Juplin.net

Keskustelu => Myytit => Aiheen aloitti: äiti ja tytär - 28.08.07 - klo:08:20

Otsikko: karmea kokemus
Kirjoitti: äiti ja tytär - 28.08.07 - klo:08:20
Onko kellään muulla kamalia kokemuksia Paraisilta kuin minulla?
Olimme lomailemassa Turun saaristossa. Yhdeksi yöksi emme olleet varanneet etukäteen mökkiä. Soittelimme leirintäalueet ja muut majotuskohteet läpi, ja joka paikassa sanottiin ettei ole enää tilaa. Sitten kartasta katsoimme, että Paraisilla pn hostelli.Soitimme sinne ja jo tärppäsi. Ei kukaan ollut vielä varannut yhtään huonetta. Menimme siis sinne. Tuli jo outo olo kun avasimme ulko- oven, vastaan tuli outo vanha haju. Saimme huoneet. Olimme siis matkassa ystäväperheen kanssa.
Illalla sitten yritin saada pienintä nukkumaan (1, 5 v). Poika alkoi kauhulla katsoa kattoon päin ja yritti lähteä pois sängystä. Ei oikein uskaltanu edes itkeä. Itselläni oli myös outo olo. Lähdin lapseni kanssa muiden pariin, yksin tuohon huoneeseen en kyllä jää, sanoin. Sitten iltapalan jälkeen, yritimme mennä uudelleen nukkumaan, silloin mukaani tuli myös kaksi muuta lastani tuon vauvan lisäksi. 6 vuotias ei millään saanut unen päästä kiinni, ja pyysin olemaan jo hiljaa. Aamulla kun taas oli aikainen herätys että päästään jatkamaan matkaa. Silloin 6- vuotias tyttöni veti peiton päälleen ja sanoi: Okei, nukutaan sitten. Muutama sekuntti oli hiljaista. Silloin aloin tuntea outoa tunnetta. Aivan kuin joku näkymätön olisi alkanut sitoa minua sänkyyn jaloista ja käsistä kiinni ja tuntui kuin jonkun käsi olisi yrittänyt kuristaa kurkultani. Samaan aikaa tuo 6- v. tyttöni alkoi huutaa. En saanut käsiäni irti sängystä, ottaakseni tytön syliini. Sain kysyttyä häneltä, mikä hänen on. Itki ja itki ja lopuksi sai sanottua: Äiti, näetkö tuon kummituksen joka kiertää meitä ja yrittää viedä meidät. Vaikka ote oli kova kaulallani, sain huudettua mieheni huoneeseen. Tiesin, että jos saan tänne huoneeseen tulemaan jonkun, tilanne raukeaa siihen. Joku tarina siihen rakennukseen kuuluu,sillä se, joka paikkaa meille vuokrasi, empi et voisko se laittaa meidät siihen kyseiseen huoneeseen yösi. Huoneella oli vielä vähän outo nimi. Suomennettuna Selman rauhattomuus. Tämä vuokraaja lupas meille aamupalalla kertoa tarinan joka liittyy huoneeseen. Mutta sitä tarinaa emme kuulleet.Ja syy siihen oli se, että näin tämän naisen vielä illalla ja tivasin siinä vaiheessa tietoa, mitä siinä huoneessa joskus on tapahtunut.
Yön jouduimme kuitenkin olemaan tuossa hostellissa, sillä muita paikkoja ei ollut vapaana. Kun muut jo nukkuivat, minä valvoin. Kaksi kertaa vielä uudelleen aloin tuntea kun minua ruvetaan sitomaan sänkyyn kiinni. Silloin ponnahdin pystyyn sängystä ja tilanne molemmilla kerroilla raukesi siihen.En kyllä saanut nukuttua, enkä uskaltanutkaan. Jälkeenpäin kotona tyttäreni piirsi kuvan siitä hostellista ja sen kummituksesta. Yhtään yötä hän ei ole nukkunut omassa sängysään.
Kirjoitin tästä myös Suomi 24:seen mutta sain osakseni vain hullun leiman. Löytyisikö täältä ketään jolla olis vastaavia kokemuksi kyseisestä paikasta. Asia on jäänyt vaivaamaan, ja pelottamaan.En koskaan ennen ole kokenut mitään tällaista. Ja toivon etten koskaan enää kokisikaan. Vai olenko tulossa hulluksi? Mutta miksi tyttäreni koki samaa? voiko siis olla hulluutta.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 28.08.07 - klo:08:27
Hyyi! Sain kylmiä väreitä lukiessani tuota! En usko että olet hullu kun kerta tyttäresikin koki tilanteessa samoja kauhun tunteita enkä usko että kyse oli unihalvauksestakaan koska tosiaan pystyit itse "herämään" tilanteessa mikä unihalvauksessa ei onnistu. Mikähän on saanut Selman niin levottomaksi, olisi mukava tietää tuo tarina! Olen lukenut lukuisia juttuja siitä kuinka yöllä on yhtäkkiä jokin näkymätön alkanut kuristaa tai painaa rintakehää tai repimään jaloista alas sängystä, joten on kauhian vaikeata uskoa että niin moni ihminen puhuisi palturia, puhumattakaan siitä että tapahtumilla on usein todistajia!
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Nefertiti - 28.08.07 - klo:10:43
Kirjoitin tästä myös Suomi 24:seen mutta sain osakseni vain hullun leiman. Löytyisikö täältä ketään jolla olis vastaavia kokemuksi kyseisestä paikasta. Asia on jäänyt vaivaamaan, ja pelottamaan.En koskaan ennen ole kokenut mitään tällaista. Ja toivon etten koskaan enää kokisikaan. Vai olenko tulossa hulluksi? Mutta miksi tyttäreni koki samaa? voiko siis olla hulluutta.

Tervetuloa tänne jakamaan kokemuksesi.
Mitä suoli, eikun siis suomi24:seen tuleen, niin siellä noita viisastelijoita riittää, eikä niitä kannata vakavasti ottaa. Mutta siis tänne olet aina tervetullut höpöttelemään, ihan niin kuin muutkin, jotka kyllästyvät edellä mainitun foorumin meininkiin. :)

p.s Sorry offi, jatkakaatten
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: äiti ja tytär - 29.08.07 - klo:13:11
Niin, sitä minä olen pyytänyt sieltä hostellista vastaamaan minulle, et mitä siellä rakennuksessa joskus on tapahtunut, mikä on Selma ym. mutta vastausta en sieltä jostain syystä ole saanut. Haluavatko salata jotain. Vai mistä on kyse. Toki jos kummitusjuttu leviää ko. paikasta, menisikö sinne enää asiakkaita. Minä henkilökohtaisesti en sinne enää jalallani astu. Sen verran oli karmea kokemus ja trauma jonka se jätti jälkeensä. Mut eikö se tästä, päivä kerrallaan parempaan suuntan...
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Dips - 03.09.07 - klo:09:16
Okei... Aika pelottavaa... En kyl usko et oot hullu ku ittelekki käyny tosi pelottavaa..
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: äiti ja tytär - 03.09.07 - klo:12:18
Okei... Aika pelottavaa... En kyl usko et oot hullu ku ittelekki käyny tosi pelottavaa..

Mitä sinä olet kokenut?
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Nemesis - 03.09.07 - klo:14:44
Kuulostaa kamalalta! Tosi pelottavaa jo pelkästään lukiessa. En usko minäkään että hullu olet, jos tyttäresikin koki saman. Sen hostellin henkilökunta olisi kyllä teille totuuden velkaa.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: äiti ja tytär - 04.09.07 - klo:08:09
Mistähän sen totuuden saisi esiin? Olen yrittänyt heiltä sieltä hostellista kysyä, mutta turhaan. Sen tähdenhän tänne laitoinkin viestini, josko joku muu tietäisi mitä siellä ko. paikassa on tapahtunut. Jos jollain muullakin olisi ollut vastaava tilanne, mutta taidan toivoa turhaa.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 04.09.07 - klo:08:18
Pitäisiköhän koettaa sellaista että pyydät joko ystävääsi tai suomalaisia para-tutkijoita utelemaan asiasta tutkimus-mielessä. Saattaisivat olla avoimempia kun kyseessä ei suoranaisesti ole asiakkaita tai jos suostuvat peräti asiakkaiksi k.o. huoneeseen.. ? Ken ties
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Julle - 04.09.07 - klo:14:49
Huhhuh, tuo stoori sai kyllä melkoset kylmänväreet juokseen! Mahto olla kauhea kokemus lapselleki. Tuonne ois kyllä mukava lähteä utelemaan, ja koittaa olla yötäki, jos vaan tohtis, ja sais jonku lähteen kaveriks sinne! Yksin en kyllä todellakaan lähtis tuonne enään, ku tuosta kerroit. :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: äiti ja tytär - 04.09.07 - klo:16:48
Kokemus on ollut lapselleni kyllä aika järkyttävä. Vieläkään ei suostu nukkua omassa sängyssä, vaikka tapahtuneesta on jo  kuukausi. Mä oon ihan oikeasti toivonut, että joku muukin olis siellä hostellissa käynyt ja kokenut jotain, mistä olis voinu vaihtaa mielipiteitä. Mut jotain siinä hostellissa täytyy olla, jos lähialueilla kaikki mökit ja leirintäalueet oli täynnä, ja tässä rakennuksessa ei ollut meidän lisäksi kun joku saksalainen pariskunta. Jos se olis ihan tavallinen paikka, olishan sielläkin ollut tugosta niin kuin edellisillä saarilla oli (Korppoo- Nauvo). Ystävistäni tuskin kukaan ko. paikkaan menis. Toivottavasti jostain löytyy vielä vastauksia. Ketään en sinne kyllä käskis mennä. En halua muiden kokevan yhtä kamalaa kuin mitä lapsemme kanssa koimme. Eikä ainakaan sais ottaa kukaan lapsia mukaan, jos uteliaisuudella joku sinne meniskin.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: nukka_ - 26.10.07 - klo:20:06
Tuota noin. Meniköhän mulla ohi, mutta mikä oli paikan nimi?
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Mina - 21.11.07 - klo:12:53
Tosi pelottava juttu! Niin, paikan nimeä ei kyllä mainittu.. Mä voisin kyllä Jullen kaveriks sinne hostelliin kokeilemaan lähteäkkin, senverta uteliaisuutta löytyy kyllä. Ja äiti ja tytär, henk. koht. en usko että olette molemmat hulluja, se olis jo vähän liian kaukaa haettua, koska jos kerta molemmat näki/tunsi saman asian samalla hetkellä, ni ei voi olla hulluudesta.. Tai tietty voi, mut kuten sanoin, mun mielestä aika kaukaa haettua, ja kun tätä ei muualla ole tapahtunut, niin enpä usko. Henkilökunta olisi mielestäni todellakin totuuden velkaa, vielä kun kaikenlisäksi lupasivat kertoa tarinan aamulla. Mielenkiintoinen juttu, vaikka äiti ja tytär tuskin on samaa mieltä ja ymmärrän kyllä heitä :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Killahead - 13.02.08 - klo:13:57
Minul on aina yksin koton ollessa semmone olo, et joku on mun takan tuijottaas. Varsinki aina ku oon suihkus, ni tuntuu, et joku tuijottaa lauteitte alta, vai siel ei kuitenkaa näy mitää. Välillä illal ku meen nukkumaa, ni alakerrasta kuuluu kovaäänisä musiikkia, vaik siel ei ole ketää. Viime yönä makasin pitkää valveilla sängys, ku en saanu unta. Olin selällää ja sit yhtäkkii tuntu ku joku paino mun jalkoi ja en saanu nostettuu niit, pystyin kyl liikuttaa käsiä ihan normaalisti. Sit se loppu yhtäkkii, mut en uskaltanu liikkua. No, hetken kuluttua aistin, kun 'se' tuli takas mun huoneesee ja ihan mun säggyn vieree. Sit se alko nostaa mua lantiost ylöspäin sillee, et selkä nous jotain 10 cm ilmaa, en kuitenkaa tun´tenu kunnol 'sen' käsii. Sit se vaa pästi irti ja katos.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: nukka_ - 18.03.08 - klo:19:59
Onpas ollut karmea kokemus! Itse olisin kuollut jo kauhusta tuossa tilanteessa. Itselläni on tapana mennä tarkistamaan ulko-ovi aina ennen nukkumaan menoa, ettei kukaan vaan tule sisälle yön aikana. Tuskinpa kukaan edes tulisikaan, mutta oman rauhan takia pakko aina tarkistaa :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 19.03.08 - klo:09:00
Lehdessä oli juttu jostain tonttuoliosta joka pelottelee ihmisiä Etelä-Amerikassa ja siinä oli myös viedopätkä tästä oliosta. Saan vieläkin kylmiä väreitä siitä ja välillä illalla en halua katsoa ulos ikkunasta koska pelkään olion olevan siellä. Kuulostaa oudolta mutta...

Youtubessa hakusanalla gnome löytää aika nopeasti kyseisen pätkän ellei linkki toimi, muutama poika juttelee jotain kunnes tämä joka kuvaa, kääntää kamerakännykkänsä kohti pusikkoa missä tämä olio hyppii. Argentiinassa kuvattu.

http://youtube.com/watch?v=q0fPoH2gWzc

Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 19.03.08 - klo:09:46


Tuo videopätkä toi mieleeni yhden jutun, jonka kuulin muksujen isältä :)

Hän oli nähnyt ikkunasta lapsena tuollaisen pienen miehen kulkevan ulkona. "Tontulla" oli ollut isonenä ja vikkelät liikkeet. Hänen kotinsa oli aika syrjässä, eikä siellä pelloilla kukaan ulkopuolinen kuljeskellut normaalisti. Ja kun on kyseessä pieni paikkakunta, erikoisemman näköiset ihmiset oli varmasti kyläläisten tiedossa. En tiedä oliko hänen tarinansa lapsen mielikuvitusta vai totta, mutta tällaisen hän uskoo nähneensä.

 Olen saattanut tämän jutun kertoa aikaisemminkin, joten pahoittelen jos toistan itseäni :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 19.03.08 - klo:10:57
No hyyyyi! Jotenkin kaikki pienet olennot, hiippailevat oikut aiheuttaa kylmiä väreitä. Löysin useampiakin videoita netistä joissa esiintyi samankaltainen "Duende". Se että se vaan ilmestyy jostain nurkasta ja on joko todella vikkelä tai sitten loikkii tuollain vie ainakin minulta yöunet. Kuvittelen että herään yöllä vanhan puisen liukuoven ääneen ja kuulen kun jokin lähestyy ja kun se avaa suunsa, on se kuin suoraan "se"-elokuvasta ja suu kiertää melkein koko pään.. hmm..

Pitää varmaan ottaa rauhallisemmin. En nyt ymmärrä miksi tämä kääpiötonttujokin on saanut pääni näinkin sekaisin.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: nukka_ - 19.03.08 - klo:18:36
Onko kyse samasta aiheesta mikä on tuolla paranormaaliblogissakin?
--> http://paranormaaliblogi.wordpress.com/category/tontut/
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 20.03.08 - klo:08:18
Jep! Sama homma. Löysin lopulta neljä (kelpoa) viedota youtubesta näistä tontuista. Harmi vaan kun kaikki on kuvattu kamerakännykällä niin kuvan laatukin on sitä luokkaa. Kyllä siitä kuitenkin erottaa mitä tapahtuu ja sen että joka kerta henkilöt pelästyvät ihan tosissaan.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: nukka_ - 20.03.08 - klo:11:12
Mun mielestä niiden henkilöiden huutoreaktiot tulevat melko myöhään. Käsittääkseni juttu on feikiksi paljastunut (luin paranormaaliblogista). Videosta on kaksi eri versiota. Toisessa on taskulamppu ja sillä osotetaan tonttua. Video on muuten mielestäni sama.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Nemesis - 20.03.08 - klo:21:43
Mielestäni tää tonttu juttu on enemmänkin huvittava kuin pelottava. Sitäpaitsi en jotenkin onnistu saamaan pieneen kallooni, että mikä jossain noin pienessä olennossa voi olla niin kovin pelottavaa. Enkä tiedä viitsinkö edes uskoa jutun aitouteen, jotenkin se "tonttu" suippolakkeineen muistuttaa ihan liikaa kaikkien satukirjojen kilttejä tonttu-ukkoja. o.o Tai niin, voihan olla, että ne kaikki satukirjatontut ja niiden kuvaukset perustuukin johonkin tosihavaintoihin... Noo, on se melko huvittavaa silti. :D Ja mun mielestä toi tonttu tossa videossa on melko suloisen oloinen, kun se liikkuukin niin hullunkurisesti. x3
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Bam - 16.04.08 - klo:11:27
Huih, tuo karmea kokemus sai minultakin niska karvat pystyyn. Itselläni on myös eräs kokemus joka jollakin tapaa muistuttaa tätä ja säikäytti minut itseni, mutta kukaan ei uskonut minua, joten olen tullut siihen tulokseen, että ehkä se oli jotain puoliunisen houretta.
Kannattaa jotenkin koittaa saada yhteys hotelliin ja selvittää asia (:

Tuohon tonttu juttuun. Tuohan on siis selvästi feikki, koska siitä on olemassa kaksi versiota, tuskin hemmot olisivat toisena iltana taskulampun kanss tulleet ottamaan uusiksi jos olisivat pelänneet otusta muka niin paljon. Eli tekaistu juttu.
Kuitenkin, tuolla päinhän on ollut näitä havaintoja useampi, joten ehkä siinä on jotain todellista perää. Pojat ovat toki kuulleet huhut ja päättäneet säikäyttää ihmisiä oikein toden teolla ja hankkia kuuluisuutta. En tiedä siitä, ovatko havainnot tuon kaltaisesta olennosta, musta jostaki tonttu hyypiöstä kuintekin.
Paljon mahdollista tietty, että joku kääpiö vain haluaa säikytellä paikallisia, ehkä kostoksi jos häntä on kiusattu tai jotain muuta vastaavaa.
Tai sitten koko juttu on tosi ;o
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 17.04.08 - klo:09:08
Jotenkin äklö se on kuitenkin, tuo tonttu juttu siis.. kolmessa videossa tonttu liikkuu tosi nopeasti. Yhdessä videossa pojat pelaavat pallolla jossain autotallissa, pallo lähtee vierimään kohti nurkkaa ja kun yksi lähtee hakemaan sitä nousee "tonttu" ylös ja liikku vilahduksessa nurkkaan jolloin poika meinaa kaatua säikähtäessään. Toisessa videossa pallotellaan footbagilla ja siinä käy kutakuinkin samalla tavalla mutta paikka ja pojat eivät ole samat, siinäkin poika kaatu pelästyessään tonttua joka vilahtaa tikkaiden alta. En tiedä ovatko ne feikkejä vai eivät mutta pelottavia kuitenkin.

Äiti asuu isossa omakotitalossa ja olen asunut siellä vähän väliä viikonloppuisin kun äiti on miehensä kanssa mökillä (olen asunnoton tällä hetkellä :/ ) ja siellä kuuluu paljon asumisen ääniä vaikka olenkin yksin. Jos esimerkiksi on kellarissa suihkussa voi kuulla selkeitä askelia keittiöstä yläpuolella tai kuinka ulko-ovi pamahtaa kiinni (raskas ovi). Samoin jos on yläkerrassa niin allakerrasta kuuluu "elämisen" ääniä ja tulee sellainen todella vahva läsnäolon tunne. Tosin ne eivät millään tavoin pelota :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Bam - 17.04.08 - klo:12:28
Floora voitko linkittää ne videot? =)

Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 18.04.08 - klo:15:26
http://www.youtube.com/watch?v=ShQQz10gzbg

http://www.youtube.com/watch?v=5jDm8eIMCpw&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=pa8S93ODQRk&feature=related

Jos nuo nyt toimii ni siinä kolme joista vikaa en ymmärrä. Jos kuvaaja kerran huomasi tontun, miksei reagoinut aiemmin?
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Bam - 19.04.08 - klo:21:08
No nuo on jo iha erilaisia ku tuo aikaisempi video. Noissa nuo tontun on aivan, jotenki, no eivät ainakaa voi mitenkää olla esim. kääpiöitä jotka on pukeutunu tontuiksi koska eivät hekää noin pieniä ole. o____O
Tuollaista saattaisin minäki pelätä, mutta lähtisin kyllä ehkä perään. En tiedä, mitä noihin sanoisi. Robotti ei ole noin vikkelä liikkeinen, toisaalta jos siihen on muokattu jälkikäteen noi, mutta kieltämättä aika aidon oloisia. Tiedä tuota. En ole mikään asiantuntija, että voiko perus laitteilla tommosen muokata?
Niin tuohon viimeiseen. Kyllä minäkin jos huomaan jotai outoa niin yleensä vaa jään kattomaa ja jos joku muuki tajuaa sen (tavallaan todistaa että ei ole kyse mielikuvituksestani) niin sitte vasta säikähdän. Minusta tuo on iha normaali reaktio.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: SuiSeli - 18.05.08 - klo:15:50
Tosta hotellihommasta sen verran et ois kiva viettää siellä yö. Haluisin olla oikeesti tekemisissä kummituksen kanssa:F Mutta sinänsä aika karmee kokemus varmaa ollu.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Minnih - 08.06.08 - klo:17:38
http://paranormaaliblogi.files.wordpress.com/2008/04/kummitus-paranormaalibloginet.jpg (http://paranormaaliblogi.files.wordpress.com/2008/04/kummitus-paranormaalibloginet.jpg)

Toi äskönen kuva kopsattu paranormaaliblogista.

editoidaan ;) -theevilone
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Nefertiti - 08.06.08 - klo:22:32
Tuo kuva on kiertänyt nettiä jo kauan, joten ei mikään uus tuttavuus mulle.
Jatkossa Minnih hyvä käytä edith(muokkaus) namiskaa, niin ei tuu turhia tuplaposteja.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: SuiSeli - 09.06.08 - klo:10:45
Toi tonttuhommeli on todistettu feikiks aikoja sitten. Ja  oikeestaa tolla parablogissa iso osa noista kuvista ja videoista on selviä feikkeja vaikka siellä pari uskottavaakin juttua löytyy.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: hiiii - 06.07.08 - klo:12:44
no juu, oon kyllä samaa mieltä nemesiksen kanssa siitä, että ei nää tontut kyllä ainakaa pelottavia oo. mutta muistan lukeneeni pienenä kirjastosta lainaamastani noidan (vai noitien?) käsikirjasta, että skotlantilaisten myytteihin kuuluu jotkut pahantahtoiset punalakki-nimiset tontut. rowlinki kyllä lainaa niitä harry pottereissa, mutta ne eivät voi olla hänen keksintöään, kun ne kerran oli harry pottereita ainakin 10 vuotta vanhemmassa noidan käsikirjassa. ja tämän kauhuhotellin nimeä ei näköjään ole vieläkään mainittu keskustelussa... jotenkin tuli kummeli storiessin hotelli mieleen :-)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Floora - 28.07.08 - klo:08:34
no juu, oon kyllä samaa mieltä nemesiksen kanssa siitä, että ei nää tontut kyllä ainakaa pelottavia oo. mutta muistan lukeneeni pienenä kirjastosta lainaamastani noidan (vai noitien?) käsikirjasta, että skotlantilaisten myytteihin kuuluu jotkut pahantahtoiset punalakki-nimiset tontut.

Vihreäpukuiset punapartaiset Lepricornit :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Haltijanainen - 12.11.08 - klo:12:41
Tosta hotellihommasta sen verran et ois kiva viettää siellä yö. Haluisin olla oikeesti tekemisissä kummituksen kanssa:F Mutta sinänsä aika karmee kokemus varmaa ollu.

Samat sanat! Jos vain saisi tuon hotellin nimen, lähtisin sinne varmaan jo ensi viikonlopuksi kummitusjahtiin :).

Minä elin varhaislapsuuteni eräällä kartanomaatilalla Nurmijärvellä. Tilan kaikki talot olivat (ja taitavat vieläkin olla) museoviraston suojeluksessa niin, ettei niihin saa tehdä mitään isoja korjaustöitä. Rakennukset olivat jotain yli 500 vuotta vanhoja ja se entinen palvelijoiden asuntola, jossa minä perheineni asuin, oli käsittääkseni 700 vuotias. Kartanosta ja sen rakennuksista liikkui monia vanhoja tarinoita, muttei yksikään niistä silloin käynyt toteen, valitettavasti. Koin siellä kyllä ihan omat kauhuni, enkä vieläkään näe yhteyksiä tarinoilla ja sillä mitä koin.

Ensimmäisenä alkoivat askeleet vintillä. Talo oli sellainen pitkä, kahden pienen asunnon yhdistelmä ja vintillä oli myös useita erillisiä huoneita mutta koska sitä ei ollut eristetty, palveli se romuvarastona. Huoneitten seinät oli tehty paksuista, kirvein veistetyistä hirsistä, eivät siis olleet mitään vaneriseiniä. Askeleet kuuluivat yhteensä kai kymmenisen kertaa ja myös vanhempani kuulivat ne muutaman kerran. Ne alkoivat aina yläkerran toisesta kulmasta ja etenivät vivasuoraan talon läpi toiseen kulmaan. Siis läpi näiden hirsiseinien. Olin melko pieni silloin, kun nämä askeleet kuuluivat ja muistankin nukkuneeni vanhempieni kanssa samassa makuuhuoneessa neljännelle luokalle asti. Ehkä asian todenmukaisuudesta kertoo jotain se, etteivät vanhempani edes yrittäneet saada minua omaan huoneeseeni aikaisemmin. Muistan sen kerran, kun isä lähti keskellä yötä taskulampun kanssa vintille katsomaan, että mikä ihme siellä kolisteli ympäri taloa. Itkin äidin sylissä ihan hysteerisenä ja olin ihan varma, ettei isä tule takaisin, yläkerran kummitus vie sen mukanaan. Äitikin oli melko vakava. No, isä tietysti palasi ja sanoi, ettei siellä mitään ollut. Äiti kuivasi pyykkiä yläkerrassa ja minä sain usein hommakseni hakea kuivat pyykit vintin naruilta. Näin pari kertaa sellaisen painajaisen, että olin hakemassa puhtaita pyykkejä (unessani ne olivat aina lakanoita) naruilta, kun äkkiä pyykit alkoivat ikään kuin leijua ja heilua sillä tavalla oudosti naruilla, minusta tuntui että ne olisivat halunneet tarttua minuun. Ryntäsin unessani aina vintile johtaville jyrkille portaille ja jostain syystä hyppäsin alas, jolloin jäin ikään kuin jumiin ilmaan kesken ilmalennon ja pyykit vain lähestyivät kiemurrellen ja leijuen. Tuli sitäkin pari kertaa itkettyä. Askeleet loppuivat jossain vaiheessa ja painuivat unholaan ja minäkin muutin omaan huoneeseeni.

Huoneeni oli ihan keittiön vieressä eikä minulla ollut väliovea, pelkästään sellainen kiskoille asennettu verho erotti minun huoneeni keittiöstä. Kuulin siis keittiön tapahtumat aina tarkkaan. Äidilläni oli aina tapana mennä viimeisenä nukkumaan ja ennen nukkumaan menoa hän aina rasvasi kätensä keittiössä. Siitä kuului sellainen tietty ääni, kaapin oven kolahdus ja hankaava ääni, kun äiti hieroi rasvaa käsiinsä. Muistan kerran heränneeni siihen ääneen keskellä yötä, kun koko talo oli pimeänä. keittiöstä vain kuului sellainen samanlainen hankaava, kahiseva ääni, kuin äiti rasvaisi käsiään. Muistan maanneeni vuoteessani hievahtamatta, kuuntelin ääntä vaikka kuinka pitkään, se vain jatkui ja jatkui. En uskaltanut miltei hengittää. Jossain vaiheessa ääni sitten loppui, minä jatkoin valvomista ja uskalsin liikahtaa vasta, kun huone alkoi valaistumaan auringon noustessa. Tiedä sitten, oliko äitini kävellyt äänettömästi unissaan pilkkopimeässä talossa vai mistä ääni kuului. Olin tuolloin jo ylä-asteella, joten muistan äänen oikein hyvin.

Ehkä karmein juttu sattui kuitenkin viimeisenä vuotena, kun asuin talossa. Vessastamme johti pieni käytävänpätkä pois, josta pääsi sitten eteiseen ja olohuoneeseen. Käytävän vastakkaisella seinällä oli iso peili, sellainen josta näki kokovartalokuvansa kun tuli vessasta. Oli iltapäivä, olin yksin kotona tuolloin. Olin juuri vessasta tulossa ja minulla oli kiire bussiin, olin lähdössä kavereita tapaamaan. Astuin vessan kynnyksen yli käytävän puolelle, kun tunsin kuinka joku otti kiinni oikeasta nilkastani. Katsoin juuri silloin peliliin, en nähnyt jalkojeni kohdalla mitään ja kun hätääntyneenä käänsin päätäni ja katsoin lattialle, en silloinkaan nähnyt mitään. Tunne siitä, että joku piti kiinni nilkastani, säilyi silti. Siis oikeasti, tunsin erikseen sormet ja kämmenen ja tunne oli sellainen, kuin olisin seissyt portailla ja joku minua alempana seisova olisi tarttunut kiinni jalastani, eli tunsin sellaista pientä vetoa alaspäin. Tunsin ne "sormet", ne ylsivät nilkkani ympäsi eikä siis olleet mitenkään lyhyet sormet, ihan kuin aikuisen ihmisen. Olo oli samalla tosi karsea, ehkä se johtui pelkästä säikähdyksestä, mutta en jaksa uskoa ihan niinkään. Oli sellainen oksettava, kylmännihkeä olo, ja oli niskavillat ihan pystyssä, sellaset vilunväreet meni pitkin selkää ja jalkoja.

No, törmäsin viereiseen seinään, kun lähdin rynnimään pois käytävästä, menin eteiseen ja suoraan ovesta ulos, muistan että itketti ja oksetti ja joka paikka tärisi. Seisoin kuin ö aapisen laidalla terassimme edessä nurmikolla, en tiennyt mitä olisin tehnyt, juossut äidin työpaikalle, joka oli siinä lähellä, naapuriin vai minne. Bussikin oli tulossa melko pian, mutta takki oli jäänyt naulakkoon ja rahat myös. Ihmettelin siinä aikani ja menin sitten hakemaan takkiani eteisen naulakosta, jätin ulko-oven selälleen ja laitoin terassiharjan siihen väliin maahan, etten vaan jäisi sisäpuolelle, jos ovi jotenkin menisi kiinni.

Tuosta on nyt jo viisitoista vuotta aikaa. Pääsin silloin yli säikähdyksestäni ja kuljin monta kertaa vielä sitä käytävää, välillä ihan tarkoituksella, että jos se tapahtuisi uudelleen. Tein sen kerran jopa keskellä yötä (kaikki valot päällä tosin), mutta se ei toistunut. Olen monesti miettinyt, että mikä tarkoitus sillä mahtoi olla, minua ei sattunut eikä muutenkaan, säikähdin vaan kovasti.Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Luge - 27.11.08 - klo:11:27
Haltijanaisellahan olikin mielenkiintoisia kokemuksia. Oon kuullut jonkun kerran, että monet tällaisia tapahtumia epäilevät alkavat uskomaan näihin vasta, kun sattuu omalla kohdalle tai näkevät jonkun jolle on joku vastaava tapahtuma käynyt. Ihminen voi olla kuulemma silloin niin tolaltaa, ettei mitään järkeä.
Asuuko siellä tilalla enää ketään ja oletko puhunut kenenkään kanssa olisiko jollain sieltä vastaavia kokemuksia? Kysyit tuosta tarttumisesta, että mikähän siinä mahtaa olla ideana ja se onkin vissiin aika hyvä kysymys :) En ole mitenkään erikoisemmin asiaan perehtynyt mutta käsittääkseni näillä hengillä voi olla monenlaisia tarkoitusperiä ja kaikki eivät ole vihamielisiä. Jospa tämä henki on koettanut pysäyttää sinut ja yrittää kertoa jotain miten voisit auttaa sitä? Tässä hostelli-jutussa nyt ainakin taisi olla kyseessä melko äkäinen tapaus :)

Tontuista sen verran, että tuota ei kyllä saada koskaan todistettua todeksi videolla. Jos jollekulle sattuu omalle kohdalle niin silloin voi varmaan alkaa uskomaan. Jos video on kamerakännykällä kuvattu niin siitä ei saa selvää. Jos se on kunnon kameralla kuvattu niin silloin kuva on liiankin hyvä ja sitä on tietenkin manipuloitu. Itekään en tiiä uskoako näihin tonttuihin sillä haluaisin kuitenkin uskoa :)
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Haltijanainen - 29.11.08 - klo:12:02
Asuuko siellä tilalla enää ketään ja oletko puhunut kenenkään kanssa olisiko jollain sieltä vastaavia kokemuksia? Kysyit tuosta tarttumisesta, että mikähän siinä mahtaa olla ideana ja se onkin vissiin aika hyvä kysymys :) En ole mitenkään erikoisemmin asiaan perehtynyt mutta käsittääkseni näillä hengillä voi olla monenlaisia tarkoitusperiä ja kaikki eivät ole vihamielisiä. Jospa tämä henki on koettanut pysäyttää sinut ja yrittää kertoa jotain miten voisit auttaa sitä?

Me muutimme pois tilalta, kun maatalouseläinten pito lopetettiin ja vanhempani jäivät siitä työttömiksi. Minun tietojeni mukaan talossa asutaan edelleen, mutta en ole käynyt paikkakunnalla vuosiin enkä tiedä kenellä paikka nyt on omistuksessa. Tuo oma juttu tuntuu nyt jälkeenpäin tosi tyhmältä, kun sen lukee :P. Mutta suurin piirtein ne asiat noin menivät ja olen joskus pohtinut niitä, vaikka niistä on paljon aikaa. Oliko kyseessä sitten mitään yliluonnollista, en osaa kyllä enää sanoa. Tuntemukset, äänet ja unet olivat lapsena ja teininä niin erilaisia kuin nyt.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Griinmail - 22.02.09 - klo:21:13
Mielestäni tää tonttu juttu on enemmänkin huvittava kuin pelottava. Sitäpaitsi en jotenkin onnistu saamaan pieneen kallooni, että mikä jossain noin pienessä olennossa voi olla niin kovin pelottavaa. Enkä tiedä viitsinkö edes uskoa jutun aitouteen, jotenkin se "tonttu" suippolakkeineen muistuttaa ihan liikaa kaikkien satukirjojen kilttejä tonttu-ukkoja. o.o Tai niin, voihan olla, että ne kaikki satukirjatontut ja niiden kuvaukset perustuukin johonkin tosihavaintoihin... Noo, on se melko huvittavaa silti. :D Ja mun mielestä toi tonttu tossa videossa on melko suloisen oloinen, kun se liikkuukin niin hullunkurisesti. x3
Yhdyn tähän lainattuun :D Lutunen pikkukaveri.
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Menja - 06.07.09 - klo:13:41
En ole koskaan kokenut mitään tuollaista. Haluaisin mennä siihen hostelliin yöksi mutta ei minunkaan mukaan varmaan ketään tulisi :(
Otsikko: Vs: karmea kokemus
Kirjoitti: Bloody Mary - 02.04.10 - klo:11:57
Lueskelin näitä tarinoita tässä ihan mielenkiinnosta ja tuli mieleen, että lapsena näin usein nukkumaan mennessä tai yöllä herätessä tumman hahmon istuvan ja katselevan siinä sänkyni vieressä. Ei sillä kasvonpiirteitä näkyny, mutta tuijotukselta se tuntui ja kummallista, etten ikinä sitä säikähtäny tai pelänny vaikka varsinainen arkajalka olinkin ja välillä jopa odottelin näkeväni sen.