kyllä niin pahasta märäntynyt että vaikea sanoa mitään. Eikä sitä voitu ottaa tutkittavaksi, koska oli kuulemma haissut niin pahalle.
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Mina - 23.04.08 - klo:09:46
Näinpä. Onko kukaan lukenut kirjaa MEG? Se kertoo entisestä syvänmerensukeltajasta, nykyisestä oisko paleologista, joka tutkii erityisesti valkohain esi-isää, Charcharodon Megalodon'ia koska uskoo eräällä sukelluksellaan Mariaanien hautaan nähneensä sellaisen. Loppujen lopuksi hän saakin selville, että Mariaanien haudan Challengerin syvänteessä itseasiassa onkin näitä petokaloja ja yksi niistä pääseekin onnettomuuden kautta nousemaan pintavesiin suojanaan kuolleesta ja sukellusveneen vaijeriin sotkeutuneesta lajitoveristaan virtaava lämmin veri. Meg oli päätynyt syvänteeseen trooppisten virtojen mukana, jotka olivat sille tarpeeksi lämpimiä, ja jäi jumiin sinne kun yläpuoliset vedet kylmenivät. Paineesta hai selviää kirjan mukaan täysin eri tavalla kuin ihminen, joten sen eläminen syvänteessä oli mahdollista.

Mielestäni tällainen voisi olla hyvinkin mahdollista, en siis tarkoita että Megalodon olisi vielä hengissä jossain (tosin, miksei?), mutta siis hyvinkin tutkimattomissa paikoissa voi olla vaikka mitä. Varsinkin merieläimiä, meret ovat niin laajoja ja syviä, ettei voi olettaakaan että tähän päivään mennessä olisi löydetty puoliakaan eliölajeista. Kuten tuossa MEGissä sanottiin, tiedämme enemmän avaruudesta, kuin 11 kilometrin syvyydessä olevasta painaumasta maapallomme meren pohjassa.
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Minnih - 08.06.08 - klo:16:52
Yhyy. Entä jos se tulee suomeen ::D
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Mina - 13.06.08 - klo:00:30
Koko kirja on fiktiota ja Suomen vedet ovat niin kylmiä, että hait eivät elä täällä. Lue biologiankirjoja ennenkuin tulet aukomaan päätäsi, kiitos. Ei pahalla, mutta mielestäni tuo ei ollut kauhean asiallista keskustelua
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: hiiii - 06.07.08 - klo:13:25
kaippa ne löytämättömät lajit tarkottaa lähinnä sentin mittasia kaloja ja jotaki kasveja, joissa on niin pieniä eroja jo löydettyihin kasveihin ettei sitä eroa oo ennemmin edes huomattu... tuskimpa ainakaa mistää maan pinnalta mitään ainakaa hyttystä isompaa uutta eläinlajia löytyy, mutta merten syvyyksissa saattaisikin olla potentiaalia vaikka minkälaisille joutsenliskoille...  mutta mitähän ihmeellistä ihmiset löytävätkään, kun oppivat matkustamaan vieraissa galakseissa? sitä jäämme riemulla odottelemaan...
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Mina - 10.07.08 - klo:13:22
Tieteen kuvalehdessä oli artikkeli että avaruudessa matkustaminen Star Trekin etc tyyliin on mahdotonta. Kaikki hiukkaset mitä avaruudessa on rikkoisivat aluksen pinnan valonnopeudessa ja mistä energia? Tarvittaisiin enemmän kuin ydinvoimala tuottamaan alukselle liikevoima
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: azn - 18.10.08 - klo:01:46
http://www.youtube.com/watch?v=PWMek50sdyM
jokin siellä mennä möngertää =)
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Bam - 23.10.08 - klo:10:39
^ Aika nopeasti tuo eteni ?
Mutta miksei sitä kuvattu tuon enempää, se vähän epäilyttää. Ja nuo nousevat kuplat viittaisivat sukeltajaan. Vesialäimethän eivät nimittäin tuommoisia saa aikaan kun eivät hengitä veden alla. Mikäli siis näin oikein, että ne olivat kuplia. Saattoivat johtua myös siitä kun tuo hommeli liikkuu veden alla lähellä pintaa, silloinhan tuommoinen syntyy.
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Mina - 24.10.08 - klo:14:36
Mun mielestä ei ollu kuplia, vaan semmonen pieni aalto tms joka syntyy kun jokin menee veden alla lähellä pintaa. Näytti että vois olla aitokin, mut mene, tiedä..
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: Bam - 04.03.09 - klo:15:35
Hmm, no joo.
Mutta se vain on niin jänskä juttu, että jos se otus on niin arkajalka, että se hyvin harvoin edes tulee ihmisten ilmoille niin miksi ihmeessä se olisi uinut noin läheltä näitä heppuja? Ja edelleen olen sitä mieltä että jossain vaiheessa sieltä nousi kuplia, mutta liian nopeasti tuo kyllä sukeltajaksi liikkui. Jos se on jokin puoliksi maalla elävä eläin niin silloinhan moiset kuplat toki ovat mahdollisia jos se veti juuri henkeä ja päästi sen sitten ulos, mutta kun se ei selvätikään henkäe käynyt tuossa vetämässä .__.
Otsikko: Vs: loch-nessin hirviö
Kirjoitti: spam - 24.03.09 - klo:14:22
En pahemmin usko lochnessin hirviöön, paitsi näin kyl yhes kirjassa kuvan. Se oli niinkuin kaikuluotaimella otettu tai jotain...