Juplin.net

Keskustelu => Leffaluukku => Aiheen aloitti: Nefertiti - 21.08.07 - klo:10:27

Otsikko: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 21.08.07 - klo:10:27
Eli tänne saa listata kaikkia leffoissa esiintyviä kliseitä, jotka tuntuu toistuvan leffasta toiseen.
Miepä laitan muutamia peruskliseitä, jotka ainakin toistuu kauhuleffoissa.

1. Pakoon juostaan poikkeuksetta väärään suuntaan (umpikuja, yläkerta tms paikka mistä ei varmasti pääse pois)
2. Mukana on aina se yksi iso rintainen blodi, joka tulee kuitenkin lahdatuksi
3. Pakoon juostessa käännytään aina katsomaan, että missä se psykopaattimonsteri nyt menee ja kompastutaan
4. Jos joku käskee jäädä paikoilleen odottamaan, niin sitä ei totella, vaan lähdetään haauilemaan jonnekin ja joudutaan pulaan
5. Kaikkiin pimeisiin paikkoihin on pakko mennä tutkimaan
6. Leffan pahis ei kuole koskaan vaan jatkaa jatko-osa jatko-osalta (mm. Nightmare on Elmstreet, Friday the 13th, Halloween)
7. Alakertaan on mentävä katsomaan, jos kuuluu jotain ääntä ja pimeässä, vaikka pitäisi soittaa apua pailkalle
8. Yleensä joukko nuoria lähtee jonnekin lomailemaan ja yleensä sinne missä kummittelee tai naapurissa asuu sekopää
9. Kiljutaan paikallaan pahiksen/mosnterin/psykopaatin murhatessa kaveria, sen sijaan että juoksisi hakemaan apua
10. Murhaaja/psykopaatti/monsteri tuntuu kuolevan vasta sitten, kun sitä ammutaan päähän/sydämeen/katkaistaan kaula tms

No niin jatkakaa te lisätkää omia mitä oottee huomanneet, että leffoissa toistuu usein. :)
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Floora - 23.08.07 - klo:08:28
Miksi naiset on lähes aina kauheita tyhjäpäitä elokuvissa? Kyselee tyhmiä, saa ihme kiukkukohtauksia kesken kriittisen pakomatkan tai takaa-ajojahdin, tippuu, kompastuu, kömmäilee ja tekee virheellisiä(lue: tyhmiä) johtopäätöksiä kun on tehtävä pikaisia ratkaisuja kun miehet taas ovat kylmäpäisiä ja rationaalisia. Suorastaan v*tuttaa!

Katsoimme eilen Transporterin joka oli täynnä näitä esimerkkejä! Sankarimme talosta tehdään rovio ja mitä nainen tekee, kiljuu ja kiljuu ja empii ja jatkaa kiljumista. Täpärä pelastus - tyhmät kysymykset ja kirsikkana kermaleivoksessa "palkitsen sinut nyt pelastamisestani" - haarat auki ja hommiin. Just.

Viikonloppuna tuli tämä Harrison Fordin ja Anne Hechen tähdittämä romanttinen mikälie Six Days Seven Nights, siinä on kohtaus jossa pilottia on ammuttu mutta saavat kuitenkin koneen nousemaan. Nainen on taas hupsu hymyilevä nainen kun mies tuskissaan, vertavuotavana ja lähellä tajunsa menettämistä ilmoittaa että "kerron sinulle nyt jotain lentokoneista", mitä nainen vastaa; "miksi?"... Niin miksi naiset ovat aina tyhjäpäitä elokuvissa? Saako se miehet näyttämään sankarillisemmilta vai mikä on homman nimi?

Nämä nyt olivat vain pieniä esimerkkejä ja löytyyhän niitä fiksujakin naisia mutta siinä tapauksessa he yleensä ovat poikkeuksellisessa osassa (pääosan superkykyjä omaava kylmäpäinen sankaritar) kun taas miehet ovat tyhjäpäitä vain jos ovat nynnyjä tai homoja... esimerkit siis massahollywood-leffoista..
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 23.08.07 - klo:10:22
Saattapi johtua siitä, että yleensä ohjaaja on mies ja ne haluaa näyttää naisen kana-aivona, jonak sankari sitten pelastaa jne.

Oletteko muuten huomanneet, että noilla on aina ällän mallinen peitto, joka peittää naisen kokonaan, mutta mies näkyy vyötäröstä ylöspäin. Eikä nainen muutenkan kulje  ilkosillaan vaikka pari olisi yöllä harrastanut seksiä kaikissa mahdollisissa ja mahdottomissa asennoissa.

Konna aina selittää sankarille suunnitelmansa, sankari pelastuu täpärästi pinteestä, tappaa/teloo konnan, tekee tämän suunnitelman tyhjäksi ja pelastaa maailaman.

Kumman usein jenkkiläiset pelastaa maailman ja aina se muu maailma alkaa tuhoutua ensin ja sitten vasta jenkkilä, ennen kuin alkavat tehdä asialle jotain.

Tässä taas muutama...
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: piparMinttu - 23.08.07 - klo:21:59
Konna aina selittää sankarille suunnitelmansa, sankari pelastuu täpärästi pinteestä, tappaa/teloo konnan, tekee tämän suunnitelman tyhjäksi ja pelastaa maailaman.

 Tämä on niin totta ja niin typerä klisee! :'D oikeasti, MIKSI niiden pahisten on aina välttämätöntä brassailla suunnitelmallaan ja mikä ihmeellisintä - kun he esim. Bond-leffoissa jättävät päähenkilön johonkin hurjaan ansaan, eikö näiltä pahiksilta liikene ketään apuria, joka jäisi varmistamaan että sankari todella delaa eikä vain tee taikatemppujaan ja pakene mahdottomasta ansasta. Kyllä miä ainakin jättäisin jonkun varmistamaan että sankari todella kuolee - ampuu sitten vaikka päähän jos tämä ansan jotenkin selvittää!

 Hitsi, täytyy jostain sellainen lista missä oli tosi paljon ihme epäloogisuuksia leffoista. Luulisin että se sopisi tähän topicciin. Sen muistan, että siellä oli esimerkiksi joku sellainen, että sankarien kännykät toimivat aina - maan allakin on riittävästi kenttää soittaa apua tai jollekin tärkeälle henkilölle.

 Tuo on kyllä myös ihan totta mitä Nefertiti kirjoitti, että überpahikset eivät kuole koskaan, vaan heräävät elokuvan jatko-osissa jotenkin tosi mysteerisesti ja epäloogisesti eloon. :D se on aika häiritsevää, mikseivät kuolleet sankarit koskaan nouse haudan takaa jos pahiksetkin niin voivat tehdä?

 Näitä on ihan tajuttomasti, mutten saa tällä hetkellä muuta mieleeni. Tulen jatkamaan pohdintoja kun keksin lisää :'D.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 23.08.07 - klo:23:32
No niin mulla olikin wordissa tallessa kasa leffakliseitä, jotka olin jostain netistä kopannu ja tallentanu. Pahoittelen että osa näistä on jo mainittu tuolla, mutta en jaksa koko listaa käydä läpi.
Jatkakaatten te listaa jos löytyy lissää kliseitä. :)

• Autolla pitää tulla mutkaan renkaat ulvoen ja kovassa sivuluisussa vaikka nopeammin pääsisi, kun jarruttaisi ennen mutkaa ja sitten lisää kaasua
• Jos elokuvassa tilataan ruokaa/juomaa, sitä ei koskaan syödä/juoda loppuun
• Aseista eivät lopu panokset
• Singoissa jne raketinlaukaisimissa on rekyyli
• Renkaat ulvovat kaikilla pinnoilla. Jää, hiekka jne...
• Autoissa ja prätkissä on n^x vaihdetta. Isompaa…isompaa...isompaa...isompaa...?
• Jos sankaria ammutaan, tämän kannattaa juosta catwalkilla, tms ohuilla kaiteilla suojatulla alueella. Luodit osuvat aina kaiteisiin.
• Luodit eivät lävistä kaadettua lastulevypöytää
• Ennen kun ammutaan pahiksia/sankaria, pitää ampua huoneen ikkunat, televisio tai muut hajoavat esineet, koska se on siistiä
• "Erikoisjoukot" eivät osaa edetä oikein, eivätkä osu mihinkään
• Sarjatuliaseilla voi ampua yhdellä kädellä
• Sankari tai pääpahis voi ampua kahdella pistoolilla yhtä aikaa ja osua ihan yhtä hyvin
• Kaikki hyppiminen, kieriminen ja kuperkeikat ovat makeita tapoja väistellä luoteja
• Poliisisarjojen pomot ovat aina äreitä kusipäitä, vatsahaavaisia, huutavat ja vittuilevat päähenkilölle
• Pahiksien autoissa on aina 200l bensiiniä ja nalleja takakontissa, jos vaikka ajaisi vahingossa kolarin tms
• Jos lentokone on putoamassa sen takia, että siitä loppuu polttoaine, räjähtää se silti kuin juuri tankattu säiliökone
• Käsikranaatti räjähtää, kun 10kg dynamiittia, jos se heitetään juuri oikein
• Avaruusleffojen avaruudessa on ilmaa, koska siellä kuuluvat avaruuslaivojen äänet, räjähdykset jne.
• Saippuasarjoissa ei juuri käytetä puhelinta, jos on toiselle asiaa, mennään hänen luokseen juttelemaan.
• Kun puhelu lopetetaan, ei sanota "moido" tms, vaan katkaistaan puhelu. Molemmat tietävät kuitenkin, että puhelu on loppu, vaikkei hyvästelisi toista.
• Star Trek -universumissa kaikki alienitkin puhuvat sujuvaa jenkkienglantia. Ne ovat myös aina humanoideja, eivätkä esim. puhuvia kastematoja tai käveleviä salaatinlehtiä
• Pahis/hirviö ei hyökkää heti sankari(ttaren) kimppuun, vaan pysähtyy osoittamaan aseella /uhoamaan /ärjymään/selittämään maailman tuhoamissuunnitelmaansa
• Ahtaissa käytävissä ja pienissä huoneissakin luodit kimpoilevat päästellen pitkiä "ziiiiiiinnnggg" -ääniä. Ilmeisesti ne lentävät ympyrää kuin kärpäset.
• Rumat ihmiset ovat aina pahoja (tai ainakin tyhmiä) ja kauniit aina hyviä.
• Jos kaunis ihminen on pahis, hänessä on jokin kauneusvirhe.
• Jos ruma ihminen on hyvis, hän ei ole sankari vaan tragikoominen sankarin apuri.
• Sankaritar suuttuu jostain sankarille, joka tähän toteaa: Voin Selittää, mutta sankaritar ei kuuntele. Lopussa sankari saa anteeksi.
• Koko universumin kohtalo joudutaan aina ratkaisemaan kahden uroksen nyrkkitappelulla, joka kuulostaa siltä kuin suolestamatonta sianruhoa hakattaisiin pajamoukareilla, joka tapahtuu aina teräsvalimossa, satamavarastossa tai muussa vaarallisessa paikassa jossa on savua/höyryä/kipinöitä ja korkeita paikkoja ja jossa sankari jää ensin pahasti alakynteen, mutta voittaa kuitenkin ja selviää parilla naarmulla tai mustelmalla, kun taas pahis on täysin soseena tai kuula otsassa
• Pahuuden Tyyssija / Aarrekammio tuhoutuu lopussa räjähdysten ja maanjäristysten saattelemana. Sankarit selviävät ulos viime tingassa ja pahikset kokevat kaamean (ja kaikuvan ja äänekkään) kohtalon
• Tusinapahikset kuolevat hetkessä ja muuttuvat välittömästi menneen talven lumiksi. Sankarin ystävä taas jää haavoittuneena makaamaan ja lausuu yskien viimeiset sanansa sankarille.
• Näille sanoille on aina aikaa, vaikka muuten olisi miten kiireinen tilanne.
• Myös sankarin ja sankarittaren jousisoiton saattelemalle suudelmalle on aina aikaa, vaikka olisi miten hätäinen tilanne.
• Räjähdyksistä selviää jos niitä juoksee pakoon tarpeeksi nopeasti ja pujahtaa piiloon nurkan taakse
• Kaikesta selvitään aina viime tingassa, esim. pommi saadaan purettua vasta, kun kellossa seisoo 00:00:00:01
• Sähkölaitteet hajoavat aina savun, massiivisten valokaarien ja magnesiumkipinöiden säestämänä.
• Avaruusalukset ovat höyrykäyttöisiä, ja niissä on käytäviä, joissa höyryä pihisee putkista ja venttiileistä
• Jokaisessa leffassa on aina yksi pakollinen musta mies, joka yleensä on se humoristi ja joka aina tapetaan
• Naiset käyttävät aina kauniita alusvaatteita
• Miehet käyttävät boxereita
• Naiset nukkuvat aina meikit naamalla ja ovat kuin suoraan Cosmopolitanin kannesta herättyään
• Kun mies ja nainen heräävät aamulla rakasteltuaan koko yön kaikissa mahdollisissa asennoissa, on nainen silti niin ujo, että peittää rintansa.
• Noustessaan sängystä nainen/mies kääriytyy peittoon.
• Pahis pysähtyy aina selittämään maailmanvalloituksensa ideaa sankarille juuri ennen kuin aikoo ampua tämän. Sankari kuitenkin aina voittaa ja pahis kuolee väkivaltaisesti roiskahtaen.
• Vainajilla on aina silmät auki.
• Kun sankarille tärkeä ihminen kuolee, hän ehtii korista ummet ja lammet kaikkea turhaa, mutta jos kuoleva tietää ratkaisun johonkin polttavaan ongelmaan, sitä hän ei ehdi sanoa.
• Amerikkalaisissa koululuokissa kaikki oppilaat viittaavat innoissaan ja luokassa on selkeä jako; Pari rillipäistä nörttiä edessä, lauma suosittuja kikattamassa edessä, keskellä tai takana, tavikset kuka missäkin ja kiusatut joko aivan syrjässä tai täysin edessä.
• Naisesta kuin naisesta tulee kaunis, jos hän vain ottaa rillit pois, avaa nutturansa ja laittaa vähän nätimpää ja paljastavampaa vaatetta päälle. Naisen itsetuntokin kohentuu huomattavasti.
• Leffoissa ei ole lihavia naisia, ei edes katukuvassa.
• Autoa ei koskaan lukita, vaikka se parkkeerattaisiin kuinka epämääräiselle alueelle.
• Autolle löytyy aina parkkipaikka aivan kohteen vierestä.
• Asunnot ovat aina isoja ja sijaitsevat aivan keskustassa.
• Yksinäiset ihmiset syövät aina kiinalaista ja heillä on megaleveä sänky.
• Kun pitäisi tiukan paikan tullen päästä jostain ulos/jonnekin sisään, ovi/luukku/kahva on aina jumissa ja aukeaa viime hetkellä. Pätee varsinkin vedenalaisiin juttuihin tai tiloihin, jotka ovat esim. täyttymässä vedellä...
• Vedenalaisissa kohtauksissa sankareilla tuntuu usein riittävän happea, vaikka kuinka pitkään tai ainakin juuri sopivasti jonkin haastavan toiminnon suorittamiseen.
• Amerikkalaisissa autoissa on usein "pomppujouset" eli varsinkin hiekkateillä ajettaessa auto loikkii kuin kenguru.
• Autoilla pystyy tekemään mitä mielenkiintoisimpia ilmalentoja esim. kuilujen yli. Alas tullaan kunnon rysäyksellä, mutta auto pelaa edelleen loistavasti, korkeintaan puskuri menee säleiksi.
• Kun sankari käskee esim. jotain pelastamaansa tyyppiä (usein lapsi tai nainen) "pysymään tässä kunnes hän palaa", tyyppi todennäköisesti lähtee harhailemaan kehotuksesta huolimatta ja joutuu pulaan.
• Lapset ovat uskomattoman älykkäitä ja pikkuvanhoja ja selviävät omin päin lähes mistä vain. Psykologisissa kauhuleffoissa lapset aavistavat/tietävät kaiken ja piirtelevät asiaan liittyen mystisiä kuvia.
• Aukinaisissa ikkunoissa on aina aavemaisesti lepattava verho ja kun päähenkilö käy sulkemassa ikkunan, jotain on yleensä siinä vaiheessa jo tullut sisään.
• Kaikki ovat kovia sukeltamaan
• Viinasta ei tule kovaan känniin/koordinaatio ei kärsi
• Rikollisen kätyrit, jotka ovat tosin koulutettuja tappajia ja näin ollen kieltämättä kovia jätkiä, ovat sankarille kuin räsynukkeja tappelussa. Vastaavasti toisin päin hyvien perusjätkien ja pääpahiksen kohdalla.
• Isokaliiperiset aseet saavat vaimentimilla hiljaisiksi. Oikeasti saa, mutta luodin lähtönopeus tulisi olla alle 310 m/s.
• Kylpyhuoneessa tapahtuu pahoja asioita.
• Luoti olkapäähän ei ole vaarallinen asia.
• Saksalaiset ihmiset ovat usein huomattavan kookkaita.
• Kahden miehen tappeluissa ei ketään kovin pahasti satu, verta ei juuri tule, paitsi ehkä pienenpieni noro suupielestä, kovimpienkin iskujen jälkeen noustaan maasta ja jatketaan tappelua
• Kauhuleffoissa on aina joku joka sanoo "I´ll be back", eikä tule ikinä enää takaisin.
• Takaa -ajettu kaatuu jossain välissä juoksua, vaikkei esteitä ole
• Kauhuleffoissa aina isorintainen kaunis blondi juoksee karkuun yläkertaan, kun pitäisi juosta ovesta ulos.
• Kauhuleffojen pahikset heräävät lähes poikkeuksetta henkiin aina seuraavassa jatko-osassa vaikka heidät olisi pilkottu osasiin, ammuttu, hukutettu, hirtetty jne…
• Sankarin/sankarittaren onnistuu aina viimehetkellä paeta pahista tai muuten saada pahis nujerrettua, jotta he itse pääsevät karkuun.
• Pahis herää lopussa uudelleen henkiin tai havahtuu ”tajuttomuudestaan” ja kuolee vasta, kun saa kuulan otsaansa/seivästetään/pää katkaistaan/saa luodin rintaansa jne.
• Sci-fi – leffoissa avaruusolio ehtii tuhota lähes koko avaruusaluksen miehistön, kunnes se viimeinen eloon jäänyt onnistuu joko ruttaamaan otuksen ulos aluksesta tai räjäyttämään sekä aluksen, että olion atomeiksi.
• Tämä viimeinen eloonjäänyt onnistuu pakenemaan viimetipassa pelastuskapselilla ja ehtii hiuksen hienosti tarpeeksi pitkälle, niin ettei pelastuskapseli vaurioidu ollenkaan, vaikka räjähtävä emoalus olisikin vielä aika lähellä.
• Silti jotenkin se olio on taas jatko-osassa riehumassa
• Jos maata/jenkkilää uhkaa vaara, sankari yrittää varoittaa kaikkia, mutta häntä ei uskota ennen kuin on liian myöhäistä
• Viimetipalla keksitään joku patenttiratkaisu, jolla koko maapallo/jenkkilä pelastetaan
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Mina - 03.09.07 - klo:09:45
Kiva lista :D Joitakin en ollut edes tuolleen eriteltynä kuullut, nähny leffoissa vaan.. vois kuitenkin lisätä asian tai pari, kuten esim. sellasen jutun, että pahiksen kännykkä toimii oli se missä tahansa, mutta jos hyvis on todella kusessa ja tarvitsisi kännykkää, se ei koskaan toimi.. tai että kerkee juuri ja juuri soittamaan ja sitten akku loppuu tai kenttä katoaa. Ei ole reilua ei.. Tai sitten sellaisia että autoissa on aina avaimet jossainpäin, tai auton kuin auton (oli se kuinka uudenaikaisilla varkaudenestojärjestelmillä varustettu) voi käynnistää johdoista, autojen hälyttimet eivät ikinä laukea kun sankari rikkoo ikkunan koska ovi on lukossa, vaikka jos leffassa seurataan jtn tyyppiä, hän ei autoaan kuitenkaan lukitse.. tää tulikin jo mainittua, mut laitoin sen kumminkin ku liitty tohon ikkunanrikkomiseen..
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Julle - 12.09.07 - klo:10:40
Jenkkileffoissa, ainakin jenkkitoiminnasa on sellane aika yleistä, että Kaikki räjähtää jumalattomalla voimalla! Vaikka esim. autoa ammutaan pistoolilla renkaaseen nii se näyttää siltä että se ois räjäytetty jollain isommallaki pommilla ja lentää ja pyörii ku perkele. No ei ny välttämättä aivan nuin, mutta katoin tuosa sunnuntaina 4, kun tuli se charlien enkelit leffaa, nii siinä esim. ammuttiin jotain crossipyörää pistoolilla lokasuojaan, ja sehän räjähti! Tai sitte tuolapäin maailmaa tehään hyvin hyvin räjähdys alttiita kulkuneuvoja.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Floora - 12.09.07 - klo:12:37
tuosa sunnuntaina 4, kun tuli se charlien enkelit leffaa, nii siinä esim. ammuttiin jotain crossipyörää pistoolilla lokasuojaan, ja sehän räjähti

HAH! Katsoin jonkin aikaa samaista leffaa ja kyseisessä kohtauksessa totesimme mieheni kanssa yhteen ääneen "mikä tossa niinku räjähti"! Sama kun katsoo xXx:ää niin tuntuu että talotkin räjähtelevät yhdestä laukauksesta, hmmh..

Häiritsee myös tämä kun sankari tappelee ensin roiston kanssa ja saa turpaansa oikein kunnolla, tämän jälkeen pakenee roiston apureita luotisateen saattelemana, ampuu kaksi laukausta juoksusta ja osuu kahteen roistoon, jatkaa juoksua, hyppää ikkunasta pudoten lasinsirujen keskelle, kierähtää, nousee, jatkaa juoksua, murtautuu autoon, ajaa pois ja soittaa matkapuhelimellaan apua kaverilta - vain hieman hengästyneenä.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: azn - 15.09.07 - klo:20:00
no varsinkin saippuasarjoissa jo hieman alkaa rasittamaan se että päähenkilöt yleensä ajattelevat ääneen asioita, ja vaikka vähän matkan päässä seisoisi joku, ei hän kuitenkaan kuule mitään..
saippuoissa ei myöskään kuulla sitä jos ovi avataan tai suljetaan
ja tietenkin tämä perus, toinen yrittää selittää toiselle jotain, johon tämä toinen vastaa, että tiedän jo, ei tarvitse selittää.. ja sitten ollaan tietenkin pari jaksoa tässä samassa tilanteessa, mutta kuitenkin käy ilmi että pääpari ei puhu lainkaan samasta asiasta... kovin rasittavaa

ja mitä elokuviin tulee olen huomannut, että aina kun autoa varastetaan löytyy avaimet sen "aurinkolipan" alta, ja tietty nää perus, uusinkin auto käynnistyy vasta viime hetkellä (kauhuleffoissa) ja autoa ajaessa pystytään katsomaan apukuskia vaikka kuinka kauan ilman että katsotaan välilä tiehen. (ja saippuasarjoissa veivataan sitä rattia siihen malliin, että oikeassa elämässä oltaisiin varmastikin jo pientareen puolella)
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 13.11.07 - klo:16:54
no varsinkin saippuasarjoissa jo hieman alkaa rasittamaan se että päähenkilöt yleensä ajattelevat ääneen asioita, ja vaikka vähän matkan päässä seisoisi joku, ei hän kuitenkaan kuule mitään..
saippuoissa ei myöskään kuulla sitä jos ovi avataan tai suljetaan
ja tietenkin tämä perus, toinen yrittää selittää toiselle jotain, johon tämä toinen vastaa, että tiedän jo, ei tarvitse selittää.. ja sitten ollaan tietenkin pari jaksoa tässä samassa tilanteessa, mutta kuitenkin käy ilmi että pääpari ei puhu lainkaan samasta asiasta... kovin rasittavaa

Siksipä mie en pahemmin jaksa saippuasarjoja kattoa. Esim Kauniissa ja Rohkeissakin riittä, että kattoo kerran vuodessa, kun ovat kuitenkin samassa tilanteessa kuin se vuosi sitten ja siinä sarjassa suunnilleen kaikki on ollu kaikkien kanssa, eikä kukaan enää tiedä kuka oli kenekinkanssa ja teki mitä. Siis übertylsää ihmisuhdesekoilua, joka ei oo ees realistista. :p

Mä tykkään enemmän dekkareista ja toiminnallisemmista sarjoista, kuten NCIS, CSI, Criminal Minds, House, Dexter... jne. Realityt ei sitten iske millään. Mutta joo takas kliseisiin.
Noissa toiminta/dekkari sarjoissa on suunnilleen sama juoni joka jakso, joskus harvoin tulee sellainen ihan erinäkökulmasta tehty jakso. Mutta ainakin CSI, NCSI noudattaa suunnilleen samaa kaavaa aina. Tapahtuu rikos/murha> Sitä aletaan tutkimaan> Tulee vaikeuksia ja uusia asioita löytyy kun pengotaan> Tapahtuu uusi murha tai muuta odottamatonta> Tapahtuu jotain ratkaisevaa tai sitten jos joku ryhmän jäsenistä on päätetty syystä tai toisesta heivata sarjasta, niin se kuolee just sopivasti> Murhaaja/rikollinen saadaan kiinni> The Happy End, ellei sitten ole kaksiosaine jakso kyseessä.

Näissä sarjoissa näkyy ihan samoja kliseitä, kuin leffoissakin. Mutta myös näitä sarjoille ominaisia.

- Ryhmässä täytyy olla yksi pelle (NCIS-> Tony), joka kyllä osaa tarvittaessa toimia, mutta yleensä hän hoitaa suunsoittamisen ja vitsit.
- Yksi tai useampi nörtti, jota tuo suupaltti kiusaa ja jota muutenkin pompotetaan.
- Yksi tai useampi nainen, joista toinen mahdollisesti älykkö, toinen kovapintaisempi ja joka myös antaa suupaltille vastusta.
- Äreä Ryhmänvetäjä, joka pistää vipinää koko ryhmään aina kun tarttee.
- Koko hommelin pomo, jonka kanssa tulee väistämättä kinaa ryhmänjohtajan kanssa.
- Jos sarjasssa muita tutkijoita niin ainakin yksi lääkärikunnan edustaja tai patologi.

Muuta ei nyt tuu mieleen.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 13.11.07 - klo:21:43

"Esim Kauniissa ja Rohkeissakin riittä, että kattoo kerran vuodessa, kun ovat kuitenkin samassa tilanteessa kuin se vuosi sitten ja siinä sarjassa suunnilleen kaikki on ollu kaikkien kanssa, eikä kukaan enää tiedä kuka oli kenekinkanssa ja teki mitä."

Hih niinpä niin, esimerkiksi Brookella on ollut ne samat kyyneleet silmäkulmissa jo vuodesta keppi ja kivi ja aina on ollut kyse ridgestä tai perheen muista miehistä.. hyvin uskottavaa, et sama nainen käy läpi kaikki perheen miehet..*virn*

Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Floora - 15.11.07 - klo:13:31
Hih niinpä niin, esimerkiksi Brookella on ollut ne samat kyyneleet silmäkulmissa jo vuodesta keppi ja kivi ja aina on ollut kyse ridgestä tai perheen muista miehistä.. hyvin uskottavaa, et sama nainen käy läpi kaikki perheen miehet..*virn*

Me naureskeltiin kaverin kanssa ihan samaa tossa viikko taaksepäin. Brookella on se sama virne samoine uurteine ja samat tipat linssissä samoissa tilanteissa, ja se käy kaikki perheen miehet läpi.. itse asiassa kaikki taitaa kelvata, jopa oman tyttären poikaystävät :D
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: FiFi - 13.01.08 - klo:17:30
En muista mainittiinko tätä vielä mutta ei mielestäni.
Eli yleensä kauhuleffoissa uhri juoksee karkuun aina täysillä, kun taas murhaaja kävelee rauhallisesti perästä. Silti murhaaja saa uhrin aina kiinni.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Mina - 13.01.08 - klo:23:21
Lisää noihin rikossarjojen kliseisiin.. miksi ihmeessä molempia, CSI Las Vegasin ja CSI Miamin labroja tutkitaan joidenkin ihme väärinkäytösten, tai huonon työn vuoksi? Sama että molemmissa sarjoissa on joku, jolla jtn ongelmia, kuten esimerkiksi Las Vegasissa Sanders vaikeuksissa kun joku väittää että se on tehnyt huonoa työtä tutkiessaan juttuja ja Miamissa Wolfe, jolla oli silmätulehdus joka saattoi vaikuttaa työhön..
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Floora - 16.01.08 - klo:13:59
007 - The Spy Who Loved Me taisi olla ensimmäinen (suuren yleisön) toimintaelokuva jonka pääosa on mies mutta jonka sivuosassa oleva nainen ei ole täysi bimbo. Oikein pidin tästä Anya-hahmosta. Ei mitään turhia kiljumisia ja kirkumisia ja älyttömiä itkupotkuraivareita kesken taistelun tohinan kuten on totuttu näkemään vaan peräti fiksulta vaikuttava hahmo Bond-tytöksi sen lisäksi että oli kaunis. Tämä nyt vain minun mielipiteeni :)
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Killahead - 16.09.08 - klo:19:07
Jostain syystä kaikkien Pariisilaisten talojen ikkunastqa näkyy Eiffelin torni.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Mina - 16.09.08 - klo:20:24
Aseita ei ladata koskaan tai ne ladataan hyvin harvoin.. Katsoin tuossa äsken Robocop 1 elokuvaa, Robo ampui burst firellä 17 laukausta eli siis 41 luotia, eikä ladannut pistooliaan. Hmh?? Ja siis tämän aseen burstissa tuli kolme luotia per laukaus..
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Floora - 17.09.08 - klo:10:05
Jostain syystä kaikkien Pariisilaisten talojen ikkunastqa näkyy Eiffelin torni.

Toi on kyllä totta!

Rakennus minkä näkee usein räjäytettävän on empire state building ja pettäminen käy usein ilmi yllättämällä puoliso sängystä jonkun toisen kanssa.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Killahead - 17.09.08 - klo:18:44
Aina ku joku heppu herää näytyää painajaista ni se singahtaa istumaa, avaa silmät ja huohottaa. Ja englanninkielisis leffois ulkomaalaset puhuu englantia myös keskenää.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Floora - 18.09.08 - klo:09:16
Tää on vähän offtopic mut mua ärsyttää elokuvassa Fast and the Furious (eka osa) siinä kohtauksessa jossa tää Walkerin hahmo hiippailee yöllä yksikseen muiden talleissa kun tää Vin Dieselin kopla ottaa sen kii ja alkaa syyttää sitä kytäks. Se muistaakseni kaadetaan ja raahataan sinne mut se huohottaa ku pahimmankin city-maratonin jälkeen.

Yleensäkin leffoissa ne on actionkohtauksissa kauheen hengästyneitä vaikkei ois fyysisesti rasittuneita.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Phantom1980 - 03.09.09 - klo:19:09
Miksi autot aina räjähtää kun ne ajaa kolarin. Esim: Diesel bussi ajaa puuhun -35 asteen pakkasessa ja räjähtää buuuum. diesel on aika huonoa syttymään kovilla pakkasilla.....TV NIMIMERKKI HEHKUTTJA
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Mina - 09.09.09 - klo:15:45
Tää on vähän offtopic mut mua ärsyttää elokuvassa Fast and the Furious (eka osa) siinä kohtauksessa jossa tää Walkerin hahmo hiippailee yöllä yksikseen muiden talleissa kun tää Vin Dieselin kopla ottaa sen kii ja alkaa syyttää sitä kytäks. Se muistaakseni kaadetaan ja raahataan sinne mut se huohottaa ku pahimmankin city-maratonin jälkeen.

Yleensäkin leffoissa ne on actionkohtauksissa kauheen hengästyneitä vaikkei ois fyysisesti rasittuneita.

Se Walker pelästy niin helvetisti että sen takia huohotti ;)
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: theevilone - 10.09.09 - klo:17:49
Miksi autot aina räjähtää kun ne ajaa kolarin. Esim: Diesel bussi ajaa puuhun -35 asteen pakkasessa ja räjähtää buuuum. diesel on aika huonoa syttymään kovilla pakkasilla.....TV NIMIMERKKI HEHKUTTJA
Tietysti siksi että ne on yleensä amerikkalaisia leffoja. Tulee väkiselläki aina epätodellisista räjähdyksestä mieleen yks Simpsonijen jakso missä vauvanvaunut räjähtää kun ne rymistelee portaita alas ja kaatuu. Kait niissä sitte tarvitaan kaikellaista kamalaa ja onhan tunnelma paljon kohtalokkaampi jos auto räjähtää törmäyksessä. Ihan kuin sitä vakavuutta ei ymmärtäisi muuten?

Yleensäkin leffoissa ne on actionkohtauksissa kauheen hengästyneitä vaikkei ois fyysisesti rasittuneita.
Se Walker pelästy niin helvetisti että sen takia huohotti ;)
Haha yeah. Mutta siinä varmaan haetaan sitä että ihminen esimerkiksi juuri säikähtäessä tai uhatuksi joutuessaan vaikka hengästyy. Kaikellaisia oirehia saa pelkällä mielellä tehyksi. Kyllä sitä varmaan itekki huohottais jos joku Diisselikiisseli lähtis roudaan. ;D (No ei nyt sentään, huh!)
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Mina - 28.04.10 - klo:12:20
Yleensäkin leffoissa ne on actionkohtauksissa kauheen hengästyneitä vaikkei ois fyysisesti rasittuneita.
Se Walker pelästy niin helvetisti että sen takia huohotti ;)
Haha yeah. Mutta siinä varmaan haetaan sitä että ihminen esimerkiksi juuri säikähtäessä tai uhatuksi joutuessaan vaikka hengästyy. Kaikellaisia oirehia saa pelkällä mielellä tehyksi. Kyllä sitä varmaan itekki huohottais jos joku Diisselikiisseli lähtis roudaan. ;D (No ei nyt sentään, huh!)

[/quote]

No kyllä vois itellä olla pissi housuissa jos joku Diisselin kokonen nappais kraiveleista (siis paidan rintamuksesta, u know?) kiinni helvatun kiukkusena ja alkais retuutteleen ja ase naaman edessä tivaan selitystä että mitä sä täällä teet?? :D

Kliseisiin, vampyyrit on aina jotain superhyperkoukuttavan näkösiä jne ja aina niihin rakastuu joku kuolevainen/ne rakastuu kuolevaisiin ja sit onki soppa valmis jota pohditaan leffan ajan että tullako kuolemattomaks/muuttaakko rakastettu kuolemattomaks mut voi sonta sentään ko se on vampyyrilakien mukaan kiellettyä..
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 28.04.10 - klo:13:18
Yleensäkin leffoissa ne on actionkohtauksissa kauheen hengästyneitä vaikkei ois fyysisesti rasittuneita.
Se Walker pelästy niin helvetisti että sen takia huohotti ;)
Haha yeah. Mutta siinä varmaan haetaan sitä että ihminen esimerkiksi juuri säikähtäessä tai uhatuksi joutuessaan vaikka hengästyy. Kaikellaisia oirehia saa pelkällä mielellä tehyksi. Kyllä sitä varmaan itekki huohottais jos joku Diisselikiisseli lähtis roudaan. ;D (No ei nyt sentään, huh!)

No kyllä vois itellä olla pissi housuissa jos joku Diisselin kokonen nappais kraiveleista (siis paidan rintamuksesta, u know?) kiinni helvatun kiukkusena ja alkais retuutteleen ja ase naaman edessä tivaan selitystä että mitä sä täällä teet?? :D

Kliseisiin, vampyyrit on aina jotain superhyperkoukuttavan näkösiä jne ja aina niihin rakastuu joku kuolevainen/ne rakastuu kuolevaisiin ja sit onki soppa valmis jota pohditaan leffan ajan että tullako kuolemattomaks/muuttaakko rakastettu kuolemattomaks mut voi sonta sentään ko se on vampyyrilakien mukaan kiellettyä..

Juu niinhän se tuppaa olemaan ja kuten Bram Stokerin Draculassa, se rakastettu sitten tappaa päävampyyrin ja the happy end. Mut noi Twilight-vampyyrijutut menee multa vähän ohi, kun ne on selvästi suunnattu teineille, jotka kiljuen kuolaa niitä hahmoja.

Muuten näissä Vampyyri vs Ihmissusi asetelmissa on aina se että se yksi ja ainoa voi pelastaa tilanteen ja se yksi ainoa on aina molempia eli ihmissusivampyyri ja aina ne juuret vie jonnekkin tuhannen vuoden päähän, missä kaks eri heimoa riitaantuu keskenään ja tappelee sit sen koko tuhat vuotta. Kliseistä jos mikä.

Näissä 50-70-luvun Dracula leffoissa on suunnilleen aina se sama asetelma, joku hyökkäilee kauniiden neitojen kimppuun ja sit on se yksi neito jota se Dracula jahtaa melkein koko leffan ajan, koska se haluaa kostaa sen tytön kautta sen että sen iso vanhemmat tai isoisoisoiso vanhemmat tappo sen Draculan, joka nousee mitä ihmeellisimmillä keinoille henkiin (vähän niinkuin Jason, Mike ja muut sarjamurhaajamosterit) ja aina kosto mielessään. Ja joka kerran se tapetaan ja the happy end siihen asti, kunnes se nousee taas kiusaamaan ihmisiä ja viettelemään viattomia neitosia. :D

Tosin mä tykkään Christopher Leen Draculasta ja se vois kaikin mokomin purra muakin kaulaan millon vaan, siis sellasena Draculana, kuin se niissä vanhoissa leffoissa on, ei nykyolomuodossa, vaikka olishan siltä kiva saada nimmari. :D
Mut kyllä mäkin säikähtäsin sitä, jos se tulis yöllä pimeellä kujalla vastaan. On se vaan niin vaikuttavan oloinen mies. Mä varmaan juoksisin kiljuen karkuun, jos en sit jämähtäs paikalleni ja laskis alleni. :D

Ja mitä huohottamiseen tulee, niin kyllä siinä huohottamaan alkaa, samalla kun pulssi kohoaa, kun sydän hakkaa tuhatta ja sataa pelosta.... olettasin ainakin niin, mutta siis kauhea läähätys voi mennä jo vähän ylinäyttelemisen puolelle tai sit tyyppi on vaan huonokuntonen tai sit sillä on astma. :D
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Mustang - 28.04.10 - klo:18:12
Minä itse kuulun näihin vampyyrihehkuttajiin. :) Tosin Twilightit katson samasta syystä, kun Harry Potterit: kirjasta tykännyt ihan pirusti, leffaa aloittaessa tietää jo valmiiksi, että se on huono, silti on pakko katsoa ja se leffan sorsiminen tuttavien kesken on sitten osa hupia. Niissä on kliseitä, mutta minusta täytyy silti antaa anteeksi ekalle versiolle Stokerin Draculasta. Minusta se ei voi olla kliseinen koska se on ensimmäinen (ainakin eka kunnolla tunnettu). Jälkikäteen kuvatut elokuvathan siitä on kliseen tehnyt. Silloin aikoinaan se on varmaankin ollut jotakin ennenkuulumatonta.

Mites, voiko teidän muiten mielestä olla olemassa hyviä kliseitä? Sellaisia, mitkä ei ärsytä? Nuo vampyyrijutut ja muut iskee minuun juuri siksi, että minusta on ihanaa rypeä siinä paatoksessa, minkä saavuttamaton, kielletty rakkaus saa aikaan. :D <3
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 28.04.10 - klo:18:25
Mä rakastan vampyyreja ja ihmissusia ylikaiken, mutta ikävä kyllä mä en vaa jotenkin saa itteeni innostumaan Twilightista. En sitten millään. Mun makuuni hahmoista on tehty vähän liian kiiltokuvamaisia ja ja... en mä tiedä, niistä vaan puuttuu jotain ja se yks ihmissusi on aika babyface, eikä siinä oo mitään särmää.
Paremmin muhun iskee esim Van Helsing (joo oli öö-luokan toiminta-komedia-kauhu-draama-sekasotku), jossa oli herkullisena ihmissutena/Van Helsingina Hugh Jackman. Se näyttää just sellaselta, et sitä kattoo mielellään kun se on vähemmissä vaatteissä. Nams... Ai niin ja se on ihana Wolverinena... Eeeeh... ehkä vois kohta harkita kylmää suihkua. :D
Mä kaipaisin siihen jotakin samantyyppistä särmää, kuin mitä Leessä on, ilman sitä karseeta meikkiä tietty. Blade ja Varjojen valtakunta on sellasia mitkä oon nähny ja mistä pidin, vaikka jutut niissä tuppaakin menemään enemmän toiminnan puolelle. Mutta niissä on tiettyä särmää ja näkee ettei niitä oo suunnattu 11-16 vuotiaille teineille. Anteeksi.

Mä nyt en tiedä mitkä olis sellaisia ns. ihania kliseitä tähän hätään.
Tosin tietty ihana synkkyys, traaginen tarina, kuten the Crow leffassa on jotain mikä iskee muhun, samoin jo mainitsemani Wolverine, mut enemmänkin hahmona (siis leffassa, ei sarjiksessa). Jotenkin mä tykkään siitä et on traaginen tarina, jossa hahmo on menettänyt perheensä/vaimonsa tms ihmisen elämässään pahikselle, jota sit yrittää metsästää koko leffan aikana ja lopulta saa kostettua sille kokemansa vääryydet ja tai pelastaa samalla jonkun oman henkensä kustannuksella, mitä mä käytän paljon omissa tarinoissa sen perinteisen kolmiodraaman kanssa. :D
Mut siihen muottiin saa itseasiassa monenmoista tarinaa ja sen romantiikan kanssa ympättyä mukaan. :)
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Killahead - 26.05.10 - klo:11:52
• Myös sankarin ja sankarittaren jousisoiton saattelemalle suudelmalle on aina aikaa, vaikka olisi miten hätäinen tilanne.

Kävin eilen kattomassa Robin Hoodin, ja siinä oli just tolleen. Ranska hyökkäs Englantii, oikee kunnon sota menossa ja tyypit tappelee viel siinä rannalla/rantavedessä vyötäröään myöten suunniilleen ja näin, kas kummaa, kukaan/mikää e millään lailla härinnyt/keskeyttänyt Robin Hoodin ja sen naisen pussailua.
Otsikko: Vs: Elokuvien kliseet
Kirjoitti: Nefertiti - 24.11.11 - klo:16:44
Tuolla tais niitä autokliseitäki olla jonkin verran, mut pitänee laittaa muutama lisää, joskin osa lienee jo kertaalleen mainittu.

* Autoissa tuntuu olevan vaihteita loputtomiin.
* Myös bensaa tai mitälie polttoainetta piisaa vaikka kuinka paljon, eikä auto hyydy kesken matkan, vaikka polttoainetta kulutetaankin urakalla.
* Tottakai se auto hyytyy sitten mahdottoman hankalaan paikkaan, tai paikkaan missä ei oo bensa-asemaa mailla eikä halmeillakaan.
* Autojen renkaat tuntuvat olevan hajoamatonta mallia, vaikka sitä kumia poltettaisiiin kuinka paljon tahansa tai ajettaisiin miten huonolla tiellä tahansa. Tai tiellä olis jos jonkinlaista rojua ja teräviä juttuja.
* Autot myös tuntuvat kestävän vettä tai toimivan sukellusveneenä ilman, että matkustajat kastuvat.
* Autot ovat yleensä myös hyvin suojaavaa mallia, joista selviää hengissä, melkein kolarissa kuin kolarissa tai vaikka auto olis vetäny triplavolttia takaperin kerien ojaan.
* Matkustajat ovat lähes vahingoittumattomia, vaikka auto olis muuttunut melkein tuntemattomaksi metallimöykyksi ja mönkivät ulos sielltä pienestäkin reiästä. Korkeintaan nenä on vähän verillä ja otsassa kuhmu. (Tosi tilanteessa matkustajat oikeasti olis jo vähintääkin raatoja)