Juplin.net

Keskustelu => Myytit => Aiheen aloitti: Nefertiti - 31.01.08 - klo:03:35

Otsikko: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nefertiti - 31.01.08 - klo:03:35
Tänne siis voipi kertoilla uniaan ja halukkaat immeiset voivat niitä parhaansa mukaan tulkita.
Meitä unennäkijöitä on joka lähtöön ja jokaisella on ne oman ongelmansa eri elämänalueillaan, joten yksikin asia voi tarkoittaa yhdelle sitä ja toiselle tätä, joten täysin varmoja ja paikkansa pitäviä tulkitoja tuskin onkaan.

Mutta päästänpä teidät nyt rupattelemaan. :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 31.01.08 - klo:08:42
Jess!! Aiemmin oli unikeskustelu mutta päivityksen jälkeen ei ennen tätä!

Itse näen aina ihan eriskummallisia unia ja pitäisi pässtä purkaa ne jollekin mutta avokkiani ei voisi vähempää kiinnostaa mitä unta olen nähnyt. Yleisin elementti unissani on vesi. Vesi voi olla vaikka tumma, synkkä meri tai kirkas joki mutta se ei koskaan ole pelkkää vettä vaan pinnan alla pilee yleensä aina joko isoja rumia kaloja tai valaita tai krokotiileja tai sitten pinnalla lilluu kuolleita mätäneviä kaloja massoittain. Ennen vedet pelottivat mutta nyt jos putoan sameaan veteen, en pelkää sitä vaikka tiedän mitä pinnan alla on. Pari kolme vuotta sitten vesi oli unissani aina kirkasta ja raikasta... mistäköhän moinen muutos.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 31.01.08 - klo:11:12
Olen pitkässä käytävässä muutaman luokkakaverini ja muutaman tuntemattoman kanssa. Pelaamme lautapejejä, jokaisella on oma pelinsä. Yhtäkkiä jostain ilmestyy ilmaan jonkinlainen afrikkalainen naamio, joka sylkee suustaan kaikenlaista roinaa. Minun syliini se sylkäisee pommin, joka räjähtää, jos se joutuu kosketuksiin kaasun kanssa. Saman tien ilmassa alkaa leijua kaasua. Väistelen parhaani mukaan, mutta pommi alkaa räjähtää ja kaikki ihmiset juoksevat karkuun, minä mukaan lukien. Olen etupäässä juoksemassa jonkun pitkän häiskän kanssa. En pysty liikuttamaan jalkojani nopeasti ja räjähdys tappaa minut ja jonkun muun. Minusta (ja samoin siitä toisesta kuolleesta) jää jäljelle neljä auton pölykapselia, kaksi molemmista (ihan hyväkuntoisia). Huomaan muuttuneeni näkymättömäksi, haamuksi. En voi puhua, päätän mennä katsomaan, mitä muut tekevät. He ovat toisessa päässä käytävää ja säilyneet hengissä. He jatkavat pelejä. Huomaan erään luokallani olevan pojan riisuvan kenkänsä ja päätän kiusata häntä ottamalla niistä toisen. Kengät ovat mokkanahkaa ja vaaleanvihreät. Vien kenkää kauemmaksi pojasta, joka lähtee perään. Lopulta päätän pudottaa kengän ja samassa näen maassa samanlaiset, mutta punaiset. Tiputan kengän niiden viereen ajatellen, että poika haluaisi mielummin senväriset.

Ja sitten se loppui. Tuossa unessa olikin vähän tulkittavaa.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 01.02.08 - klo:07:38
Kannattaa miettiä mitä tunteita unissa on. Flooran unissa vesi on yksi tärkeä asia. Se muuttuu sameammaksi, mitä se tarkoittaa? Vastauksen löydät varmasti jos annat unille tilaa näyttää sen ja mietit itseäsi ja ympäristöäsi. Minä miellän unet helposti itsetutkimiseksi ja näenkin paljon käsitteleviä unia. Itsellä vesi on aina iso joki tai meri, todella suurta ja jotenkin ahdistavaa. Nyt en ole nähnyt johonkin aikaan meri-unia, on ollut vähän muuta. :)

Loatherin unessa on pommeja, kuolemaa ja kengät. Mitä kengistä? Mitä värit tarkoittavat, entä poika, jonka kengän veit, mutta laitoit sen eriväristen viereen. Mitä väliä kengillä ja väreillä on, mistä ne kertovat? Unien tulkinta pitäisi minun mielestä lähteä juurikin sieltä itsestä. Unikirjoihin - ainakaan niihin mitä itse olen nähnyt ja kuullut - en jaksa uskoa ja aika harvoin otan todesta. Tietysti joissain kirjoissa voi olla joitain peruselementtejä jotka tukisivat tätä itsensätutkimista, mutta en usko että uni selvenee vain sillä, että katsoo mitä esimerkiksi pölykapselit tarkoittavat. Sanotaan, että unissa kaikki henkilöt ovat unennäkijä itse. Enneunet mielestäni tekevät poikkeuksen, koska ne ovat erilaisia. Myös Lucid-unessa voinee olla toisiakin, jos kerran niin haluaa. Joka tapauksessa pääsääntöisesti henkilöt (ja jopa esineet ja paikat?) ovat Sinä eri tilanteissa, eri iässä, eri elämänvaiheessa... Sinä itse. Ei muuta kuin itseään tutkimaan ja tilaa unien kertomalle. :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 01.02.08 - klo:09:03
Jep, muutenkin unet ovat niin sanotusti sisäisiä kuvia.. uskoisin. Itselleni vesi tarkoittaa rauhaa, se rentouttaa ja selkeyttää ajatukset ja voin jäädä tuijottelemaan sitä pitkäksi aikaa huomaamatta ajan kulua MUTTA tämä koskee vain elävää vettä tai suurta vesialuetta, ei siis lätäköitä tai vesilasia. Vesi voisi kuvastaa joko tunteitani tai ajatuksiani, mielentilaa. Tästä sitten laskemaan yks plus yks.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 28.02.08 - klo:08:12
HUH! Tuli nähtyä niin outoa unta ettei mitään rajaa..

Näin viime yönä unta että minut raiskattiin, kolmesti. Joka kerta raiskaajat (niitä oli kaksi) muuttui "naisemmiksi" ja lopulta kaksi äijää oli muuttunut kahdeksi vanhaksi haahkaksi. Yäk se oli kauhea uni, yritin huutaa mutta kukaan ei kuullut ja menetin tajuni aina. Harvoin on yhtä helpottunut olo herätessä ja todetessa että se oli vain uni..
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: nukka_ - 29.02.08 - klo:16:01
Olipas melko järkyttävän olonen uni! Huhhuh... Itekki kyllä joskus näkee todella pahoja unia ja sitten on tosi mukava ja helpottunut olo kun herää :D
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 01.03.08 - klo:14:36

Olen itsekin nähnyt vähän tuon tyylistä unta joskus..siis raiskaus unta..
Seksuaalisesti ahdistavat unet ovat kamalia ja sitten ahdistaa vielä enemmän kun alkaa miettimään miksi tuli nähtyä sellaista unta..aiheuttiko jokin alitajunnassa unen jne.

Joskus nuo tuon tyylisen unet on niin kamalia, etten niistä ilkeä kenellekään puhua..onneksi en ole nähnyt niitä ihan lähiaikoina.

Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 10.03.08 - klo:02:11
Tälläiset alistus-unet on aika ... mielenkiintoisia. Kuitenkin aika monen ihmisen fantasia on tulla raiskatuksi (tietystikään kaikkia - tuskin ainakaan tätä - kukaan haluaa toteuttaa tai toteutuvaksi). En nyt saa päähän mistä se saattoi tulla, voisin lisäillä sen sitten hmm... myöhemmin (aikaisemmin). Minäkin olen nähnyt nuorempana joitain alistustyylisiä unia (tietysti unet ei ole heti defaulttina riippuvaisia iästä eli voisi odotella vieläkin. Ja valmistautua ;p). Yhdessä minä olin jonkin murhaajan tms. luona ja minut oli sidottu jotenkin. Kuitenkin pystyin liikkumaan, joskin se meni sitten konttaukseksi ja ryömimiseksi kun mies? sähkötteli minua tazerilla. Oli hieman sekava uni, mutta niistä tahto imeä kaikenlaista. Koetin miettiäkin sitä silloin, mutta en ehkä uskaltanut penkoa elämääni tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 13.03.08 - klo:20:54
Mä oon lähiaikoina nähny unia, joissa kaikissa esiintyy iso, aukea pelto, koira (tai siis metsästävä koira), peura/kauris, metsästystä, hevonen ja hevosella ratsastusta. Mä en vaan keksi mitä mun pitäs oppia siitä ja mitä asioita muuttaa...

Ja pari viikkoa sitten näin aivan ihanan unen, jossa (???) jouduin vampyyrin puremaksi. Se vampyyri oli kaiken lisäksi Angelus (eli se siitä yhestä sarjasta...). Jostakin syystä pidän kivoina unina niitä joissa esiintyy vampyyreja, tapahtuipa siinä unessa mitä vain.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 18.03.08 - klo:10:23
Olin ihan sekaisin koska en muistanut mtn mitä olin kyseisen ihmisen kanssa tehnyt ja asuimme kuulemma yhdessä jne. Todella outo/ahdistava uni...

Jos vielä muistat jotain yksityiskohtia unesta niin kirjoita ihmeessä ylös! Esim. Minkä väriset vaatteet kumppanillasi oli, millaisessa kodissa asuitte tai edes jokin esine tai verhon kuvio jos satut muistamaan. Pistä se sitten jonnekin piiloon ja katsoo sitä vaikkapa viiden vuoden päästä tai jotain ja katso onko jokin näistä elementeistä todellisuudessa :D
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 19.03.08 - klo:08:45
Hehah! Jep jep unet ovat outoja :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 21.03.08 - klo:11:17
Taas outo uni, oikeastaan painajainen, tuli nähtyä viime yönä. Nyt mun ois pitäny selvästikin kiinnittää huomiota aika moneenkin kohtaan, mutta edelleenkään en osaa kuolemaksenikaan sanoa mitä voisi metsästävä koira ja hevonen tarkoittaa. Eli:

Uni muistutti vähän TV-sarjaa. Ensin olen joku muu kuin minä itse, mutta silti näen maailman sen jonkun silmin. Kävelen läheisen koulun pihassa. On pimeää, ilta. Lenkkeilytän pientä jackrusselin terrieriä ja huomaan yhtäkkiä nurkan takana naisen, joka vilahtaa siinä samassa piiloon. Katselen enemmän ympärilleni ja näen vieraan, nuoren miehen seisovan kauempana ja nojailevan seinään. He vakoilevat minua ja alkaa pelottaa. Yhtäkkiä jostain kuuluu haukuntaa ja näen vehnäterrierin juoksevan minua kohti. Lähden pakoon ja päästän irti koirani remmistä. Kiipeän koulun katolle, mutta koirakin tulee sinne ja sitten samassa olenkin jo koiranruokaa. Sitten en ole enää se nainen ja näen maailman samanlaisena kuin yleensä telkkarisarjoissa. Nuori mies tulee pikkukoiran luo ja nostaa sen syliin. Samassa hänen ohitseen kaahaa ambulanssi, jonka kyytiin hän menee. Auto ajaa koulun ympäri ja häipyy sitten. Mies hyppää pois samassa kohtaa kuin nousi kyytiin. Nurkalla ollut nainen tulee hänen luokseen. Tunnistan hänet parhaaksi ystäväkseni. He puhuvat jotain, mitä en muista. Se liittyy jotenkin koiriin.

Pian olen taas itseni. Olen kaverini ja sen miehen kanssa jossain huoneessa. Kaveri ja se jätkä oli pölliny jostain koiran ja jostain syystä he halusivat tappaa sen. Olin sitä vastaan ja kysyin syytä. Sain vastaukseksi jotain älytöntä. Sitten pian oli toinen koira varastettuna. Aloin jo tosiaan suuttua heille ja selitin kaverilleni että olihan hänellä itselläänkin koira, jota hän rakasti. Mutta silti kaksikko halusi tappaa koirat ja veivät ne jonkinlaiseen rabies&rutto-koiratarhaan, jossa oli rokottamattomia koiria. Toisen koiran he änkivät pieneen häkkiin rabies-osastolle, joka oli täynnä vihaisia dobermanneja ja muutamia pikkukoiria. Toisen he veivät (???) rutto-osastolle, jossa oli jonkinlaista eläinruttoa vastaan rokottamattomia koiria ja kissoja. Pian eläimiä alkoi kuolla siellä ihan yhtäkkiä vain. Niiden olot olivat surkeat ja päätin lähteä pois. Saavuin takasin siihen huoneeseen ja pian tulivat myös koiramurhaajakaksikkokin. Sain yhtäkkiä tutkittavakseni murhan, ja menin etsimään johtolankoja pitkään maanalaiseen käytävään, jota valaisivat soihdut. Välillä käytävän sivuilla olevat ovet aukeavat ja niiden takana on simpsonien tyyliin piirrettyjä muumioita, zombeja sun muita. Ne ovat pelottavia, mutta ne saa myös mätkittyä pois hiilihangoilla. Jossain vaiheessa muutun Marge Simpsoniksi, mutta olen taas pian oma itseni. Kaverini ja se äijä ovat etsimässä tapettavia koiria. He käyvät ihmisten kesämökkien pihalla, mutteivät löydä yhtään. Jossain taustalla näkyy laukkaava hevonen, jolla ratsastaa kaksi pikkulasta.

Sen jälkeen olemme taas käytävässä ja jatkamme matkaa. Tulemme käytävän päähän ja siitä avautuu ovi, jonka takana on vihaisia atseekkeja. Juoksemme pakoon ja palaamme siihen huoneeseen. Lähdemme ulos koulun pihaan, tällä kertaa oikea koirani on mukana. Päästän sen vapaaksi ja alan uhkailla kaveriani ja äijää poliiseilla, jos he enää ikinä edes yrittäisivät tappaa koiria. He vastaavat "anteeksi, mutta emme voi antaa sinun tehdä sitä". Nappaan koirani takaisin remmiin ja sitten herään.


Huh... anteeksi jos tuli kirjoitusvirheitä/oli sekavasti kirjoitettu. Joka tapauksessa herättyäni uni tuntui kamalalta ja melkein itkin. Halasin vieressä nukkuvaa koiraani ja aloin sitten muistella unta tarkemmin, ettei se heti unohtuisi.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 21.03.08 - klo:23:50

Huh, no olipas uni.

Nuo tuollaiset sekavat unet ovat joskus todella ahdistavia kun yrittää koko ajan unessa selvitä tilanteista ja kun yhdestä selviää niin sitten vaihtuukin uni toiseen ja jälleen saa sinnitellä seuraavassa päästäkseen eroon kammotuksista..

Tuommosesta unesta herättyä on hetken aikaa tosi sekava olo :)

Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 22.03.08 - klo:02:34
Vai, että Angelus puraisi :) Oih... Näkisinpä itsekin joskus jtn Angel -unia :D

Näin tuossa päiväunilla melko outoa unta. Olin unohtanut kokonaan siinä unessa ainakin viimeisen vuoden aikaiset tapahtumat. Olin alkanut seurustelemaan jonkun uuden ihmisen kanssa ja muistan kun unessa kysyin häneltä, että kauanko olemme olleet yhdessä ja hän vastasi, että vuoden. Olin ihan sekaisin koska en muistanut mtn mitä olin kyseisen ihmisen kanssa tehnyt ja asuimme kuulemma yhdessä jne. Todella outo/ahdistava uni...


Ja kerran yhdessä unessa Spike moikkasi minua autostaan ja jutteli jotain :D se oli kans kyllä ihan kiva uni
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nemesis - 23.03.08 - klo:14:27
Ja pari viikkoa sitten näin aivan ihanan unen, jossa (???) jouduin vampyyrin puremaksi. Se vampyyri oli kaiken lisäksi Angelus (eli se siitä yhestä sarjasta...). Jostakin syystä pidän kivoina unina niitä joissa esiintyy vampyyreja, tapahtuipa siinä unessa mitä vain.

Ohhoo! :o Mä muistan että mulla oli sellanen vaihe muutama vuosi sitten, että näin ihan sairaan usein unia just Angelista. :D Mäkin pidän tosi paljon unista, joissa on vampyyrejä, johtunee siitä, että pidän muutenkin ihan sairaasti vampyyreistä.

Tulikin mieleen, että viime kesänä näin unta jossa joku vampyyri puri mua, ja muutuin sitten itsekin vampyyriksi. Muistan tosi yksityiskohtasesti sen, kun sitten itse lähdin metsästämään ja pureskelemaan ihmisiä. Siinä unessa nautin siitä tappamisesta niin paljon, että herätessäni olin ihan järkyttynyt.

Näen usein myös sellaisia unia, joissa vuodan syystä tai toisesta kuiviin juuri kaulastani ja usein lumihankeen niin että koko hanki muuttuu kivan punaiseksi. En tiedä miksi, mutta näissä unissa tulee aina sellainen rento ja lämmin olo, missä ei ole kyllä mitään järkeä. :D Mitään en tästäkään saa revittyä irti... unien tulkitseminen  on liian vaikeaa!
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 09.04.08 - klo:17:46
Mä näin viime yönä outoa unta, tai no ei nyt outoa, mutta jotenkin kummallista.

Olin keittiössä, ulkona oli pimeää. Hääräilin siinä jotain ja käännyin sitten aukinaiselle ovelle päin, joka vie makuuhuoneeseen. Säikähdän ensin kamalasti, sillä näen vanhempieni sängyllä istuskelevan pienen tytön. Tyttö oli selvästikin haamu, tai jokin henkiolento. Hänellä oli valkoiset hiukset, kirkkaansiniset silmät ja valkoinen mekko. Säikähdys vaihtuu ihastukseksi ja kutsun koirani katsomaan. Puhun jotain tytölle ja lähestyn häntä samalla. Tytön ilme pysyy koko ajan samana, peruslukemilla, mutta kun tulin n. 2 metrin päähän, ilme olikin yhtäkkiä surullinen. Peräännyin hiukan ja sitten heräsin..

Mietin pitkään, mikä oli tuon unen viesti. Mahtaisikohan se jotenkin liittyä huonontuneisiin kaverisuhteisiini koulussa, olen nykyisin melko yksin koko ajan, mutta minua ei kiinnosta enää saada kavereita sieltä.


Muoks: TAI. Ehkä mulle tapahtuu lähitulevaisuudessa jotain pahaa, ehkäpä se tyttö oli enkeli.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Juplin - 09.04.08 - klo:18:30
Mä näin viime yönä outoa unta, tai no ei nyt outoa, mutta jotenkin kummallista.

Olin keittiössä, ulkona oli pimeää. Hääräilin siinä jotain ja käännyin sitten aukinaiselle ovelle päin, joka vie makuuhuoneeseen. Säikähdän ensin kamalasti, sillä näen vanhempieni sängyllä istuskelevan pienen tytön. Tyttö oli selvästikin haamu, tai jokin henkiolento. Hänellä oli valkoiset hiukset, kirkkaansiniset silmät ja valkoinen mekko. Säikähdys vaihtuu ihastukseksi ja kutsun koirani katsomaan. Puhun jotain tytölle ja lähestyn häntä samalla. Tytön ilme pysyy koko ajan samana, peruslukemilla, mutta kun tulin n. 2 metrin päähän, ilme olikin yhtäkkiä surullinen. Peräännyin hiukan ja sitten heräsin..

Mietin pitkään, mikä oli tuon unen viesti. Mahtaisikohan se jotenkin liittyä huonontuneisiin kaverisuhteisiini koulussa, olen nykyisin melko yksin koko ajan, mutta minua ei kiinnosta enää saada kavereita sieltä.


Muoks: TAI. Ehkä mulle tapahtuu lähitulevaisuudessa jotain pahaa, ehkäpä se tyttö oli enkeli.

Niin, ehkä... ehkä ei...

En nyt lähtisi päätäni vaivaamaan jonkun unen takia sen enempää, unihan saattaa olla vain vilkkaan mielikuvituksesi tulosta, mutta tokihan se saattaa olla myös alitajuntaasi vaivaava asia liittyen tuohon mainitsemaasi tilanteeseesi koulussa.

Itse suhtaudun uniin aika skeptisesti, unethan nyt kuitenkin syntyvät aika vahvasti jokaisen omassa päässä, ja alitajunta käsittelee itselle tapahtuneita asioita jokaiselle omalla tavallaan.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 15.04.08 - klo:15:58
Tämä voi olla sattumaa, tai sitten tuo näkemäni uni, jossa oli se pieni, valkoinen tyttö, oli enne. Nimittäin:

Se koirani, jota unessa kutsuin luokseni on sairastunut. Se herää kolmesti yössä ja vinkuu ulos, kakkaa sisälle päivällä ollessaan n. 3 tuntia yksin. Se on jonkunlainen mahatauti/ripuli, kait...  ja sille ei maistu ruoka eikä se juo. Eilen söi ruokaansa vähän, mutta tänään ei ole koskenutkaan. Edes herkut eivät kelpaa. Muutoin on ihan yhtä pirteä ja iloinen kuin ennenkin. Jos tää jatkuu huomenna, ni varmana kyllä pakotan äitin viemään se eläinlääkäriin vaikka sanois mitä. Mä alan olla hiukka huolissani.

Eli olisiko se voinut olla enneuni?
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 17.04.08 - klo:10:46
Eli olisiko se voinut olla enneuni?
Enneunena aika vaikeasti tulkittava, toisaalta pitäisikö niiden olla helppoja? En tiedä. Kannattaa kuitenkin käyttää lääkärissä, joko olet? Voihan tuon varmaan enneuneksikin mieltää, mutta itse ajattelisin että se oli "vain unta" tai kaverijuttuja, koska koira ei kuitenkaan ollut pääosassa. Toisaalta tyttö meni surulliseksi kun tulitte? lähemmäksi. Mene ja tiedä. Toivottavasti koira parantuu. :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 19.04.08 - klo:21:19
Tulee jännä fiilis, jos käy jossain sellasessa paikassa, jonka on nähny unessa. Ainaki mulle tulee. Kuten nyt vaikka kun näin sen koiraunen, jonka tapahtumapaikkana oli vanhan kouluni piha. Kävin pari päivää myöhemmin siellä ja jännitti kauheesti.

Näin (jälleen kerran) vampyyriunen aiemmin tällä viikolla. Siinä olin eräässä saaressa, jossa käyn n. joka kesä/syksy. No näinpä sitten unta, että olin koirani kanssa juoksemassa kallioilla. Olimme matkalla saaren itärantaan, jossa en ole koskaan käynyt. Kun rantaan oli enää 30 metriä, jouduimme pysähtymään jyrkänteelle. Katsoin alas ja näin kaksi vampyyria. Lähdin juoksemaan karkuun eräälle mökille päin, mutta vampyyrit kerkesivät huomata minut ja lähtivät perään. Loput unesta oli pakoon juoksemista.

Ei mikään maailman merkittävin uni, mutta laitoinpa senkin nyt sitten tänne. Aion tänä kesänä käydä tuolla saaren itärannassa, ehkä löydän jotain kiinnostavaa ;)  tai sitten saan vain vähän jännitystä päivään.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: TRex - 24.04.08 - klo:19:09
Oma Oudoin/Pelottavin uneni:

Tätä on tullut elämäni aikana ehkä jokusen sanoisinko 5 tai 6 kertaa.

Uni on hyvin vaikea selittää, mutta toivottavasti ymmärrätte edes jotain.

Yleensä se alkaa siittä kun on paljon pieniä mustia pisteitä ja niitä on aika paljon, mutta sit taas välillä aika vähän.
Sit jostain kumman syystä tulee oranssinruskeita lehtiä ne ovat myös hyvin pieniä sillon ku nuo lehdet saapuu niitä pisteitä ei vaan näy enää... Sit se jotenkin jatkuu niin että tulee semmonen joku tosi korkee en osaa oikee sanoo mikä semmone ehkä tornin näköinen ja jotenkin se vaan on siinä tosi iso torni ja mä tosi pieni. Uneni aikana myös pelottaa todella paljon myös unen jälkeen. Yleensä kun olen herännyt tästä unseta tai ainakin viimeksi niin minua veti suonta jalasta. En tiedä tajusitteko mitään koska tuo on todella sekava uni ja en vieläkään muista aina sitä kokonaan. Viimeksi kun heräsin siittä, mä huusi tosi lujaa. Pienen levon jälkeen yleensä nukun sen jälkeen tosi hyvin ei mulla niinku oikeestaa muuta ku toi oo ikinä ollu semmosia outoja ja muutenkin nukun yleensä tosi hyvin.

Minun äitini sukulainen kertoi äidilleni ja äiti kertoi minulle:

Leikitään nyt vaikka että äidin sukulaisen nimi on Veera ja sen veljen nimi oli Teemu. (En tunne näitä kahta persoonaa enkä tiedä heidän oikeita nimiä käytän valenimi vain sen takia että olisi helpompaa hahmottaa mitä tapahtui)

Veera näki unta Teemusta ja hänen äidistään joka oli jo kuollut. Unessa Veera näki hänen äidinsä ojentavan käden Teemulle.
Äiti oli Teemun yläpuolella, (taivaassa luulisin) sitten Teemu tarttu äitinsä kädestä kiinni ja äiti viei hänet ylös (taivaaseen).

Kun veera heräs ni se oli sillee hui kuinka kauheeta onneks se oli vaan unta.

~jokin aika kuluu~

Soi puhelin ja hänen siskonsa soittaa että veli on kuollut moottoripyörä onnettomuudessa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En ehkä usko jumalaan ja taivaaseen, mutta tää on jo jotain.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 25.04.08 - klo:12:15
Hui! Tuo kuvailemasi uni mahtoi olla pelottava kun siinä ei mitään suoranaista uhkaa ole mutta hyvin uhkaava ilmapiiri kuitenkin. Voisiko se liittyä johonkin kaukaiseen muistoon, ikävään asiaan jota et muista mutta jossa oli läsnä näitä elementtejä?
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: TRex - 25.04.08 - klo:15:06
Hui! Tuo kuvailemasi uni mahtoi olla pelottava kun siinä ei mitään suoranaista uhkaa ole mutta hyvin uhkaava ilmapiiri kuitenkin. Voisiko se liittyä johonkin kaukaiseen muistoon, ikävään asiaan jota et muista mutta jossa oli läsnä näitä elementtejä?


En usko että se olisi jokin muisto koska se ei mitenkään liity mun elämään tai mitään mitä minulle on tapahtunut menneisyydessä.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 25.04.08 - klo:15:10
Ainakaan mitä muistaisit. Huomioi ettet muista mitään elämäsi ensimmäisistä kolmesta vuodesta ja siitäkin kymmenen vuotta eteenpäin aika hatarasti.

Itse havahduin johonkin uneen nukkumaan mennessäni ja havahduin nimenomaan siihen kuinka outoa se oli.. kun vielä muistaisi mistä unessa oli kyse!! Siihen liittyi koru.. ehkä
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: TRex - 25.04.08 - klo:15:14
Jep, nää unet ny on vähän tälläsiä outoja välillä ne on ihan turhia, mutta välillä kertoo jotain hyvin tärkeää.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: LorraineK - 26.04.08 - klo:01:16
Miks nään aina unia että putoan? Ensiksi katson kattoon ja sitten nukahdan nopeasti, ja herään kun putoan tai sitten kerran kirkonkellot soivat. Onko se ruumiistapoistumisen alku? Olisi kyllä hienoa päästä irtautumaan ruumiistaan.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 26.04.08 - klo:04:08
Jaa-a mutta ainakaan et ole ainoa putoamisuniesi kanssa. Sille löytyy varmasti jokin looginen selitys sillä itse muistan pudonneeni unessa milloin kallistuvassa sängyssä, milloin kallion kielekkeeltä aina lapsuudesta saakka.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nemesis - 26.04.08 - klo:13:38
Näitä putoamisiahan käy minullekin usein, samoin suurimmalle osalle ihmisistä joiden kanssa olen unistani puhunut. Joskus nukahtamisvaiheessa, joskus jo umpiunessakin. Varsinkin noita Flooran mainitsemia unia, joissa putoaa kallistuvasta sängystä olen kokenut usein.

Näen silti hyvin paljon myös sellaisia unia, joissa alan aivan selittämättömästä syystä nousta ilmaan jonkun näkymättömän voiman nostamana, kunnes sitten tarpeeksi korkealle kohottuani tämä "voima" päättää päästää irti, ja putoan alas. Usein nämä unet sijoittuu johonkin ympäristöön missä on vettä, ja putoan syvälle veteen enkä enää pääse pinnalle - herätessäni näistä unista koenkin lähes aina unihalvauksen ja olen joko kasvot vasten tyynyä, tai en muuten pysty hengittämään. :(

Yksi näistä unistani oli muita kummallisempi. Se alkoi samoin kun yleensä: olin uimassa eräässä hyvin tutussa kalapaikassa kun yhtäkkiä huomasin jättimäisia kaloja uimassa ympärilläni. Päätin uida rantaan kalastamaan, kun yhtäkkiä aloin kohota vedestä suoraan ylöspäin, taivaalle. Huusin äidilleni joka seisoi rannalla kauhuissaan, että auttaisi minua jotenkin, mutta minkäs äitini mahtoi. Sitten yhtäkkiä, aloin pudota alas ja painuin syvälle veteen ja taas kerran pinta oli ulottumattomissani..

Havahduin selälläni sängystäni ja hämmästelin, sillä pystyin liikkumaan, eli tällä kertaa en ollut saanut unihalvausta. Olin helpottunut, sillä tuo uni on ihan hirveä - kunnes yhtäkkiä aloin kohota ylös sängystäni kohti kattoa liioitellun hitaasti, ja katon saavutettuani paiskauduin takaisin sängylle, jolloin oikeasti heräsin ja tällä kertaa unihalvauksessa.

Tosi mukavaa kun omat unetkin jo pyrkivät hämäämään... :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: SuiSeli - 18.05.08 - klo:15:59
Viime yönä näin unta missä meijän luokka oli niinkun jóssain ikivanhassa talossa tjsp. Me oltii vähän aikaa oltu nii porukkaa alko vaa niinku hävitä sieltä yksitellen ja lopuks olin yksin pimeessä tönössä enkä löytäny ulos enkä nähny kunnolla mitään. Sitten mää vaan heräsin:o

Toi on ärsyttävää ku en oo varmaa koko vuonna nähny muuta ku outoja ja pelottavia painajaisia. Mistähä sekin johtuu?
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 20.05.08 - klo:20:03
Mulla on alkanu unet sekottua todellisuuteen;   näin (kait) unta siitä että olin illalla pessyt lempipaitani ja se oli kuivuneena tuolinnojalla. Päätin että laitan sen aamulla, mutta sitten aamulla herättyäni sainkin huomata paidan olevan pesussa. Pieni asia, mutta siltii...  :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: SuiSeli - 22.05.08 - klo:14:35
Mulla on alkanu unet sekottua todellisuuteen;   näin (kait) unta siitä että olin illalla pessyt lempipaitani ja se oli kuivuneena tuolinnojalla. Päätin että laitan sen aamulla, mutta sitten aamulla herättyäni sainkin huomata paidan olevan pesussa. Pieni asia, mutta siltii...  :)

Toi on iha luonnollista. Mullaki käy tollee usein.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 23.05.08 - klo:08:39
Itselläni kävi myös samantyyppisesti kun piti pyykkiä pestä. Olin muistaakseni nähnyt kaksi täysinäistä huuhteluainepulloa keittiössä ja lähdin hakemaan niitä. Kun ei löytynyt, kysyin äidiltä missä ne mahtaisivat olla jolloin sain vastauksen ettei hän ole ostanut huuhteluainetta sen jälkeen kun se pääsi loppumaan. Olin ihan varma asiasta kunnes totesin että sen oli pakko olla unta.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: hiiii - 06.07.08 - klo:14:15
aina kun on nähnyt jonkun ''täysmittaisen unen'' ja yrittää muistaa sen, niin väkisinkin yksityiskohdat vaipuu unohdiksiin, ja jos vielä seuraavana päivänä muistaa unen selkeästi, niin se unohtuu ainakin viikossa kokonaan jos ei sitä kerro jollekkin kaverille tai kirjoita vaikka nettiin...

oletteko muuten huomanneet, että unet jäävät parhaiten mieleen, jos sinut herätetään kesken unen, niin etteivät aivot ehdi ''deletoimaan'' unta?
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Tuulia - 06.07.08 - klo:20:20
Miks nään aina unia että putoan? Ensiksi katson kattoon ja sitten nukahdan nopeasti, ja herään kun putoan tai sitten kerran kirkonkellot soivat. Onko se ruumiistapoistumisen alku? Olisi kyllä hienoa päästä irtautumaan ruumiistaan.

Joskus lapsena (nykyään todella harvoin) näin ensin varsinaisen unen, ja lopulta tipuin katosta alas sänkyyni, ja heräsin. Miten tuota pitäisi tulkita? Tipuinko siis unimaailmasta takaisin maan pinnalle?
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Tuulia - 06.07.08 - klo:20:23
Unien ja todellisuuden sekoittumisesta:

Joskus saatan alkaa selittää esim. äidilleni tai avomiehelleni tyyliin "silloin eilen kun oltiin kahvilla ja puhuttiiin siitä ja siitä", huomaankin heidän ilmeistään pienen epäilyksen. Tajuan hetken kuluttua, että asiaa ei ole tainnutkaan tapahtua, ja että olen vain nähnyt unta. Tosi outoa. Ja välillä tosi inhottavaa, kun luulee tehneensä asioita ja sitten ei olekaan!
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 06.07.08 - klo:22:35
oletteko muuten huomanneet, että unet jäävät parhaiten mieleen, jos sinut herätetään kesken unen, niin etteivät aivot ehdi ''deletoimaan'' unta?
Itse en monestikaan muista jos joku tulee kesken unen herättämään. Toisaalta se sitten saattaa muistua kuitenkin myöhemmin mieleen.

Unien ja todellisuuden sekoittumisesta:

Joskus saatan alkaa selittää esim. äidilleni tai avomiehelleni tyyliin "silloin eilen kun oltiin kahvilla ja puhuttiiin siitä ja siitä", huomaankin heidän ilmeistään pienen epäilyksen. Tajuan hetken kuluttua, että asiaa ei ole tainnutkaan tapahtua, ja että olen vain nähnyt unta. Tosi outoa. Ja välillä tosi inhottavaa, kun luulee tehneensä asioita ja sitten ei olekaan!
Juu ei ole aina miellyttävää jos näin käy vaikkei ehdikään sanomaan kellekään. :)
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 19.07.08 - klo:20:05
Mä näin toissapäivänä unta, jossa 50 cent oli ryöväämässä nakkikioskia :D   se oli aika koomista, paitsi että ei siinä unessa. Mä menin seisomaan sen taakse ja sitte joku poliisi hyökkäs sen kimppuun ja pidätti. Mulla oli pään päällä (???) sellanen enkeli-juttu ja se myyjä siinä kioskissa haukku 50 centtiä kuinka turha julkkis se on ja että kukaan ei pidä siitä :D   oli yö, ja ketään muita ei ollu kaupungissa.

Ja sitte ois vielä toinen uni selostettavana, mutta se on iha sairaan pitkä ja monimutkanen, pläääh.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Julle - 21.08.08 - klo:20:12
Mitähän nämä tällaset unet tarkottaa, ku oon nähny viimeaikoina paljon sellasia unia, että oon silponut, kiduttanut ja murhannut lähimpiä ystäviäni ja avovaimoani? Ei ne unet mitenkään kummemin itseäni häiritse, mutta ois vaan mukava tietää, että mitähän tuollanen uni yleensä tarkottaa.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 21.08.08 - klo:23:08
Mitähän nämä tällaset unet tarkottaa, ku oon nähny viimeaikoina paljon sellasia unia, että oon silponut, kiduttanut ja murhannut lähimpiä ystäviäni ja avovaimoani? Ei ne unet mitenkään kummemin itseäni häiritse, mutta ois vaan mukava tietää, että mitähän tuollanen uni yleensä tarkottaa.
Tahtoisitko silpoa?-) Tuntuu, että olisi jotain mitä Sinun pitäisi selventää itsellesi ja tahtoisit purkaa sen rajummallakin tavalla (ei tarkoita väkivaltaa, vaan silleen että se purkaus ryöppyää. Ehkä huutamista tai jatkuvaa valitusta?) tuttaviisi ja lähimmäisiisi. Oikeasti sinun pitää tiedostaa kohde, kelle/mihin sinun pitäisi purkaa asia. Yleensä ystäville on helpompaa purkaantua. Ei välttämättä edes kysele mitään sen enempiä, vaan saa purkaa ja kuitenkin ystävä tajuaa, että tässäpä autan ystävääni. Turvallista purkaa. Koita selvittää asia. Toisaalta voisi ajatella että saat sen tietoisuuteesi ilman kamalaa miettimistäkin. :) Kertoiles sitten miten menee.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 22.08.08 - klo:11:03
Mitähän nämä tällaset unet tarkottaa, ku oon nähny viimeaikoina paljon sellasia unia, että oon silponut, kiduttanut ja murhannut lähimpiä ystäviäni ja avovaimoani? Ei ne unet mitenkään kummemin itseäni häiritse, mutta ois vaan mukava tietää, että mitähän tuollanen uni yleensä tarkottaa.

Hmmh.. kannattaa myös miettiä omaa suhtautumista silpomiseen. Saako siitä mielihyvää, kauhistuttaako se, voiko se kenties olla "huomionosoitus"? Tuli vaan mieleen kun alkuviikosta luin unikirjaa jossa oli paljon (yllätys yllätys) Freudia ja muun muuassa käsiteltiin läheisiin kohdistuvia seksiunia. Freudin mukaan se on vain eräs välittämisestä ja rakastamisesta kertova muoto joka unessa esiintyy varsin kursailettomasti usein eroottisena vaikka unennäkijällä ei olisi mitään eroottisia tunteita henkilöitä kohtaan. Tuli vain heti mieleen kun sanoit unesi koskevan läheisiäsi, sen olevan jonkinlainen tunteiden osoitus. Siksi onkin tärkeä kuulostella mitä silpominen itsellesi merkitsee. Olen itsekin joskus silpponut isäni unessa ja heittänyt jäänteet grilliin ja vain hampaat jäivät nurmikolle. Toisaalta jokainen unessa esiintyvä ihminen edustaa jotakin itsessään joten siltäkin kannalta kannattaa miettiä. Onko ystävissäsi jotain mistä et pidä mutta joiden piirteitä olet löytänyt itsestäsi? Aion taas käyttää omaa untani esimerkkinä, eli isä on aina (tai oli silloin) omissa silmissäni ollut vastuuta pakeneva ja edustanut vastuuttomuutta. Siihen aikaan olin lukioni keskeyttänyt työtön sossupummi ja inhosin tätä tilannetta ja uskonkin purkaneeni pahaa oloa omaa vastuuttomuuttani kohtaan unessa.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Luge - 01.09.08 - klo:16:16
Itellä oli joskus pikkukersana tapana lähteä painajaisia nähdessä äidin ja isän viereen nukkumaan. Yksi yö sitten heräsin johonkin painajaiseen ja olin lähdössä äidin ja isän makuuhuoneeseen. Sinne piti kulkea yhdistetyn olohuoneen ja keittiön välistä. Aiemmilla kerroilla olin huomannut aina olohuoneessa olevan telkkarin virtavalon hohtavan punaisena (tietenkin, koska tv ei ollut täysin sammutettu). Lähdin aina juoksemaan kohti makuuhuonetta mutten päässyt kuin puoliväliin ja matto alkoi rullaamaan jalkojeni alla kuin liukuhihna. Katsoin taakseni ja siellä oli odottamassa suuri, eläintä muistuttava, irvihampainen hirviö jättimäinen nuija kädessään. Liukuhihna vei minut sen luokse jolloin heräsin. Arvatkaapa uskasinko enää lähteä sinne porukoiden makuuhuoneeseen :D Mukava huomata, että muillekin on yrittänyt unet tehdä tepposia:

Havahduin selälläni sängystäni ja hämmästelin, sillä pystyin liikkumaan, eli tällä kertaa en ollut saanut unihalvausta. Olin helpottunut, sillä tuo uni on ihan hirveä - kunnes yhtäkkiä aloin kohota ylös sängystäni kohti kattoa liioitellun hitaasti, ja katon saavutettuani paiskauduin takaisin sängylle, jolloin oikeasti heräsin ja tällä kertaa unihalvauksessa.

Tosi mukavaa kun omat unetkin jo pyrkivät hämäämään... :)
Toinen uni jonka näin reilu viikko sitten oli kans mieleenpainuva mutta ihan muusta syystä kuin sen takia, että se olisi ollut pelottava. Olimme ilmeisesti jossain pohjoisnavalla etsimässä jotain. Muistan vaan ajatelleeni siinä, että helvetti joulukin meni tässä ihmetellessä ohi. Sit oltiin sellaisella aukealla ja saatiin ilmoitus, että nyt Joulupukki on järjestänyt meille ilotulituksen. Sit alkoi sellainen todella vaikuttava ilotulitus, muistan vaan ajatelleeni, että ei helvetti miten kaunista ja ettei tällaista olekaan. Hienoin paukku siinä oli, kaksi satametristä aukiota ympäri juoksevaa ihmishahmoa. Muistan vaan ajatelleeni, että tällaista kun voisi aina vaan katsella niin voi jumankeuta.

Tästä pääsenkin aasinsillalla toiseen asiaan mitä piti kysyä eli lucid-unet. Theevilone asiasta pikkuisen mainitsikin jo tuolla alussa. Onko kukaan nähnyt näitä selkounia vahingossa tai tarkoituksella?
Jos jollekulle tulee outona asiana, niin lucid-unilla tarkoitetaan tilannetta jossa voit unta nähdessäsi tiedostaa näkeväsi unta ja sitä kautta kontrolloida mitä haluat unessasi tehdä. Lueskelin netistä vinkkejä joiden avulla voi valmentautua tajuamaan unessa se, että tosiaan nukut. Onko jollakin hyviä vinkkejä tähän liittyen? Netistä löysin vinkeiksi erilaisten "todellisuustestien" tekemisen. Eli esim. tarkkailet hereillä ollessasi ympäristöäsi tarkemmin, huomioit onko siinä jokin vialla ja kokeilet esim. toimiiko valonkatkaisin normaalisti vai tapahtuuko ympäristössä muuta kuin valojen syttyminen/sammuminen? Tarkoituksena oli vissiin, että jos näitä asioita tekee hereillä niin ne voivat tulla sit lihasmuistin kautta uniinkin, jolloin huomaat unessa tiedostavasi tilanteen.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 12.09.08 - klo:17:52
Mä heräsin keskellä yötä, enkä pystynyt kääntymään, sillä aina kun yritin vaihtaa asentoani, tuntui siltä kuin solisluu olisi murtunut. En heti muistanut tuota juttua aamulla, mutta sitten se palasi jossain vaiheessa päivää mieleen. Mitä ihmettä oikein tapahtui?
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nemesis - 14.10.08 - klo:10:43
Olen huomannut sellaisen jutun viime aikoina, että minun ja erään ystäväni unet ovat ikään kuin yhteydessä. Vaikka unet olisivatkin tapahtumiltaan ja muiltakin ominaisuuksiltaan aivan erilaisia, niissä esiintyy pieniä, yhteisiä elementtejä, jotka ovat samassa yhteydessä kummankin unessa. En oikein osaa selittää tätä, mutta kun kerromme uniamme toisillemme, huomaamme heti, että jokin ikään kuin yhdistää niitä. Että jokin pieni, mitättömän tuntuinen asia on sama. :) Epäselvää, tiedän.

Tästä taas tulee mieleen eräs toinen asia. Viime kesänä Lapissa vieraillessani, kuulin ensimmäisen kerran saamelaisilta ns. varjosielusta, joka saattaa päästä vapaaksi nukkuessa, ja varjosielun kokemukset nukkumisen aikana nähdään unina. Jotenkin tämän suuntaisesti käsitin tämän selityksen. En ole varma, jos olen jotakin ymmärtänyt väärin. ^^ Jos joku tietää asiasta enemmän ja osaa valaista minua, olisin kiitollinen. :D
Mutta kuitenkin, aloin miettiä, että jospa minun ja ystäväni varjosielut vapaaksi päästessään kohtaavat ja näin synnyttävät uniemme välille eräänlaisen "sillan". :) Ehkä vähän kaukaa haettu, mutta mielestäni hyvin kiehtova ajatus. ^^
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 15.10.08 - klo:01:26


Miekin olen kuullut tuosta varjosielusta. Törmäsin siihen kun etsin juttuja kaksoisolennoista keskeneräiseen pöytälaatikkoromskuuni. Mielenkiintoinen ajatus. Uutena tietona tuli tuo, että Lapissa saamelaiset ovat asiaan paremmin perehtyneitä. Toisaalta, eihän se sittenkään ole mikään yllätys..

Muistelen, että tuo varjosielu olisi ihmisen tietoisuus(sielu), joka irtautuu ruumiista lepotilassa kuten siekin olit asian ymmärtänyt. Se vaeltelee ympäriinsä ja palaa sitten takaisin ruumiiseen. Muistaakseni luin jostain, että kun ihmisen varjosielu lähtee vaeltamaan, saattaa sen vuoksi joku nähdä kyseisen henkilön ns. kaksoisolennon, vaikka tämä olisikin juuri silloin nukkumassa..
Hitsi kun muistaisin mistä tuon oikein luin..no googlettamalla tuosta varmaan löytyy jotain tietoa..tai ehkä joku osaa paremmin tuosta kertoa:)

Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: nocturna - 07.11.08 - klo:16:48
Monesti tulee nähtyä unia ja sitten jää mieleen vaan pääpiirteet mutta sitten päivällä tulee ihan sellanen tunne että tuosta näin unta vaikka oli ihan mitätön ajatus, tulee hullu tunne. Mutta luulisin että se johtuu jotenkin siitä, että unet on niin laajoja asiakokonaisuuksia aivoissa, että kun uni osuu edes lähelle sitä asiayhteyttä missä säpsähtää että tämä oli unessa niin varmaankin muistaa unesta asioita ja yksityiskohtia, joita siinä ei oikeesti ollut ja luulee vaan muistavansa nyt tarkemmin kuin aamulla ja näin. Luulisin siis mielikuvituksen selittävän yhteensattumat. Eli että taannehtivasti kehittää unelle lisää sisältöä tai jtn..
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Floora - 10.11.08 - klo:09:30
Huh, olen nyt kahtrena yönä peräkkäin nähnyt painajaista :/ ei kovin kivaa.. sunnuntai-aamuna heräsin zombie-uneen mutta viime yö oli pahempi.. pelkotilat alkoivat jo ennen nukahtamista ja heräsin sitten omaan huutooni ja puuskuttamiseen. Oli jopa vähän koomista herätä niin, muistan nimittäin koko unen ja mitä huusin. Jostain syystä puhuin unessani englantia ja heräsinkin huutoon "they're everywhere". Näin unta että heräsin omassa sängyssä murinaan, olin herättänyt koiran ja sängyssäni olikin hyvin paljon jackrusselia muistuttava koira. Rapsuttelin sitä vähän hämmentyneenä ja ihmettelin kenen se on. Kaulapannassa oli jokin nettiosoite mutten erottanut sanoja (ne liikkuivat kuten tekstit yleensä unessa). Nousin ylös ja totesin olevani kaverillani mutta kaikki puhuivat englantia ja oli tarkoitus mennä kellariin suihkuun mutta siellä oli jotain. En osaa selittää mitä se oli mutta talo tuntui huokuvan pahaa. Menin takaisin ylös kylpytakki päällä ja kysyin "is there another bathroom upstairs" ja keittiöstä huudettin että ei mutta kuitenkin menin toisen kylpyhuoneeseen ja se oli liikaa. Sen jälkeen menin paniikkiin ja aloin huutamaan vain nimeä Morgan ja juoksin pihalle. Olin näkevinäni lepakon kaltaisen olennon puskassa kun perhe seurasi minua kauhuissaan ulos ja kysyi mikä on, huusin vain "they're everywhere" ja tähän heräsinkin. On jännä tunne herätä omaan puheeseen kun sitä vain pakottaa sanat suustaan, vaikkei saisi suutaan kunnolla edes auki. Sanat vain mölähtivät ulos ja tosiaan hengitys oli pinnallista, kiivasta puuskutusta.

Hyi.. se oli vain niin todentuntuinen uni.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: perhonen - 11.02.09 - klo:16:37
Löysin tämän sivuston sattumalta, ja laitan tänne näkemäni unen, koska en kehtaa sitä kenellekään muulle kertoa.

Eli uni alkoi niin, että olin kylvettämässa nuorimmaista tyttöäni, ja oma isäni oli siinä vieressä. Olin riidellyt aviomieheni kanssa (oikeassakin elämässä tällä hetkellä konfliktia, avioeroprosessi vireillä). Olin ottanut tyttäreni pois vannasta, minkä jälkeen isäni sanoi minulle, että tule tänne, niin halataan. Siis sitä varten, koska minulla oli paha mieli. En olisi halunnut halata isääni, mutta halasin kuitenkin. (Lapsuuden perheessämme ei juuri halailla oikeastikaan ihan muuten vain). Isäni halasi minua, ja yritin irrottautua otteesta, ja isäni vain puristi kovempaa. Seuraavaksi unessa tajusin, että isäni nosti minut ylös, aikomuksenaan raiskata minut, ja itse yritin huutaa apua, aviomieheni oli makuuhuoneessamme, ja muut kaksi lasta lastenhuoneessa. Unessa kuitenkin tunsin paniikin kasvavan, ja huomasin, että en saanut ääntä ulos suusta, vaikka kuinka koitin. Tämän jälkeen olen herännyt.

En tiedä, mitä uneni tarkoittaa, mutta teki hyvää, kun sain sen kerrottua edes kirjoittamalla, koska tosiaan kenellekään en ole kehdannut kertoa, koska ei kai se nyt ole ihan normaalia nähdä unta, jossa oma isä yrittää raiskata. Ja tietääkseni mitään tuollaista ei ole menneisyydessä oikeasti tapahtunut.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Loather - 14.02.09 - klo:20:27
On tullut nähtyä outoja unia jo noin vuoden ajan yhestä saaresta, jossa pikkusena olin aina perheeni kanssa kesäisin tai syyslomalla. Yleensä niissä unissa on ollut vampyyrejä ja kerran myös jotain pimeitä ja pahoja häiskiä. Ne pahat oli aina justiinsa siinä saaren osassa, jossa en ole koskaan käynyt. Niitä unia on ollut kolme, ainakin mitä nyt muistan.

Toissapäivänä kuulin kaveriltani että siinä saaren majakassa on ollut joskus jotain satanisteja ja joku pikkulapsi oli nähnyt majakan sisällä yksin käydessään verta ja suolenpätkiä seinillä.

Tuo satanisti-juttu ei välttämättä edes ole totta, tai siis olen kuullut siitä vain kaveriltani, mutta voisiko siellä oikeasti olla jotain pahaa? Saaressa on myös talo, jota sanotaan "kummitustaloksi". En tiedä miksi, kaiketi se vain näyttää siltä, pienenä pelkäsin olla sen lähellä, koska talo tosiaan on aika karmivan näköinen.
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 24.02.09 - klo:01:20
Löysin tämän sivuston sattumalta, ja laitan tänne näkemäni unen, koska en kehtaa sitä kenellekään muulle kertoa.

Eli uni alkoi niin, että olin kylvettämässa nuorimmaista tyttöäni, ja oma isäni oli siinä vieressä. Olin riidellyt aviomieheni kanssa (oikeassakin elämässä tällä hetkellä konfliktia, avioeroprosessi vireillä). Olin ottanut tyttäreni pois vannasta, minkä jälkeen isäni sanoi minulle, että tule tänne, niin halataan. Siis sitä varten, koska minulla oli paha mieli. En olisi halunnut halata isääni, mutta halasin kuitenkin. (Lapsuuden perheessämme ei juuri halailla oikeastikaan ihan muuten vain). Isäni halasi minua, ja yritin irrottautua otteesta, ja isäni vain puristi kovempaa. Seuraavaksi unessa tajusin, että isäni nosti minut ylös, aikomuksenaan raiskata minut, ja itse yritin huutaa apua, aviomieheni oli makuuhuoneessamme, ja muut kaksi lasta lastenhuoneessa. Unessa kuitenkin tunsin paniikin kasvavan, ja huomasin, että en saanut ääntä ulos suusta, vaikka kuinka koitin. Tämän jälkeen olen herännyt.

En tiedä, mitä uneni tarkoittaa, mutta teki hyvää, kun sain sen kerrottua edes kirjoittamalla, koska tosiaan kenellekään en ole kehdannut kertoa, koska ei kai se nyt ole ihan normaalia nähdä unta, jossa oma isä yrittää raiskata. Ja tietääkseni mitään tuollaista ei ole menneisyydessä oikeasti tapahtunut.

Voisiko unesi liittyä kasvuun ja kehitykseen? Millainen on kehityksesi ollut vauvasta vanhemmaksi? Isän mukanaolo kuulostaisi siltä, että jotain selvittämätöntä on oidipaalisvaiheessa. Miksi et olisi halunnut halata isääsi? Yhdistitkö sen unessa oikeaan elämään ja lapsuuteen? Onko joku koittanut... kosketella sinua siveettömästi joskus jossain? Tietääksesi ei, mutta... Voisiko jotain sitten olla? Lapsena jo pienikin "ylitys" voi hämmentää lapsen mielen ja seksuaalisuuden ja se voi tulla vastaan vanhemmassa iässä.Yleensä unessa henkilöt ovat sellaisia, ettei asioita käsitä väärin. (Esim. näin yhdestä ihmisestä hieman _sellaista_ unta, mikä oli kasvu&kehitysuni, koska tiesin että en ajattele tyypistä yhtään _siten_, hänet oli turvallista sijoittaa uneen siihen rooliin.) Onko isä kuitenkin turvallinen? Toisaalta sitten taas sanotaan, että unessa kaikki henkilöt on unennäkijä itse.

Varmasti raastavaa käydä moista prosessia läpi jo itseään ajatellen, saati sitten lapsia. Kannattaa ehkä miettiä vähän lapsia, omaa lapsuuttaan, tilannetta jossa nyt elät(te) ja sitten miettiä, mistä moinen uni on voinut tulla ja mitä se voisi opettaa. MItä raiskaus sinulle on?

Tai jotain. Pitää vielä vähän lukea ja miettiä kun on enemmän hereillä. :P
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nami - 27.05.09 - klo:22:57
Itse en näe kovin paljon painajaisia ja muistankin unistani todella harvoin mitään.
Viime viikolla sattui poikkeus, tuntui että näin koko yön samaa painajaista.
Uni alkoi sillä että asuin jossain valtavassa kartanossa, joka oli opiskelijasolu. Silloin sinne ei ollut muuttanut vielä ketään muuta kuin minä ja joku jannu. Unen sen osan muistan vain hämärästi, pientä erotiikkaa oli ilmassa ja loppujen lopuksi päädyin etupihallemme kaivamaan jonkun hautaa kynsilläni auki ja huusin tällä hetkellä kateissa olevan kissani nimeä.
Se alkoi varmaan siitä huutamisesta. Aloin pikku hiljaa tukehtua omaan huutooni ja yritin herätä. Uni jatkui vain seuraavaan.
Seuraavaksi olin uimassa aurinkoisella metsälammella. Unen sävy oli ihan erilainen kuin ensimmäisen, värimaailma oli kirkas kun kartanomme oli ollut sininen. Se ei kuitenkaan muuttanut jatkoa miksikään. Seuraavaksi valtavat värikkäät kalat alkoivat työntää minua kauemmas rannasta ja aloin taas huutaa. Sain keuhkoni täyteen vettä ja tajusin sen taas uneksi. Yritin jälleen herätä.
Seuraavasta unesta en muista muuta kuin sen, että tukehduin oksentamalla niitä samoja kaloja joiden seassa edellisessä unessa uin. Niitä alkoi kasvaa kurkustani ja oksentelin läpikuultavia erakkorapuja, kultakaloja ja mustekaloja. Hemmetin ahdistavaa. Tajusin kuitenkin tämänkin uneksi ja yritin taas herätä.
Tällä kertaa avasin silmäni omassa sängyssäni. Huokaisin ja yritin sanoa jotain ääneen, mutta pihaustakaan ei lähtenyt. Yhtäkkiä tuli taas se sama tukehtumisen tunne. Yritin huutaa ja kurkustani valui verta. Kieriskelin hetken ennen kuin tajusin että vaikka olen omassa sängyssäni niin en voi olla hereillä.
Heräsin unessani vielä muutaman kerran omasta sängystäni ja kurkkuni kuivui taas ja aloin taas kirkua niin että lakanat muuttuivat verestä punaisiksi. Pelkäsin jo etten herää ikinä.
Viimeisellä kerralla olin ihan varma että nyt heräsin. Ajattelin että pakko kävellä eteenpäin etten nukahda taas, en halunnut kokea sitä taas. Puolessa välissä huonettani kurkkuni kuivui taas. Hätäännyin ja yritin TAAS huutaa ja pyytää vanhempiani auttamaan. En saanut pihaustakaan kuuluviin ja kaaduin lattialleni. Aloin potkia Kissan kuljetuskoppaa herättääkseni porukat mutta ne eivät kuulleet. Sitten tukehduin
ja heräsin. Olin ihan läpimärkä hiestä enkä uskaltanut nousta ettei viimeinen uni olisi toteutunut. En kuitenkaan uskaltanut laittaa silmiä kiinni uuden unen pelossa.
Se oli ihan hullun ahdistavaa. Jos mun varjosieluni seikkailee tolla tavalla niin onnea sille.:D
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 27.05.09 - klo:23:33
No huh, onpas ollut painajainen, Nami:S
Onneksi vain unta. Voin uskoa, että tuntui kamalalta.
Muistan itsekin miten kauhealta tuntui herätä painajaisesta, kun ei uskaltanut liikahtaakaan peiton alta, hyvä jos hengittää.
Se on kamala tunne. Varsinkin, jos on syytä pelätä jotain oikeastikin..
Onneksi en enää viimeaikoina ole nähnyt eräitä painajaisia kuten ennen, vain toisinaan jotain pientä.
Yövalo on tuollaisen unen jälkeen enemmän kuin tervetullut..ja nippu aku ankkoja:)

Niin, ja muuten.. tervetuloa tänne sekalaiseen joukkoomme:) Aina on kiva saada uutta verta sekaan..

Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nami - 28.05.09 - klo:16:28
Kiitos.:)
En ole täällä kyllä ihan ensimmäistä kertaa, pyörin myyttien keskusteluissa nuorempana nickillä DarkAngel. Mutta kiitos kuitenkin. Kiva olla täällä taas.^^
Tuo yövalo olisi kyllä kova juttu. Enää en pelkää pimeää niin paljon kuin ennen, voi johtua siitä että on jäänyt kauhuleffojen katsominen niin paljon vähemmälle. Mutta voisi hommata vastaisuuden varalle. Kesällä on kyllä sen verran valoisammat yöt että verhojen avaaminen auttaa.
Näkeekö kukaan teistä ihmissuhdepainajaisia? Vaikka että riitelee myrkyisästi poikaystävän kanssa tms? Niistä on tullut mulle aika yleinen ongelma, ja herättyään on pakko varmistaa että toinen ei ole suuttunut mistään tai lähtenyt pois vierestä. Joskus on tullut kiukkuista murinaa takaisin kun olen alkanut yöllä tökkimään että "ethän oo menossa mihinkään?":D
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 29.05.09 - klo:01:06

Ai DarkAngel. No, enpäs ois tajunnut. Heh:)

Nuo ihmissuhdepainajaiset on kyllä tosi ärsyttäviä.
Kun näkee jotain sellaista,
niin on herättyään itse niin pahalla päällä,
ettei paljon naurata..

On ensin levättävä hetken aikaa,
ennenkuin pahatuuli katoaa ja tajuaa, että se olikin vain unta..
ja vasta sen jälkeen voi nauraa omalle tyhmyydelleen, hih.


Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: theevilone - 01.06.09 - klo:22:18
Näkeekö kukaan teistä ihmissuhdepainajaisia?

Viimeksi viimeyönä lapsuudenystävän kanssa menneistä väleistä... Tai hänestä aika monestikin, kait pitäisi ottaa rohkeasti yhteyttä ja puhua asiat halki kun se näyttää niin vaivaavan. Vaikka hän sen alotti - vai lopetti - voin minä sen lopettaa / sitä jatkaa? :P
Otsikko: Vs: Unet ja niiden tulkinta
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 05.06.09 - klo:19:47
Näkeekö kukaan teistä ihmissuhdepainajaisia?

Viimeksi viimeyönä lapsuudenystävän kanssa menneistä väleistä... Tai hänestä aika monestikin, kait pitäisi ottaa rohkeasti yhteyttä ja puhua asiat halki kun se näyttää niin vaivaavan. Vaikka hän sen alotti - vai lopetti - voin minä sen lopettaa / sitä jatkaa? :P

Kenties ystäväsikin muistelee ystävyyttänne? Oveen koputtavalle avataan :D


Näin viimeyönä hyvin levotonta unta. Se liittyi erääseen ystävääni, enkä voi siitä puhua kenellekään.
Jäin vain miettimään, miksi uni tuntui jotenkin merkitykselliseltä ja olen pohtinut unta koko päivän.
Unet taitavat tosiaankin olla kurkistus omaan sielunmaisemaan. Ne saattavat kertovat kaikenlaisia tukahdettuja asioita,
joita ei haluaisi hereillä ollessa ajatella laisinkaan.

Noh, jokatapauksessa mieltäni vaivaa tuo uneni ystävä.
Olikohan kyseessä vain mieleni esiintuoma levoton uni,
vai sittenkin jotain muuta?
Ei voi tietää...

Edith: kyseessä ei sitten ollut mikään eroottinen uni. Tunnepitoinen monin tavoin ja sekava, mutta ei sellainen..;)
Luettuani uudestaan, tajusin tuon kirjoitukseni olevan tulkittavissa monintavoin :D