Kirjoja

Aloittaja Floora, 20.08.07 - klo:14:13

« edellinen - seuraava »

Floora

Minkälaisista tarinoista pidätte? Listatkaa vaikkapa jotakin lempikirjoja tai kirjoja jotka herättivät teissä ajatuksia.

Itse olen pienessä montussa mitä kirjojen lukemiseen tulee mutta keväällä luin suurinpiirtein yhden kirjan viikossa. Olen jämähtänyt Jane Eyreen, johon en vain yksinkertaisesti saa otetta ja se lojuukin täällä työpaikalla pöydälläni odottamassa josko taas jaksaisi lukea. Silloin kun löydän jonkun kirjan joka tempaa mukaansa, niin se tosiaan tempaa mennessään. Saatan uppoutua ja eläytyä tarinaan niin syvästi, etten edes täydessä bussissa huomaa niitä kummaksuvia katseita, kun itkeä tihrutan nenä kirjassa kiinni tai nauraa räkätän potkaisten samalla edessä istuvan penkkiä vahingossa.

Hyviä kirjoja joita muistan lukeneeni on muum muuassa Hannibal, sen kirjan luettuani surffailin netissä vain selailemassa Firenzeä ja Taru Sormusten Herrasta-trilogia... tietenkin! :D
Muistan myös Philip Pullmanin trilogian Universumien Tomu joka silloin vei mennessään ja pisti tosiaan pohtimaan asioita. Siinä käsiteltiin esimerkiksi rinnakkaisuniversumeja sekä kirkon kaltaisia auktoriteetteja, tai no lähinnä ehkä niiden kyseenalaistamista ja hyvän ja pahan merkityksiä. Mukava "pieni" fantasiakertomus josta nyt ollaan kyhäämässä elokuvaa. Luin sen tosin ruotsiksi käännetynä.

Eipä tule juuri nyt mieleeni muita kirjoja mutta mielelläni kuulisin teidän kirjakokemuksistanne!Strange but not twisted

Nuubialainen PrinsessaHmm..viimeaikoina olen lukenut omaksi huvikseni rakkausromaaneja..sillon kun haluan lukea jotain todella imelää, kaivan ne esiin..tiedän se on aika noloa, mut kun joskus kaipaan vähän sellasta herkkyyttä niin sorrun niihin..

Edgar Allan Poe - korppi, kultakuoriainen ja muita tarinoita. Kirjailija teki minuun vaikutuksen taitavalla tunnelman luonnillaan.
Charlotte Bronte - syrjästä katsojan tarina ja kotiopettajattaren romaani, ne luin kevään aikana.
Stephen Kingin kirjoja olen lueskellut joskus ja ihailen hänen tyyliään kirjoittaa.

En muista varmaksi nimeä eräälle kirjasarjalle, jonka nuorempana luin ja josta tykkäsin kovasti. Se oli varmaan nimeltään"yllä meren alla kiven", kirjailijaakaan en muista, mut se on fantasiajuttu. Luin pienenä paljon kirjoja, mut en muista enää paljon mitään mitä olen lukenut.

Lisäilen kun tulee mieleen..
Lapsissa asuu rakkaus.

"Suuret ajatukset seuraavat pienien perässä.
Ne uskaltautuvat esiin piiloistaan vain harvoin, ja tarvitsevat tuekseen suuren joukon pieniä ystäviään."

"Itselleen nauraminen on terapeauttista"

Nefertiti

Meikäläiseen uppoaa, melko sekalaisesti opuksia, mutta yksi mitä en tykkää lukea, on just nuo imellykset ja harlekiini sarja, mitkä tuo vaan kauniit&rohkeat mieleen. Vaikka just tuohon kaunis sakaritar tapaa komean ihastuksen juonella itte kirjottelen noita juttuja.
Enempi tykkään kauhusta, mutta keveämpi aivot narikkaan lukemistokin menee.
Listaanpa tähän nyt sitten niitä kirjailijoita/kirjoja, jota luen.

- Stephen King (Piina, Kalpea Aavistus, Se, Hohto jne...)
- Agatha Christie (Hercule Poirot)
- Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes)
- J.K Rowling (Harry Potter. Lähes koko sarja on luettu suomeksi ja enkuksi, ainoastaan uusinta ja samalla sarjan viimeistä opusta, en vielä ole ehtinyt lukea.)
- J. R. R Tolkien (Silmarillion, Keskeneräisten tarujen kirja, Taru sormusten herrasta trilogia, Hobbitti)
- Astrid Lindgren (Peppi Pitkätossu, Melukulän Lapset, Vaahteramäen Eemeli, Marikki ja kesäkummun tuikku, Soittaako lehmus laulaako satakieli, Saariston Lapset, Veljeni Leijonamieli)
- Dan Brown (Enkelit & Demonit, DaVinci Koodi)
- Mauri Kunnas ( Koiramäki, yms kirjat)
- Enid Blython (Viisikko, Sos-sarja, Salaisuus-sarja, Seikkalu-sarja)

Ja paljon paljon muuta mitä just nyt ei tule mieleen, sillä niin paljon oon ehtinyt lukea, saati sitten katsella leffojakin. :)
Eilisiltana tulit luokseni ja painoit pääsi tyynylleni pääni viereen.
Kuinka viiksesi kutittivatkaan rakas, hupsu kissani.

Minä haluan tietää tarpeeksi, että pystyn valehtelemaan värikkäästi. - Mike Noonan, Kalpea Aavistus SK.

Mina

Tykkään lukemisesta todella paljon, mulla on aina jokin kirja kesken.. Luokkatoverit on senkin jo kerinny huomaamaan :D Kirjailijoista suosikkeja on David Eddings, Margaret Weis, Johanna Sinisalo, Stephen King, R.A. Salvatore ja muita joiden nimiä en muista.. Paras kirja minkä olen ikinä lukenut on Sophie, Päiväunelmia. Paha vaan että kadotin kirjan johonkin, enkä ole sitä enää mistään löytänyt :( Saatoin lukea kirjan loppuun ja aloittaa sen heti uudestaan, en vain ikinä kyllästynyt siihen. Nyt kyllä ketuttaa se etten osaa pitää tavaroitani tallessa.
If only I had a heart it would break - Oh sure

Julle

Mä luen aika paljon kaikkia fantasia romaaneja, kuten esim. dragonlancea ja ajan pyörä kirja sarjaa ja hyvin paljon David Eddingsin kirjoja. Runokirjojaki oon alkanu pikku hiljaa lukemaan, muitakin ku A.W Yrjänän teoksia. :) Ite en kyllä omista Yrjänältä vasta kuin Mechanema:n mutta serkun kautta oon saanu lukea ne kolme aiempaaki ja tykkään todella paljon! Tällä hetkellä on menossa Danten Jumalainen näytelmä, joka sekin on ollu mahtava teos mitä oon kerenny lukea.
Kari Tapio on Äijä!

azn

mä tykkään lukea elämänkertoja.. tässä esimerkkejä, jotka omasta mielestä on ollu tosi hyviä:

tanssii saatanan kanssa
haudatkaa sydämeni wounded kneehen
kk - kuolemankauppias
how to make love like a pornstar - jenna jameson

nyt tuli semmonen blackoutti, ettei muistu enempää mieleen =) lisään sitten kun muistuu =)

tiekki

King on aivan ykkönen. Varsinkin mustat tornit. Sit lisäksi Reijo Mäen Varekset ja Ilkka Remeksen kirjat iskevät

thehunter

Olisi kiva jos joku viitsisi laittaa listaa kaikenlaisista parapsykologia/ uskomuksista/salatiede jne..Käännetyistä suomenkielisistä kirjoista!
Itseä kun kiinnostaa nämä kaikenlaiset uskomukset/mystiset seikat esim:poltergeist,ufot,myytit,aaveet,noidat jne...
Englanninkielisinä niitä kyl löytyy/Omistan! Mut ei ole vahvin puolini.

Julle

Lainaus käyttäjältä: thehunter - 23.09.07 - klo:14:35
Olisi kiva jos joku viitsisi laittaa listaa kaikenlaisista parapsykologia/ uskomuksista/salatiede jne..Käännetyistä suomenkielisistä kirjoista!
Itseä kun kiinnostaa nämä kaikenlaiset uskomukset/mystiset seikat esim:poltergeist,ufot,myytit,aaveet,noidat jne...
Englanninkielisinä niitä kyl löytyy/Omistan! Mut ei ole vahvin puolini.

Tuo ois kyllä mahtava homma jos joku viittis vaivautua sen verran! Itellänikään ei tuo englanti oo niin vahva, että viittis koko kirjaa alkaa lukemaan, mutta aihe kyllä kiinnostais!
Kari Tapio on Äijä!

Mina

Semmonen kirja kuin Mysteerien Maailma. Siinä on aika paljon kaikennäkösiä just tollasia outoja juttuja, esim. Isojalasta ja haamuista ja kaikista tällasista, esim. itsestäänsytynnästä (oli sillä kai hienompikin nimi mutten muista). Itse omistan tuon kirjan ja olen useammankin kerran lukenut..
If only I had a heart it would break - Oh sure

Nuubialainen Prinsessa

"Olisi kiva jos joku viitsisi laittaa listaa kaikenlaisista parapsykologia/ uskomuksista/salatiede jne..Käännetyistä suomenkielisistä kirjoista!"

Kannattaa käydä katsomassa kirjaston rajatieto hyllystöiltä, mitä sieltä löytyypi. Netistä myös voi katsoa, mitä oman paikkakunnan kirjastosta löytyy. Tässä linkki, josta pääset hakemaan oman kunnankirjastosi kirjanhakusivuston.

http://www.kirjastot.fi/

Hakusanalla voi etsiä tietynlaisia kirjoja. Esim. jos haluat tietoa poltergeististä, kirjoita hakulomakkeelle hakusanaksi poltergeist ja näet, millaisia kirjoja löytyy, kenen kirjoittamia ja missä lähialueiden kirjastoissa niitä on saatavissa. Näet myös onko kirja lainassa.


Lapsissa asuu rakkaus.

"Suuret ajatukset seuraavat pienien perässä.
Ne uskaltautuvat esiin piiloistaan vain harvoin, ja tarvitsevat tuekseen suuren joukon pieniä ystäviään."

"Itselleen nauraminen on terapeauttista"

Nefertiti

Aah, meinasin täysin unohtaa listasta Rick Hautalan.
Olen yhden hänen kirjansa lukenut ja toista yritin, mutten jostain syystä saanut luettua.

Mutta Rick Hautalan, Haamua suosittelen luettavaksi ja joudun myös samaan hengenvetoon toteamaan, että se on melkisen rankkaa luettavaa, joten en kauhian herkille immeisille suosittelisi.
Mä en nyt löydä tähän hätään mitään tietoja koko kirjasta, koska ko. kirjailija on näemmä vähhän tuntemattomampoi, niin tietoa on niukalti.


Tuossa nyt ainoa siedettävä kuva, ko opuksesta.

Jospa nyt yrittäisin lyhyesti selostaa mistä kirja kertoo.

Eli Sarah Lahikainen niminen nuori neito näkee, kuinka hänen äitinsä raiskataan ja murhataan raa'asti. Pahaksi onneki murhaaja pääsee pakoon ja Sarah joutuu sitten isänsä luokse.
Sarahilla on myös toinen salaisuus, Tully (Tulee suomen kielen verbistä; Tulla, näin siis kirjailijan mukaan), perheen haamu, joka on seurannut sukua suomesta amerikkaan. Tully on muuten ihan kiva, mutta menee joskus auttamisessaan liiallisuuksiin(kuten tappaa, kun Sarah sitä toivoo, joskin hän ei toivo sitä koskaan tosissaa, mutta Tully ei sitä syystä tai toisesta tajua), joten Sarah on alkanut työntää tätä "haamua" pois elämästään.
Myöhemmin Sarah menee Collegeen opiskelemaan ja kaikki tuntuu sujuvan, kunnes tuo murhaaja palaa hänen elämäänsä, eikä Tully pysty enää auttamaan, vai pystyykö.

No niin toivottavasti tuo houkuttaa lukemaan, mutta varoitan yhä, että kirjassa on kohtauksia, jotka saattavat ahdistaa ja hämmentää, sillä siinä kuvataan melko yksityiskohtaisesti Sarahin äidin raiskaus ja muutamia muita kohtauksia.
Eli kirja on hyvä, mutta jos olet herkkä ja omaat ylivilkkaan mielikuvituksen, niin suosittelen että joko jättää kirjan lukematta, tai lukee sen sitten jonkun kanssa, niin että voi kysyä, jos tulee kysyttävää tai muuten vain keskustella, jos jokin kirjan tapahtumista jää kaihertamaan mieleen.
Itse kun luin, niin voin sanoa, että loistavaa tekstiä, joka sai karvat pystyyn ja samaistumaan Sarahin ahdisukseen ja siihen että todellakin teki mieli tehdä kirjan roistosta muhennosta. Toisaalta kirja oli myös aika ahdistava ja sitä alkoi tosissaan toivoa, ettei moista sattuisi ikinä milloinkaan omalle kohdalle.

Muuten tämä tulin mieleeni, kun viimeisimmän jatkopalan kirjoitin Kauhujen Telttaretkeen. Ehken kuitenkaan tee siitä yhtä ahdistavaa, kuin millainen on tuo Rick Hautalan opus.
Pitää jossakin välissä yrittää lukea tuo toinen suomennettu opus, Kuoleman kivi.
Eilisiltana tulit luokseni ja painoit pääsi tyynylleni pääni viereen.
Kuinka viiksesi kutittivatkaan rakas, hupsu kissani.

Minä haluan tietää tarpeeksi, että pystyn valehtelemaan värikkäästi. - Mike Noonan, Kalpea Aavistus SK.

Kirke

Rakastan kirjoja, lukemista ja kirjoittamista. Itse pidän Sherlock Holmes-kirjoista, Sergeanne Golonin Angelika sarja on hyvä samoin Viisikko-sarja Enid Blythonilta. Vähän aika tässsä luin Elizabeth Kostovan Historiantutkijan joka oli paras lukemani kirja tähän mennessä. Löydän kirpputorilta vaatteiden ja musiikin lisäksi myös kirjoja, paitsi kerran sain eräästä vanhasta kirjasta allergisen reaktion, luin sen kumminkin. Kyseinen kirja oli Aleksei Tolstoin Iivana Julman soturi, hyvä sekin. Luen paljon historiallisia romaaneja ja elämänkertoja, sitä paitsi Fedor Dostojevskin toinen vaimo Anna Dostojevskaja (os. Snitkin) on minulle sukua, luin juuri hänen muistelma teoksensa.

Nefertiti

Nyt on tullu luettu melkein putkeen Tulisilmä, Kalpea Aavistus, Christine tappaja-auto, Carrie ja Piina. Nyt kun ne on luettu, aloittelen vaihteeksi suomalaista kirjallisuutta, nimittäin Mika Waltarin Komisario Palmun Erehdyksen muodossa. Tosin en ehkä tähän aikaa yöstä, tai siis aamusta, vaan sitten kun saan sille paramman hetken.
Eilisiltana tulit luokseni ja painoit pääsi tyynylleni pääni viereen.
Kuinka viiksesi kutittivatkaan rakas, hupsu kissani.

Minä haluan tietää tarpeeksi, että pystyn valehtelemaan värikkäästi. - Mike Noonan, Kalpea Aavistus SK.

Floora

#14
Tuon Christinen luin itsekin joskus teininä kun se vanhempien kirjahyllystä löytyi. Luin silloin myös Harrisin Hannibalin ja elokuvat oli molemmissa tapauksissa suuria suuria pettymyksiä, etenkin kun Harrisin kuvaukset venetsiasta (jotka jäivät elokuvassa vähemmälle) tekivät mielettömän vaikutuksen 13-vuotiaaseen, rikkaan mielikuvituksen omaavaan tyttöön.

Viime aikoina olen lukenut pohjoismaisia dekkareita m.m. Yrsa Sigurdardottirin Det tredje tecknet, Jan-Sverre Syvertsen I det fördålda. Luin molemmat vaihteen vuoksi ruotskiksi kuten myös Leena Landerin Tummien Perhosten Kodin. Myös Landerin Käsky on tullut luettua viime aikoina ja seuraavaksi olisikin luvassa Paulo Coelhon Brida sekä Stephenie Meyerin Twilight. Hyvin paljon löytyy elokuva kirjoja :) näemmä. Nooh tuli luettua myös Waltarin esikoinen Suuri Illusioni sekä Neil Gaimanin Sandman-tarina The Dream Hunters jonka Yoshitaka Amano on kuvittanut loistavalla, silmiä hivelevällä taiteella :)

Nämä siis muun muuassa, itselläni kun on melkein jatkuvasti kirja jos toinenkin kesken :)
Strange but not twisted