Tänään on torstai 20. tammikuuta 2022
Nimipäivää viettää Sebastian

Kirjoittaja Aihe: Jyrkkä ei ampuma-aseille  (Luettu 26264 kertaa)

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Jyrkkä ei ampuma-aseille
« : 08.11.07 - klo:13:13 »
Olen pitkään ihmetellyt Suomen ampuma-aselakia. Miksi ihmeessä siviilihenkilöille annetaan oikeus henkilökohtaiseen ampuma-aseeseen, mitä saa säilyttää muun muassa kotonaan tai mökillä? Miksi ihmeessä tavallisilla kansalaisilla tulisi olla oikeus esineeseen, jonka perimmäinen tarkoitus on toisen elollisen olennon hengen riistäminen?

Siviilihenkilöllä ei mielestäni tulisi olla oikeutta hankkia omia ampuma-aseita, joiden olinpaikkaa tai säilytystapoja ei ole tarkkaan valvottu.

Ampuma-aseen saa itselleen hankittua lähes kuka tahansa, vaikka ei edes kuuluisi mihinkään metsästys - tai ampuma-ase seuraan. Luvan hakijan mielenterveyden tulkitseminen on myös turhan sinisilmäistä.

Laillisia ampuma-aseita ei tulisi olla muuta kuin sellaisilla henkilöillä joille ne viran puolesta kuuluvat, kuten esimerkiksi poliisi, rajavartiolaitos, puolustusvoimat yms. Tällöinkin virka-ajan ulkopuolella aseet tulisi säilyttää niille tarkoitetuissa lukollisissa ja valvotuissa paikoissa.

Lisäksi metsästäjien, ampuma-aseseurojen, kilpa-ampujien ja muiden ampuma-aseharrastajien oikeuksia aseiden säilyttämiseen liittyen tulisi rajoittaa.

Kaikki ampuma-aseet mitä säilytetään kotioloissa, mökeillä tms., tulisi kriminalisoida. Ne pitäisi viranomaisten toimesta havaittaessa takavarikoida, ja sellaisen säilyttäjä tulisi tuomita. Se, mikä rangaistus tällaisessa tilanteessa tulisi kyseeseen, olisi lainsäätäjien käsissä.

Mikä sitten käsitetään ampuma-aseeksi, se on jo oma lukunsa sinänsä, ja vaatii ihan oman pohdiskelunsa. Onko ilmapistooli tai –kivääri ampuma-ase, entä rakennusmiesten naulapyssy tai vaikka vartijan sekä järjestyksenvalvojan työhön kuuluva kaasusumutin? Kaikilla näillä voidaan tehdä korvaamatonta vahinkoa, mutta jos ihan maalaisjärjellä asiaa käsitellään, jokainen varmasti ymmärtää mitä tässä yritän ajaa takaa.

Suomessa metsästyskaudet on jaettu vuodenajan mukaisiin aikajaksoihin ja tiettyjä eläimiä saa kaataa vain tietyn määrän vuodessa. Miksi siis metsästäjilläkään olisi tarvetta säilyttää muina aikoina ampuma-aseitaan kotioloissa joutilaina?

Metsästäjillä tulisi olla lukitut ja valvotut tilansa, missä jokaisen henkilökohtaisia ampuma-aseita säilytettäisiin niille merkityissä paikoissa metsästyskauden ulkopuolella. Valvojaksi pitäisi valita luottamushenkilö, jolla ainoastaan olisi oikeus luovuttaa ampuma-aseita metsästyskauden puitteissa, tai viranomaisten määräämissä tilanteissa niitä tarvitseville metsästäjille. Aina kun ampuma-ase ei olisi sille määritellyssä luvallisessa käytössä, sen tulisi olla kyseisessä paikassa säilössä.

Sama systeemi tulisi olla käytössä muillakin ampuma-aseharrastajilla. Ammunnan päättymisen jälkeen aseet lukittaisiin samalla tavalla niille määrättyihin lukollisiin tiloihin, mihin pääsisivät käsiksi vain valvontaan valitut luottamushenkilöt.

Kaikki ampuma-aseiden huoltoon liittyvät asiat hoidettaisiin myös niille erikseen määrätyissä paikoissa.

Emme me armeijassakaan metsäleirejä lukuun ottamatta saaneet säilyttää ampuma-aseita harjoitusten jälkeen omissa sosiaalitiloissa. Aseet tarkastettiin yksitellen, ja erittäin pikkutarkasti, ettei niihin ollut vahingossakaan jäänyt panoksia. Tämän jälkeen aseet huollettiin ja ne lukittiin niille tarkoitettuihin tiloihin. Tiloihin eivät päässeet käsiksi muuta kuin sellaiset henkilöt, joille se oikeus oli suotu. Metsäleireilläkään meillä harvemmin oli panoksia aseissa harjoitusten päätyttyä.

Tämä kaikki toimi oikein hyvin armeijassa, miksi ei siis siviilimaailmassakin?

Kaikella tällä olisi myös se hyöty, että viranomaisten taholta olisi huomattavasti helpompaa valvoa ampuma-aseiden käyttöä ja säilytystä. Laittomia aseita se tuskin koskaan karsisi kokonaan, mutta tässä tapauksessa se ainakin helpottaisi tulkintaa siitä, mikä ampuma-ase on laiton ja mikä ei.

Mitenkäs sitten niin sanotut museoaseet tai muut harrastelijoiden omistamat ampuma-aseet, joita käytetään kerran tai pari vuodessa?

Valtion taholta pitäisi joko lunastaa tällaiset aseet pois käytöstä korvausta vastaan, tai niistä täytyisi tehdä ampumakelvottomia koristeita, tai tällaisten henkilöiden tulisi liittyä sellaisiin seuroihin missä ampuma-aseiden käyttö olisi sallittua, ja luovuttaa ampuma-aseensa näiden seurojen säilytyksen sekä valvonnan alaiseksi.

Aihe on hankala, eikä tällainen spekulaatio varmastikaan kaikkia ongelmia ratkaisisi. Laittomia aseita tuskin saataisiin karsittua kokonaan pois, ja tuskin ampuma-aseiden kriminalisointi myöskään poistaisi henkirikoksia maastamme. Voihan ihmisen surmata vaikka lyijykynällä.

Uusiakin ongelmia lain tulkinnan ja toteutuksen puitteissa mahdollisesti tapahtuisi. Ampumaseurojen rakennusten fyysinen koko voisi tulla ongelmaksi aseille tarvittavien säilytystilojen kannalta. Niillä ei välttämättä olisi mahdollisuutta tarjota kaikille jäsenilleen ampuma-aseiden vaatimia säilytystiloja. Tässä kohtaa voisi tulla kysymykseen valtion rahoittamat juuri tähän tarkoitukseen rakennetut tilat eri paikkakunnille. Tämä taas vastaavasti lisäisi työpaikkoja maassamme.

Mikään ongelma ei yleensä korjaannu ilman mutkia matkan varrella. Asioiden muuttaminen ja parantaminen tulee aina joka tapauksessa aloittaa jostain, usein pienistä ja merkityksettömiltä tuntuvista asioista.
« Viimeksi muokattu: 04.01.10 - klo:15:02 kirjoittanut Juplin »
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

Mina

 • Aktiivinen
 • ****
 • Viestejä: 327
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #1 : 08.11.07 - klo:14:05 »
Samaa mieltä Jupen kanssa.. Tosin pieniä puutteita havaitsin. Eli jos ase (ampumaseuran jäsenen) on jossain lukollisessa kaapissa ja esim. vartijalla tms. on lupa se antaa harjoituskäyttöön, niin jos tällä ampumaan tulleella on aseelle jokin muu tarkoitus, eli esim. vaikka haluaa tehdä tuollaisen koulumurhan, niin päässä on jo sen verran vikaa että ei sen vartijan ampuminen kauhean paha asia ole. En tietenkään toivo mtn sellaista, tulipahan vain mieleen.. Kannatan kyllä Jupen ehdotusta, ei niitä aseita mihinkään paitsi Jupen jo mainitsemiin asioihin tarvitse
If only I had a heart it would break - Oh sure

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #2 : 08.11.07 - klo:15:47 »
Totta puhut. Onhan tämänkin tyylisestä tapauksesta Suomen rikoshistoriassa merkintänsä. Tapaus Sanna Sillanpää.

Ehdotuksessani on varmasti paljon paranneltavaa ja eri yksityiskohtien tarkkaa miettimistä.

Ongelmia varmasti ilmenee, niistä tuskin koskaan päästään eroon, mutta kuten mainitsin, asioiden muuttaminen on aina aloitettava jostain.
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

Nefertiti

 • Yleisvalvoja
 • Erittäin aktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 2101
 • Kissa, Pomosi
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #3 : 08.11.07 - klo:17:01 »
Olen melkolailla samaa mieltä kanssasi, mutta huomauttaisin, että meillä täällä suomessa on kuitenkin verrattain tiukat aselait, verrattuna jenkkilän meininkiin. Siellä kun tuntuu saavan aseen suunnilleen mistä vain.

Toisaalta olisi toki hyvä, jos omassa asunnossa ei saisi niitä aseita säilyttää, kun ei sitä koskaan tiedä, milloin päässä naksahtaa ja sitten listii koko perheensä ja itsensä tai lähtee samantapaiselle missionille, kuin tuo kouluammuskelija.
Eilisiltana tulit luokseni ja painoit pääsi tyynylleni pääni viereen.
Kuinka viiksesi kutittivatkaan rakas, hupsu kissani.

Minä haluan tietää tarpeeksi, että pystyn valehtelemaan värikkäästi. - Mike Noonan, Kalpea Aavistus SK.

theevilone

 • Yleisvalvoja
 • Kokenut
 • *****
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #4 : 08.11.07 - klo:19:52 »
Olen pitkään ihmetellyt Suomen ampuma-aselakia. Miksi ihmeessä siviilihenkilöille annetaan oikeus henkilökohtaiseen ampuma-aseeseen, mitä saa säilyttää muun muassa kotonaan tai mökillä? Miksi ihmeessä tavallisilla kansalaisilla tulisi olla oikeus esineeseen, jonka perimmäinen tarkoitus on toisen elollisen olennon hengen riistäminen?
...
Aihe on hankala, ja vaikka se käyttöön joskus otettaisiinkin, ei se varmastikaan kaikkia ongelmia ratkaisisi. Tuskin ampuma-aseiden kriminalisointi myöskään poistaisi kaikkia henkirikoksia maastamme, voihan ihmisen surmata vaikka lyijykynällä.
Tietysti ase on sitten helppo ottaa mukaan kotoa käsin eikä lähteä säilytyspaikalle, jota sieltä ei sitten edes välttämättä saisi. Itse pidän radalla käymisestä ja taulujen ampumisesta (metsällä en varmaan raaskisi ampua eläimiä) ja monesti kotikunnalla tulee impparilla ammuttua "vanhaa ladon ovea vasten".

Se, mitä kaikkea ampuma-aseeksi sitten pitäisi luokitella... Kyllähän kaikilla voi tappaa, kuten myös erilaisia teräaseilla ja muilla, kynäkin oli oiva esimerkki. Tällaisen miettiminen jo itsessään luo ristiriitaisia tunteita, itse en haluaisi omaa ilmakivääriäni antaa muualle säilöön kuin kotini. Myös metsästysaseet voisi olla kotona. Kyllähän ne nytkin pitää olla lukkojen takana. Säilössä pitäminen kyllä estäisi ampumasta humalassa jne. (En siis itse ammu humalassa, en edes ole humalassa, mutta näin yleisimmin jos ajatellaan.) Kuitenkin olen sitä mieltä, että kyllä "sekopäät" tapansa löytää jos haluavat ihmisiä tappaa.

Noh, joka tapauksessa aseet, varsinkin pienet käsiaseet ja luvat voitaisi rajata hyvinkin tarkasti, eikä annella lupia kelle tahansa. Metsästysaseet vaativatkin luvan lisäksi metsästyskortin. Seuraan liittyminen olisi hankala pakollisena koska jokainen metsästäjä ei välttämättä halua olla seurassa. Voisiko myös harraste/kilpakäyttöä varten annettavia lupia seurata jotenkin? Esim. jos osallistuu kilpailuihin, tai voisiko se olla pakollista tietyn ajan välein tai tietyn ajan kuluessa? Ehkä menisi liian hankalaksi... Jospa sitä jotain kuitenkin alettaisi tekemään sille, ettei ihminen voi kanniskella asetta huomaamatta ihan nuin vain joka paikassa.(Suomiminijenkkilä.)

Asioiden muuttaminen ja parantaminen tulee joka tapauksessa aina aloittaa jostain, usein pienistä ja merkityksettömiltä tuntuvista asioista.
Totta, kun niitä vain jaksettaisiin sitten alkaa. Step by step.
"Wise men don't need advice. Fools won't take one."

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #5 : 08.11.07 - klo:20:38 »
...itse en haluaisi omaa ilmakivääriäni antaa muualle säilöön kuin kotini.

Itse en ehkä lähtisi luettelemaan näitä ilmapistooleita tai -kivääreitä laittomien aseiden listalle, eli niiden säilyttämistä kotona en näkisi mitään syytä kieltää.

Myös metsästysaseet voisi olla kotona. Kyllähän ne nytkin pitää olla lukkojen takana.

On totta, että ampuma-aseet pitäisi säilyttää lukollisissa asekaapeissa, mutta siinä kummittelee vahvasti tuo sana: "pitäisi". Kuinka moni tuota sääntöä oikeasti noudattaa? Uskoisin että aika moni säilyttää vieläkin aseitaan paikoissa, missä ne ovat helposti esimerkiksi lasten käsien ulottuvilla. Ongelma on juuri se, että asiaa ei valvota.
« Viimeksi muokattu: 09.11.07 - klo:15:03 kirjoittanut Juplin »
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

Nuubialainen Prinsessa

 • Yleisvalvoja
 • Erittäin aktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1184
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #6 : 08.11.07 - klo:22:45 »
No, otampas minäkin osaa tähän keskusteluun..

Minunkin mielestäni aseet joutaisivat pois yksityishenkilöiden käsistä, mutta se taitaa olla hieman hankalampi toteuttaa, sillä aseiden omistajat pitävät varmastikin aseitaan henkilökohtaisesti tärkeänä omaisuutena ja siksi he todennäköisesti haluavat pitää aseet aina käden ulottuvilla. Varsinkin metsämiehet saattaisivat vastustaa aseiden säilyttämistä muualla, eikös se ole tavallaan jokin arvomaailma juttu niille kun pyssyt roikkuu seinällä koristeena?

Omassa lapsuudessani isän ja veljien aseet säilytettiin tuvan nurkassa. Minä en saanut niihin koskea, mutta mitä olisi tapahtunut jos en olisi totellut vanhempiani ja piipussa olisi ollut panos?? Ei aikuiset aina osaa huolehtia aseiden lukitsemisesta, jos opitut mallit on peritty omilta vanhemmilta. Surullista, mutta totta..


Lapsissa asuu rakkaus.

"Suuret ajatukset seuraavat pienien perässä.
Ne uskaltautuvat esiin piiloistaan vain harvoin, ja tarvitsevat tuekseen suuren joukon pieniä ystäviään."

"Itselleen nauraminen on terapeauttista"

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #7 : 08.11.07 - klo:23:42 »
Varsinkin metsämiehet saattaisivat vastustaa aseiden säilyttämistä muualla, eikös se ole tavallaan jokin arvomaailma juttu niille kun pyssyt roikkuu seinällä koristeena?

Luultavasti vastustaisivat. Oikeastaan olen 100% varma että purnaamista tapahtuisi vähän siellä sun täällä aseharrastajien keskuudessa. Toisaalta, eipä tuota baarien/ravintoloiden uutta tupakointilakiakaan ihan avosylin vastaan otettu, mutta kaikesta huolimatta se käyttöön otettiin.
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

theevilone

 • Yleisvalvoja
 • Kokenut
 • *****
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #8 : 09.11.07 - klo:23:53 »
Itse en ehkä lähtisi luettelemaan näitä ilmapistooleita tai -kivääreitä laittomien aseiden listalle, eli niiden säilyttämistä kotona en näkisi mitään syytä kieltää.
Se on miten sen sitten määrittelis ja mitkä aseet luokiteltais tappaviksi/laittomiksi/joksikin. :) Ketkä päättäisivät ja kuinka paljon sitä pitäisi perustella. Mutta aika mielenkiintoinen lakialoite voisi olla.

Varsinkin metsämiehet saattaisivat vastustaa aseiden säilyttämistä muualla, eikös se ole tavallaan jokin arvomaailma juttu niille kun pyssyt roikkuu seinällä koristeena?
Voi kyllä olla siten. Itsestäni tuntuu siltä että aseet (olivatpa miekkoja, pyssyjä tai muuta) ovat aika hienoja koristeita. Tietysti on ihan koristekäyttöönkin sitten niitä, mutta... ja se tieto että niillä pystyy tekemään paljon lisää kiehtovuutta?

Omassa lapsuudessani isän ja veljien aseet säilytettiin tuvan nurkassa. Minä en saanut niihin koskea, mutta mitä olisi tapahtunut jos en olisi totellut vanhempiani ja piipussa olisi ollut panos?? Ei aikuiset aina osaa huolehtia aseiden lukitsemisesta, jos opitut mallit on peritty omilta vanhemmilta. Surullista, mutta totta..
Aika paljon sinulle on vastuuta annettu kun on sanottu nuin. Aseet kuuluisivat silti kotona (varsinkin jos on lapsia) lukkojen taakse. Harvemmin panoksia jätetään pyssyyn, mutta kait sellaistakin tapahtuu...

On totta, että ampuma-aseet pitäisi säilyttää lukollisissa asekaapeissa, mutta siinä kummittelee vahvasti tuo sana: "pitäisi". Kuinka moni tuota sääntöä oikeasti noudattaa? Uskoisin että aika moni säilyttää vieläkin aseitaan paikoissa, missä ne ovat helposti esimerkiksi lasten käsien ulottuvilla. Ongelma on juuri se, että asiaa ei valvota.
Kyllä meillä kotona on ollut aina aseet lukkojen takana. Tietysti joskus isä on jättänyt aseen tuulikaappiin puhdistuksen jälkeen odottamaan seuraavaa aamua. Se on hankalaa jos/kun ei valvota, mutta sen pitäisi lähteä ihmisistä eikä "oikeasti" pitäisi edes ajatella tällaista - tai 'isitellä' (pitäisi). Kunpa ihmiset miettisivät syitä ja seurauksia, taitoja/lahjoja ja vastuuta (oikeus/velvollisuus - vastuu jne.)...

Luultavasti vastustaisivat. Oikeastaan olen 100% varma että purnaamista tapahtuisi vähän siellä sun täällä aseharrastajien keskuudessa. Toisaalta, eipä tuota baarien/ravintoloiden uutta tupakointilakiakaan ihan avosylin vastaan otettu, mutta kaikesta huolimatta se käyttöön otettiin.
Totta tämäkin, vaikka vieläkin näkee ihmisten tupakoivat sisätiloissa, tai oikeammin haistaa. Yllättävän herkästi. Mutta tuo laki on paljon parempi kun ei haise tukka ja vaatteetkaan niin tupakalle baari-illan jälkeen. Tuntuisi siltä, että kaikkia lakeja on pakko purnata ja jupista, mutta sitten kun ne tulevat, ne kuitenkin yleensä hyväksytään (vaikkakaan Suomessa ei rangaistukset ole kovin kauheita).
« Viimeksi muokattu: 10.11.07 - klo:00:01 kirjoittanut theevilone »
"Wise men don't need advice. Fools won't take one."

Nuubialainen Prinsessa

 • Yleisvalvoja
 • Erittäin aktiivinen
 • *****
 • Viestejä: 1184
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #9 : 10.11.07 - klo:01:00 »

Niin onhan ne pyssyt ja miekat ihan kauniita koristeina ja varmasti vastarintaa niiden pois ottamisesta syntyisi. Kaikenhan tietenkin voi saada toimimaan lakeja asettamalla, mutta noiden lakien hyväksymiseen tarvitaan päättäjien ääniä. Mahtaisivatko lakien säätäjät olla riittävän yksimielisiä yksityisten aseiden säilömisen suhteen..hmm.. toivottavasti ajatus menee eteenpäin..

"Aika paljon sinulle on vastuuta annettu kun on sanottu nuin. Aseet kuuluisivat silti kotona (varsinkin jos on lapsia) lukkojen taakse. Harvemmin panoksia jätetään pyssyyn, mutta kait sellaistakin tapahtuu..."

Joo, et uskoisi jos tietäisit mitä kaikkea olen lapsuudessani nähnyt ja on niitä panoksiakin joskus sieltä piipusta löytynyt =) No, itse en kyllä hanki aseita omaan kotiini, saavat lapsukaiset olla turvassa..
Lapsissa asuu rakkaus.

"Suuret ajatukset seuraavat pienien perässä.
Ne uskaltautuvat esiin piiloistaan vain harvoin, ja tarvitsevat tuekseen suuren joukon pieniä ystäviään."

"Itselleen nauraminen on terapeauttista"

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #10 : 10.11.07 - klo:14:07 »
Hieno homma, tästähän rupeaa syntymään kunnon keskustelua. Ei muuta kuin muutkin rohkeasti mukaan vaihtamaan mielipiteitään.

Mitä enemmän aiheesta saadaan eri ihmisten mielipiteitä, sitä helpommin itse kukin voi keksiä uusia kysymyksiä mahdollisiin ongelmiin liittyen, sekä mahdollisesti näihin myös järkeviä toimivia ratkaisuja.

Näin ajatusta voidaan kehittää aina vaan parempaan ja realistisempaan suuntaan.
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

jänkkis

 • Tulokas
 • *
 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #11 : 10.11.07 - klo:17:35 »
aseet voisi otta pois henkilöiltä joilla ei ole käyttöä niille ja useimmat vanhat käyttö kelvottomat/toimivat koriste aseet tehdään käyttö kelvottomiksi valamalla piippu tukkoon.
metsästäjät eivät suostuisi siihen että aseet pitäisi äilyttää jossain muualla kuin kotoa. miettikääpä vaikka sitä jos pitäisi lähteä yöksi kuutamolle kyttäämään kettuja ekaks pitäis ajaa esim ampumaradalle hakemaan ase ja sitten yöllä viedä se takaisin vielä jos lähimmälle ampumaradalle on matkaa joku 50-70 kilometriä.

theevilone

 • Yleisvalvoja
 • Kokenut
 • *****
 • Viestejä: 161
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #12 : 11.11.07 - klo:23:12 »
Näemmä Vanhanen on lukenut Juplinia: http://www.kaleva.fi/plus/juttu692991_page0.htm "otsikko Seurat eivät halua aseita radoille säilytykseen"(Juttu löytyy varmasti muualtakin). :)

Eli uutinen lyhyesti (Suoraan Kalevan jutusta):

Ampumaseuroille aseiden säilytys radoilla tuottaisi suuria ongelmia, sanoo Suomen ampumaurheiluliiton toiminnanjohtaja Risto Aarrekivi. Hän ei lämpene pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) ehdotukselle, että tarkkuusaseet säilytettäisiin kotien sijaan ampumaradoilla. Metsästysaseita rajoitus ei koskisi.
-- Kyllä se sysäisi seuroille aikamoisen paineen. Kuka säilytystilat kustantaisi ja millä? Se vaatisi aikamoisia turvarakenteita radoille, joista osa ei ole edes asuttuja tiloja, Aarrekivi pohtii.

Säilytystilojen rakentaminen toisi seuroille kalliit investoinnit. Suurten asemäärien säilytys samassa paikassa loisi myös turvallisuusriskin, koska ne saattaisivat houkutella paikalle murtomiehiä. Huippuluokan urheiluaseet ovat erittäin kalliita.
"Wise men don't need advice. Fools won't take one."

Juplin

 • Ylläpitäjä
 • Aloittelija
 • *****
 • Viestejä: 94
  • Profiili
  • Juplin.net
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #13 : 12.11.07 - klo:00:27 »
Aika jännä yhteensattuma. Toi idea kun oli ihan itseni kehittelemä, enkä ollut saanut siihen vaikutteita mistään.
Elämä ei ole mustavalkoista, vaikka Juplin.net olisikin.

Mina

 • Aktiivinen
 • ****
 • Viestejä: 327
  • Profiili
Vs: Jyrkkä ei ampuma-aseille
« Vastaus #14 : 13.11.07 - klo:14:45 »

Säilytystilojen rakentaminen toisi seuroille kalliit investoinnit. Suurten asemäärien säilytys samassa paikassa loisi myös turvallisuusriskin, koska ne saattaisivat houkutella paikalle murtomiehiä. Huippuluokan urheiluaseet ovat erittäin kalliita.


Niinpä niin, ainahan niitä murtomiehiä löytyy joita nuokin aseet kiinnostaa. Sinänsä typerää, että suht käyttökelpoinen idea joutaa melkeinpä suorilta roskakoppaan juuri tuollaisten idioottien takia jotka eivät kunnioita toisten omaisuutta. Oikeasti, vaikka näkisin tonnin seteleitä pinossa kaapissa, ja tietäisin että ne eivät ole minun, ei tulisi mieleenkään ottaa niitä sieltä.
If only I had a heart it would break - Oh sure

 

Copyright © 2000 Juplin.net. All Rights Reserved. Design by Juplin.