Juplin.net

Keskustelu => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: Floora - 20.08.07 - klo:14:13

Otsikko: Kirjoja
Kirjoitti: Floora - 20.08.07 - klo:14:13
Minkälaisista tarinoista pidätte? Listatkaa vaikkapa jotakin lempikirjoja tai kirjoja jotka herättivät teissä ajatuksia.

Itse olen pienessä montussa mitä kirjojen lukemiseen tulee mutta keväällä luin suurinpiirtein yhden kirjan viikossa. Olen jämähtänyt Jane Eyreen, johon en vain yksinkertaisesti saa otetta ja se lojuukin täällä työpaikalla pöydälläni odottamassa josko taas jaksaisi lukea. Silloin kun löydän jonkun kirjan joka tempaa mukaansa, niin se tosiaan tempaa mennessään. Saatan uppoutua ja eläytyä tarinaan niin syvästi, etten edes täydessä bussissa huomaa niitä kummaksuvia katseita, kun itkeä tihrutan nenä kirjassa kiinni tai nauraa räkätän potkaisten samalla edessä istuvan penkkiä vahingossa.

Hyviä kirjoja joita muistan lukeneeni on muum muuassa Hannibal, sen kirjan luettuani surffailin netissä vain selailemassa Firenzeä ja Taru Sormusten Herrasta-trilogia... tietenkin! :D
Muistan myös Philip Pullmanin trilogian Universumien Tomu joka silloin vei mennessään ja pisti tosiaan pohtimaan asioita. Siinä käsiteltiin esimerkiksi rinnakkaisuniversumeja sekä kirkon kaltaisia auktoriteetteja, tai no lähinnä ehkä niiden kyseenalaistamista ja hyvän ja pahan merkityksiä. Mukava "pieni" fantasiakertomus josta nyt ollaan kyhäämässä elokuvaa. Luin sen tosin ruotsiksi käännetynä.

Eipä tule juuri nyt mieleeni muita kirjoja mutta mielelläni kuulisin teidän kirjakokemuksistanne!Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 20.08.07 - klo:20:07


Hmm..viimeaikoina olen lukenut omaksi huvikseni rakkausromaaneja..sillon kun haluan lukea jotain todella imelää, kaivan ne esiin..tiedän se on aika noloa, mut kun joskus kaipaan vähän sellasta herkkyyttä niin sorrun niihin..

Edgar Allan Poe - korppi, kultakuoriainen ja muita tarinoita. Kirjailija teki minuun vaikutuksen taitavalla tunnelman luonnillaan.
Charlotte Bronte - syrjästä katsojan tarina ja kotiopettajattaren romaani, ne luin kevään aikana.
Stephen Kingin kirjoja olen lueskellut joskus ja ihailen hänen tyyliään kirjoittaa.

En muista varmaksi nimeä eräälle kirjasarjalle, jonka nuorempana luin ja josta tykkäsin kovasti. Se oli varmaan nimeltään"yllä meren alla kiven", kirjailijaakaan en muista, mut se on fantasiajuttu. Luin pienenä paljon kirjoja, mut en muista enää paljon mitään mitä olen lukenut.

Lisäilen kun tulee mieleen..
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 20.08.07 - klo:20:22
Meikäläiseen uppoaa, melko sekalaisesti opuksia, mutta yksi mitä en tykkää lukea, on just nuo imellykset ja harlekiini sarja, mitkä tuo vaan kauniit&rohkeat mieleen. Vaikka just tuohon kaunis sakaritar tapaa komean ihastuksen juonella itte kirjottelen noita juttuja.
Enempi tykkään kauhusta, mutta keveämpi aivot narikkaan lukemistokin menee.
Listaanpa tähän nyt sitten niitä kirjailijoita/kirjoja, jota luen.

- Stephen King (Piina, Kalpea Aavistus, Se, Hohto jne...)
- Agatha Christie (Hercule Poirot)
- Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes)
- J.K Rowling (Harry Potter. Lähes koko sarja on luettu suomeksi ja enkuksi, ainoastaan uusinta ja samalla sarjan viimeistä opusta, en vielä ole ehtinyt lukea.)
- J. R. R Tolkien (Silmarillion, Keskeneräisten tarujen kirja, Taru sormusten herrasta trilogia, Hobbitti)
- Astrid Lindgren (Peppi Pitkätossu, Melukulän Lapset, Vaahteramäen Eemeli, Marikki ja kesäkummun tuikku, Soittaako lehmus laulaako satakieli, Saariston Lapset, Veljeni Leijonamieli)
- Dan Brown (Enkelit & Demonit, DaVinci Koodi)
- Mauri Kunnas ( Koiramäki, yms kirjat)
- Enid Blython (Viisikko, Sos-sarja, Salaisuus-sarja, Seikkalu-sarja)

Ja paljon paljon muuta mitä just nyt ei tule mieleen, sillä niin paljon oon ehtinyt lukea, saati sitten katsella leffojakin. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mina - 03.09.07 - klo:09:19
Tykkään lukemisesta todella paljon, mulla on aina jokin kirja kesken.. Luokkatoverit on senkin jo kerinny huomaamaan :D Kirjailijoista suosikkeja on David Eddings, Margaret Weis, Johanna Sinisalo, Stephen King, R.A. Salvatore ja muita joiden nimiä en muista.. Paras kirja minkä olen ikinä lukenut on Sophie, Päiväunelmia. Paha vaan että kadotin kirjan johonkin, enkä ole sitä enää mistään löytänyt :( Saatoin lukea kirjan loppuun ja aloittaa sen heti uudestaan, en vain ikinä kyllästynyt siihen. Nyt kyllä ketuttaa se etten osaa pitää tavaroitani tallessa.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Julle - 04.09.07 - klo:14:53
Mä luen aika paljon kaikkia fantasia romaaneja, kuten esim. dragonlancea ja ajan pyörä kirja sarjaa ja hyvin paljon David Eddingsin kirjoja. Runokirjojaki oon alkanu pikku hiljaa lukemaan, muitakin ku A.W Yrjänän teoksia. :) Ite en kyllä omista Yrjänältä vasta kuin Mechanema:n mutta serkun kautta oon saanu lukea ne kolme aiempaaki ja tykkään todella paljon! Tällä hetkellä on menossa Danten Jumalainen näytelmä, joka sekin on ollu mahtava teos mitä oon kerenny lukea.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: azn - 16.09.07 - klo:19:01
mä tykkään lukea elämänkertoja.. tässä esimerkkejä, jotka omasta mielestä on ollu tosi hyviä:

tanssii saatanan kanssa
haudatkaa sydämeni wounded kneehen
kk - kuolemankauppias
how to make love like a pornstar - jenna jameson

nyt tuli semmonen blackoutti, ettei muistu enempää mieleen =) lisään sitten kun muistuu =)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: tiekki - 21.09.07 - klo:19:16
King on aivan ykkönen. Varsinkin mustat tornit. Sit lisäksi Reijo Mäen Varekset ja Ilkka Remeksen kirjat iskevät
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: thehunter - 23.09.07 - klo:14:35
Olisi kiva jos joku viitsisi laittaa listaa kaikenlaisista parapsykologia/ uskomuksista/salatiede jne..Käännetyistä suomenkielisistä kirjoista!
Itseä kun kiinnostaa nämä kaikenlaiset uskomukset/mystiset seikat esim:poltergeist,ufot,myytit,aaveet,noidat jne...
Englanninkielisinä niitä kyl löytyy/Omistan! Mut ei ole vahvin puolini.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Julle - 23.09.07 - klo:18:46
Olisi kiva jos joku viitsisi laittaa listaa kaikenlaisista parapsykologia/ uskomuksista/salatiede jne..Käännetyistä suomenkielisistä kirjoista!
Itseä kun kiinnostaa nämä kaikenlaiset uskomukset/mystiset seikat esim:poltergeist,ufot,myytit,aaveet,noidat jne...
Englanninkielisinä niitä kyl löytyy/Omistan! Mut ei ole vahvin puolini.

Tuo ois kyllä mahtava homma jos joku viittis vaivautua sen verran! Itellänikään ei tuo englanti oo niin vahva, että viittis koko kirjaa alkaa lukemaan, mutta aihe kyllä kiinnostais!
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mina - 04.10.07 - klo:13:48
Semmonen kirja kuin Mysteerien Maailma. Siinä on aika paljon kaikennäkösiä just tollasia outoja juttuja, esim. Isojalasta ja haamuista ja kaikista tällasista, esim. itsestäänsytynnästä (oli sillä kai hienompikin nimi mutten muista). Itse omistan tuon kirjan ja olen useammankin kerran lukenut..
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 25.10.07 - klo:18:06
"Olisi kiva jos joku viitsisi laittaa listaa kaikenlaisista parapsykologia/ uskomuksista/salatiede jne..Käännetyistä suomenkielisistä kirjoista!"

Kannattaa käydä katsomassa kirjaston rajatieto hyllystöiltä, mitä sieltä löytyypi. Netistä myös voi katsoa, mitä oman paikkakunnan kirjastosta löytyy. Tässä linkki, josta pääset hakemaan oman kunnankirjastosi kirjanhakusivuston.

http://www.kirjastot.fi/

Hakusanalla voi etsiä tietynlaisia kirjoja. Esim. jos haluat tietoa poltergeististä, kirjoita hakulomakkeelle hakusanaksi poltergeist ja näet, millaisia kirjoja löytyy, kenen kirjoittamia ja missä lähialueiden kirjastoissa niitä on saatavissa. Näet myös onko kirja lainassa.


Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 05.12.07 - klo:01:04
Aah, meinasin täysin unohtaa listasta Rick Hautalan.
Olen yhden hänen kirjansa lukenut ja toista yritin, mutten jostain syystä saanut luettua.

Mutta Rick Hautalan, Haamua suosittelen luettavaksi ja joudun myös samaan hengenvetoon toteamaan, että se on melkisen rankkaa luettavaa, joten en kauhian herkille immeisille suosittelisi.
Mä en nyt löydä tähän hätään mitään tietoja koko kirjasta, koska ko. kirjailija on näemmä vähhän tuntemattomampoi, niin tietoa on niukalti.

(http://library.risingshadow.net/images/books/3584.jpg)
Tuossa nyt ainoa siedettävä kuva, ko opuksesta.

Jospa nyt yrittäisin lyhyesti selostaa mistä kirja kertoo.

Eli Sarah Lahikainen niminen nuori neito näkee, kuinka hänen äitinsä raiskataan ja murhataan raa'asti. Pahaksi onneki murhaaja pääsee pakoon ja Sarah joutuu sitten isänsä luokse.
Sarahilla on myös toinen salaisuus, Tully (Tulee suomen kielen verbistä; Tulla, näin siis kirjailijan mukaan), perheen haamu, joka on seurannut sukua suomesta amerikkaan. Tully on muuten ihan kiva, mutta menee joskus auttamisessaan liiallisuuksiin(kuten tappaa, kun Sarah sitä toivoo, joskin hän ei toivo sitä koskaan tosissaa, mutta Tully ei sitä syystä tai toisesta tajua), joten Sarah on alkanut työntää tätä "haamua" pois elämästään.
Myöhemmin Sarah menee Collegeen opiskelemaan ja kaikki tuntuu sujuvan, kunnes tuo murhaaja palaa hänen elämäänsä, eikä Tully pysty enää auttamaan, vai pystyykö.

No niin toivottavasti tuo houkuttaa lukemaan, mutta varoitan yhä, että kirjassa on kohtauksia, jotka saattavat ahdistaa ja hämmentää, sillä siinä kuvataan melko yksityiskohtaisesti Sarahin äidin raiskaus ja muutamia muita kohtauksia.
Eli kirja on hyvä, mutta jos olet herkkä ja omaat ylivilkkaan mielikuvituksen, niin suosittelen että joko jättää kirjan lukematta, tai lukee sen sitten jonkun kanssa, niin että voi kysyä, jos tulee kysyttävää tai muuten vain keskustella, jos jokin kirjan tapahtumista jää kaihertamaan mieleen.
Itse kun luin, niin voin sanoa, että loistavaa tekstiä, joka sai karvat pystyyn ja samaistumaan Sarahin ahdisukseen ja siihen että todellakin teki mieli tehdä kirjan roistosta muhennosta. Toisaalta kirja oli myös aika ahdistava ja sitä alkoi tosissaan toivoa, ettei moista sattuisi ikinä milloinkaan omalle kohdalle.

Muuten tämä tulin mieleeni, kun viimeisimmän jatkopalan kirjoitin Kauhujen Telttaretkeen. Ehken kuitenkaan tee siitä yhtä ahdistavaa, kuin millainen on tuo Rick Hautalan opus.
Pitää jossakin välissä yrittää lukea tuo toinen suomennettu opus, Kuoleman kivi.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Kirke - 05.12.07 - klo:20:51
Rakastan kirjoja, lukemista ja kirjoittamista. Itse pidän Sherlock Holmes-kirjoista, Sergeanne Golonin Angelika sarja on hyvä samoin Viisikko-sarja Enid Blythonilta. Vähän aika tässsä luin Elizabeth Kostovan Historiantutkijan joka oli paras lukemani kirja tähän mennessä. Löydän kirpputorilta vaatteiden ja musiikin lisäksi myös kirjoja, paitsi kerran sain eräästä vanhasta kirjasta allergisen reaktion, luin sen kumminkin. Kyseinen kirja oli Aleksei Tolstoin Iivana Julman soturi, hyvä sekin. Luen paljon historiallisia romaaneja ja elämänkertoja, sitä paitsi Fedor Dostojevskin toinen vaimo Anna Dostojevskaja (os. Snitkin) on minulle sukua, luin juuri hänen muistelma teoksensa.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 02.12.08 - klo:04:01
Nyt on tullu luettu melkein putkeen Tulisilmä, Kalpea Aavistus, Christine tappaja-auto, Carrie ja Piina. Nyt kun ne on luettu, aloittelen vaihteeksi suomalaista kirjallisuutta, nimittäin Mika Waltarin Komisario Palmun Erehdyksen muodossa. Tosin en ehkä tähän aikaa yöstä, tai siis aamusta, vaan sitten kun saan sille paramman hetken.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Floora - 02.12.08 - klo:10:35
Tuon Christinen luin itsekin joskus teininä kun se vanhempien kirjahyllystä löytyi. Luin silloin myös Harrisin Hannibalin ja elokuvat oli molemmissa tapauksissa suuria suuria pettymyksiä, etenkin kun Harrisin kuvaukset venetsiasta (jotka jäivät elokuvassa vähemmälle) tekivät mielettömän vaikutuksen 13-vuotiaaseen, rikkaan mielikuvituksen omaavaan tyttöön.

Viime aikoina olen lukenut pohjoismaisia dekkareita m.m. Yrsa Sigurdardottirin Det tredje tecknet, Jan-Sverre Syvertsen I det fördålda. Luin molemmat vaihteen vuoksi ruotskiksi kuten myös Leena Landerin Tummien Perhosten Kodin. Myös Landerin Käsky on tullut luettua viime aikoina ja seuraavaksi olisikin luvassa Paulo Coelhon Brida sekä Stephenie Meyerin Twilight. Hyvin paljon löytyy elokuva kirjoja :) näemmä. Nooh tuli luettua myös Waltarin esikoinen Suuri Illusioni sekä Neil Gaimanin Sandman-tarina The Dream Hunters jonka Yoshitaka Amano on kuvittanut loistavalla, silmiä hivelevällä taiteella :)

Nämä siis muun muuassa, itselläni kun on melkein jatkuvasti kirja jos toinenkin kesken :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: theevilone - 02.12.08 - klo:15:30
seuraavaksi olisikin luvassa Paulo Coelhon Brida sekä Stephenie Meyerin Twilight. Hyvin paljon löytyy elokuva kirjoja :) näemmä.

Coelhon kirjat on aika hyviä, itse toivoin jopa Bridaa joululahjaksi (kirjat ovat androgyynejä!:P). Ostin 11 minuuttia pokkariversiona ja se pitäisi lukea kunhan saa revittyä aikaa. Stephen Kingin kirjoja olen myös lukenut, hänenkin kirjaa toivoin. Meyerin Twilight on kyllä kans ihan hyvä, koko sarja - tai ne kolme ensimmäistä osaa, vaikka ehkä tarkoitettu nuorille. Toisaalta sitten, eiköhän niitä saa lukea kuka haluaa. :P Vampyyrit ja muut sinänsä ovat mielenkiintoisia. Juurikin Meyerin kirjat herättivät kiinnostuksen lähteä metsästämään Pikku Vampyyrejä. :) Välillä on kausia jolloin on hmm... herkempi ja silloin saatan lukea jotain "imelää lässyä". Cecilia Ahernin kirjat, mm. P.S Rakastan Sinua ja Yllätysvieras on hyviä. Tuo P.S rakastan sinua oli elokuvana aika pettymys. Se oli vain hömppä rakkauskomedia. En saanut ihan niin vapaata tunnelmaa kirjaa luettua (toisaalta se sitten olikin tavallaan sopivasti yhteydessä omaan elämääni aiheeltaan niin sillä saattoi olla osavaikutusta...) Harrisonin Hannibal on kyllä kirjoissa niiiiin paljon loistavampi ja parempi kuin elokuvissa. Maisemat ja kaikkki kuvaukset... Suomenkielisiä kirjoja luettaessa tarvitaan myös hyvät suomentajat. Hmmh kirjoista ei saa hyviä elokuvia, kait jo näytteliöidenkin valinta on aika suuri, kun lukijat kuitenkin mieltää henkilöt kuitenkin oman pään mukaan.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Floora - 02.12.08 - klo:16:10
Harrisonin Hannibal on kyllä kirjoissa niiiiin paljon loistavampi ja parempi kuin elokuvissa. Maisemat ja kaikkki kuvaukset... Suomenkielisiä kirjoja luettaessa tarvitaan myös hyvät suomentajat. Hmmh kirjoista ei saa hyviä elokuvia, kait jo näytteliöidenkin valinta on aika suuri, kun lukijat kuitenkin mieltää henkilöt kuitenkin oman pään mukaan.

Tuo on niin totta! Itselläni on aina suuria suuria mielikuvia kirjojen hahmoista ja pahin pettymys tähän asti on tainnut olla Tom Hanks Da Vinci-koodissa :(

Tuo 11 minuuttia on todella lukemisen arvoinen kirja! Kumman kepeästi kirjoitettu niinkin rankast aiheesta ja tosiaan kirja joka muutti käsitykseni prostituutiosta, suosittelen myös miehille luettavaksi. Pidän Coelhon kirjoista todella paljon! Hänen kirjojaan olen lukenut seuraavat:

Piedrajoen rannalla istuin ja itkin
11 minuuttia
Portobellon noita (Häxan från Portobello)
Zahir
Alkemisti
Pyhiinvaellus


Tuo Twilight on tällä hetkellä ystäväni äidillä luettavana jonka jälkeen on minun vuoroni mutta ennen sitä pitäisi saada äidiltä lainaksi tuo Brida

On kausia jolloin imen vanhempaa ja puhuttelevaa kirjallisuutta. Waltaria, Hermann Hesseä jopa Markiisi de Sadea kun taas toisaalta tulee kausia jolloin tekee mieli todella kevyttä hömppää kuten Terry Pratchettia ja sitten on dekkarikaudet. Dekkareissa (kuten kirjoissa yleensä) välttelen erittäin Hollywood-maista henkilöiden kuvausta. Tummat, komeat etsivät, miesten päät kääntävät naispäälliköt ja ne sievät hiirulaisassistentit jotka unelmoivat komeasta etsivästä.. Come oon!! Jotain yksilöllisyyttä kehiin :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 02.12.08 - klo:21:15


Eilen kirjastossa käsiini eksyi kaksi kirjaa, joista toinen sai minut erittäin hyvälle tuulelle. Sellainen hyvin pieni kirja: Edgar Allan Poe; Pelon ja kuoleman kertomuksia. Voih, kun en meinannut malttaa olla lukematta sitä heti siinä paikassa. Lueskelin saatteeksi osion odotellessani muksuja teatterikerhon eteisessä. En tiennytkään, että Waltari on saanut innoitusta omaan kirjoittamiseensa Poen teksteistä:)Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mina - 03.12.08 - klo:12:05
Jee, löysin huuto.netistä sen Sophie, Päiväunelmia.. Judith Saxton on kirjoittaja, tosi hienoa että nyt sain kirjan viimeinkin kotiin.. Tai aikoja sitten, mutte nyt vasta muistin tänne hehkuttaa :D
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Floora - 12.12.08 - klo:11:35
Jee, löysin kirjastosta John Ajvide Lindqvistin Ystävät hämärän jälkeen. Jee oon ettiny sitä kirjastoista ties kuinka kauan :) pikkukirjastot on parhaita! Lainaan suurimman osan lukemistani kirjoista kirjastoista ja niistä onkin tullut oikeita aarreaittoja. Kaverini todella ihmettelee käytöstäni kun en omista telkkaria ja rakastan kirjastoa :D selitin vain yksinkertaisesti että se on vähän niinkuin hän kävelisi paikkaan joka on täynnä hyviä elokuvia tai parhaita sarjoja joita saisi vielä ilmaiseksi lainata.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 14.05.09 - klo:00:41
Noniin..päätinpä sitten tulla tänne taas höpisemään omikseni, koska halkean jos en saa purkaa hieman ajatuksiani jonnekin. Joten yrittäkää kestää:)

Ennen Thaikun reissua käsiini tarttui kirjakaupasta Jon Kabat-Zinin "Kehon ja mielen viisaus".

Olen lueskellut kirjaa hitaasti ajan kanssa, enkä ole kyennyt lukemaan kirjaa samalla tavoin kuin yleensä kirjoja luen - ahmimalla.
Tämä siksi, että ko kirja on herättänyt päässäni niin paljon ajatuksia ja oivalluksia, etten ole niistä kaikkia kyennyt vielä järkevästi punomaan yhteen.
Se on kuitenkin selvää, että tuo kirja sai minut yllättyneeksi ja ilahtuneeksi. Käsitykseni meditaatiosta olivat jotenkin niin aivan erilaiset ja tajusin, että olen harrastanut eräänlaista meditaatiota aivan tietämättäni niin kauan kuin jaksan muistaa. Tuo kirja perehdyttää tietoiseen, hyväksyvään läsnäoloon. Siihen kuinka jokaisesta hetkestä voi saada irti enemmän. En ole lukenut kirjaa lähellekään loppuun, mutta aion taatusti lukea.

Matka omaan itseensä on seikkailu, tie henkiseen kasvuun.

Lainaan yhden kohdan kirjasta, kappaleesta Näkeminen:
"Todellinen tutkimusmatka ei koostu uusien maisemien etsimisestä, vaan siitä että katsoo tuorein silmin."

On outoa huomata, että jokin vieras asia onkin jo ennestään tuttua. Se kuinka näkee kaiken ympärillänsä, ihmiset, eläimet ja luonnon.
Äänet, hajut, kaikki aistit. Maisemat jotka kiehtovat kerta toisensa jälkeen. Miltä vesi tai tuuli kuulostaa tai miltä kostea ruohikko tuntuu paljaden jalkojen alla..Laitan aiheen innoittamana yhden ajatelman tuonne runopuolelle. Lukekoon, ketä kiinnostaa:)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 14.05.09 - klo:18:00
Mun lempparikirjat on Matkalla dinosaurusten kanssa, Esihistoriallinen eläinmaailma, Hurjat hirmuliskot, Dinosaurusten kadonnut maailma, Dinotopia, James Bondit, Harry Potterit ja Mammutit.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 14.01.10 - klo:00:44
Fantasia ja kauhu on eniten lähellä sydäntä, myös humoristisista kirjoista pidän paljon.

Fantasian puolelta lemppareita:
J.R.R Tolkien: Silmarillion, Hobitti, puolitoista Sormusten herraa (en tiedä miksi, mutta jotenkin en ole täysin saanut aikaiseksi lukea loppuun saakka. minulle käy niin usein, vaikka pitäisinkin kovasti kirjasta.)
Tracy Hickman & Margaret Weis: Dragon Lance -kronikat (myös kronikoitten epävirallinen neljäsosa Kesätulen lohikäärmeet luettu, kirjailijaa en muista)
David (& Leigh?) Eddings: Unennäkijöiden kirjat. Viimeistä lukuunottamatta omistan ne kaikki. Muuta en Eddingsiltä ole vielä saanut aikaiseksi lukea.
Terry Pratchett: Johan riitti!, Velhous verissä, Pyramidit, Eric, Elävät kuvat, Pienet jumalat, Herraskaista väkeä, Vartiosto valmiina palvelukseen, Valkoparta karjupukki, Pojat urhokkaat, Viimeinen manner, Maanalainen elefantti, Yläilmoissa, Vapaat pikkumiehet ja Tähtihattu.
Pratchett on yksi ehdottomista lemppareistani, tuossa on kaikki mitä olen lukenut ja herra huumorintajunsa kera ei koskaan petä!
Harry Potterit olen viimeistä lukuun ottamatta lukenut, niistä myös olen ihan kyllä tykännyt.

Stephen King on myös lemppareitani. Tässä joitain suosikkeja: Carrie, Christine, Buick 8, Uneton yö, Pimeä puoli ja Mustatorni, sekä Ennen aamunkoittoa -novellikokoelma.
En oikein tiedä, laittaisinko kauhuun vai fantasiaan, mutta Bram Stokerin Dracula on kyllä mahtava.
Ostin heräteostoksena myös toisen vampyyrikirjan, kirjailijaa en muista, mutta nimi on Vampyyrin palvelija.
Myös Houkutuksen ykkösosan luin, ennen kuin se oli suosittu ja se oli loistava! Jos minun nyt pitäisi lukea se, olisin hyvin ennakkoluuloinen sen suhteen. Tämän kohdalla siitä ei kannata välittää, yksi parhaita ikinä lukemiani kirjoja.
Aino Kallaksen Sudenmorsian on hyvin vaikuttava teos mielestäni.
Tämä taitaa mennä enemmän scifin puolelle, mutta Douglas Adams ja Linnunradan käsikirja liftareille on myös loistavaa huumorinsa puolesta.
Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintytärtä ja Veljeni Leijonamieltä rakastan, kumpaakin.

Nyt luen Nikki Sixxin Heroiinipäiväkirjaa, on ollut loistava tähän mennessä. Bändikirjoista tuleekin mieleeni, myös Marilyn Manson -kirjan luin joskus ja pidin paljon siitäkin. 
Jean M. Untinen-Auelin Maan lapset -sarjan olen myös lukenut ja se kuuluu ehdottomiin suosikkeihin.

Huumoripuolelle kuuluvat myös Juha Vuoriset, Juoppohullun päiväkirjat ja Kristian-kirjat olen kaikki lukenut ja myös yksittäisiä muitakin kirjoja. Huumorini on naiselle välistä hieman epätavallinen ja noita kirjoja ovat miespuoliset tuttavani paljon suositelleet, eivätkä kyllä olleet väärässä sanoessaan, että pitäisin niistä.

Pienempänä olin myös Sisters Clubin ja vannoutuneena hevostyttonä Polluxin jäsen, joista kummastakin tuli 2 kirjaa kuukaudessa. Niillä kaikilla silloin pitämilläni en ala teitä kiusaamaan, mutta lempparina voin sanoa Hevoshoitolan sisarukset -sarjan, jonka joku saattaa tietääkin, sillä sitä tuli viimevuonna telkkarista joltakin isommalta kanavalta nimellä Heartland. :) Jälkikäteen lueskellut noita lapsuusajan suosikkeja mielenkiinnon vuoksi. Osaan sitä on pettynyt kovasti. Millaista palikkakieltä ne ovatkaan ja kuvailu on jäänyt miltei tyystin pois! Osa taas jaksaa ihastuttaa vielä vuosien jälkeenkin. Noista kerhoista tuli välillä myös jännittäviä kirjoja ja kummitusjuttuja, josta rakkauteni kauhuun onkin lähtenyt.

Onpa vaikeaa listata lempikirjojaan, kun oma kirjahylly on ihan eri osoitteessa. olen tosi hidas lukija, joka myöskin on vaikuttanut siihen, ettei lemppareita ehkä ole niin paljon. Listailen lisää kun muistuu mieleen.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 14.01.10 - klo:03:04
Aika paljon samaa lukemistoa sulla on kuin mulla.

Lisään tuohon vielä Kaisa Ikolan Hulluluokka sarja, jota lukiessa todellakin saa nauraa, sillä sen luokan tempaukset ovat aivan omaa luokkaansa ja huumori hyvää. Samoin eri muotoon väännetyt artistien ja muiden julkimoiden nimet, jotka kyllä tunnistaa kunhan jaksaa hieroa vähän harmaita aivosoluja. :D

Draculan meinasin unohtaa tosiaan. Kirjana hyvä, elokuvatkin mukavaa katsottavaa. Ainakin tämä Fracis Ford Coppolan upea leffa, jossa Draculan roolin veti uskomattoman upeasti Gary Oldman.

Myös Lasse Raustelan Tupla Kervis-kirjat ovat mainiota luettavaa, samoin Eva Ibbotsonin Pelastakaa kummitukset ja muut hyvät kirjat. Pitääkin hommata se itselle. Äänikirjana ihana ja lukijana oli Lars Svedberg, joka luki sen ihanasti, puhumattakaan siitä että herran ääni on ihanan syvä ja kuitenkin pehmeä, ei sellanen älämölyääni.

Terry Prachett ei oo oikein iskenyt eikä tuo Douglas Adamskaan. Vaikka molemmista kirjoista tehdyt leffa oli kyllä ihan ok.. Epäilen silti että molemmista leffoista jäi paljon sellasta pois mitä on kirjoissa.
Pottereiden kanssahan on käyny niin.
Itsellä on kaikki 7 Potter kirjaa, joskin osa on mudella lainassa ja alan kohta harkita että ostas sille oman Potter sarjan, niin ettei noiden kans tartteis edestakas vekslata.
Mutta kaikki 7 Potteria luettu ja pidin niistä. Ne oli ihania. Samoin 7 kirjan jälkeen tullut Siuntio Silosäkeen tarinat ja sitä ennen tulleet pari Potter oppikirjaa. Toinen taisi olla Taikaeläimiä käsittelevä opus ja toinen Hiupausta. :)
Niitä kahta mulla ei oo, mutta voisin hommata jossakin välissä, kun rikastun ja heitän köyhtymästä.
Mutta mun mielestä Harry Potter kirjoissa on loistavaa huumoria ja Georen & Fredin tempauksille ja letkeutuksille saa aina naureskella. Siksi onkin väärin että toisen noista piti seittämännessä kirjassa kuolla. Olis tapattanu jokun muun mieluummin.
Ja Pimennosta on tehty ihan kauhea hahmo, jopa pahempi kuin Rita Luodikosta. Oikeesti viidettä kirjaa lukiessa oikein eläytyy päähenkilöiden tunteisiin ja tekee mieli heidän puolestaan lähettää joku mehevä kirous Dolores Jane Pimentoa päin.

Tosiaan Kingin kirjoja löytyy ja niitä on tullu luettua useammankin kerran läpi. Mutta mulle on nyt suosikiksi jääny tuo Kalpea Aavistus ja toinen mistä tuli sitten enemmäkin ideaa kauhujen saareen, on Tulisilmä. Ihana sekin, vaikka loppu onkin surullinen ja se tyttö jää ilman isää kiitos idioottien ahneiden tyyppien.
Carriekin on omallla tavallaan tehnyt vaikutuksen, kun päähähmoon on niin helppo samaistua, koulukousauksen kokeneena. Ja se Carrien äiti on kauhea kiihkouskovainen harppu, joka pitää tytärtään valtansa alla. Muuten kirja on hieno, samoin leffa. Sissy Speak (korjatkaa jos kirjotin väärin) tekee upean roolityön, samoin Carrien äitiä näytellyt nainen (nimee en nyt muista).
Myös Tulisilmästä tehty leffa on ihan hyvä, mutta olisi siitä paremmankin saanu.
Kalpeasta aavistuksesta ei oo vielä leffaa, enkä tiedä saavatko koskaan tehtyäkään.

Kalpean aavistuksen tarina on ihana ja jotekin erilaista Kingiä. Kauhuelementti on kyllä mukana, mutta myös draamaa ja romantiikkaa on mukana. Kirja kertoo kirjailijasta (mikä yllätys Kingin kohdalla :D), jonka raskaana ollut vaimo on kuollut. Mies itse ei pysty kirjoittamaan ja silti neljän vuoden ajan häneltä on ilmestynyt kirja/vuosi. Se nyt ei ole ihmeellistä, sillä hänellä oli valmiitä käsikirjoituksia tallessa pahanpäivän varalle.
Myöhemmin Mike palaa Sara Laughsiin, jossa alkaakin tapahtua. Hän tapaa pienen tytön nimeltä Kia (Kyra tai Ki) ja vie tiensivuun juuri ajoissa ja tavallaan pelastaa tämän.
Nyt niitä tapahtumia vasta alkaakin tapahtua. Joku yrittää selvästi ottaa yhteyttä rajan toiselta puolelta ja samaan aikaa jokin pahempi taas yrittää estää parhaansa mukaan.
Jotakin kamalaa tapahtumaa peitellään ja siitä saa kärsiä koko kaupunki, tai tarkalleen ottaen tietyt suvut, joissa kuolee jälkikasvua hämärissä olosuhteissa.
Myös Kia on vaarassa, sen Mike tajuaa ja ryhtyy selvittämään asioita ja kaikkea ikävää alkaakin paljastua ennen loppua. Tässä samalla Mike ystävystyy Ki:n kanssa ja rakastuu tämän äitiin Mattieen.

No niin enpä selosta tuota enepää. Lukee kirjan mikäli tahtoo tietää enemmän. :D
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 14.01.10 - klo:22:00
Itse aloittelin tuota tulisilmää, löytyy kyllä hyllystäni, mutten saanut siitä alusta jotenkin otetta ja sitten tuli koulun kautta joku toinen kirja luettavaksi, niin se jäi kesken. Mulle on käynyt dsanoin parin muunkin Kingin kanssa, jotka on sitten myöhemmin osoittautunut loistaviksi, joten vähän harmittaa, etten ehtinyt lukea pidemmälle. Nyt aloittaminen ei enää oikein houkuta, kun muistot kirjasta on niin mitättömät ja pitäisi aloittaa alusta, mikä ei valitettavasti houkuttele.

Tuosta Kalpeasta aavistuksesta en olekkaan mistään kuullut, sinun kertomaasi lukuunottamatta. Täytyypä katsastaa.
Se ennen aamunkoittoa on aivan mahtava novellikokoelma, kaikki tarinat hyviä ja osa oikein hiuksianostattaviakin. Pitäisi hommata käsiini lisää herran novelleja. Omassa lukemisessa on todella se ongelma, että olen hidas ja joudun välillä aloittamaan saman kirjan monta kertaa, ennen kuin saan sen luettua, vaikka olisi hyväkin. En oikein tykkää lainata kirjastosta, kun olen todella huono palauttelemaan kirjoja ja myöhästymismaksut ei houkuttele. Samasta syystä en lainaa tutuiltakaan, lainatavarat saattaa löytyä minulta vielä vuosienkin päästä. Sen lisäksi olen materialisti ja tykkään omistaa asioita. ^^ Myönnän. Ja vielä sen lisäksi olen köyhä opiskelija, jolla on varaa jouluna ja synttärinä ostaa kirjoja, kun tulee "ylimääräistä rahaa". :D
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 14.01.10 - klo:22:40
Suosittelen lämpimästi koluamaan kirppareita, kierrätyskeskuksia ja divareista, sillä niistä saattaa tehdä löytöjä ja vieläpä halvalla. Muutaman hyvän opuksen divarista ja kirppikseltä halvalla hommannu. Tosin kaikki potterit paria enkunkielistä versiota lukuunottamatta on hankittu ihan kirjakaupasta.
Ai niin ja kirjatoriltakin löytyy joskus tosi hyviä tarjouksia, kannattaa vilkuilla sillon kun sattuu liikkeellä olemaan. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 14.01.10 - klo:23:31
Itsellä puolet kirjoista on jostakin käytettynä ostettu, en ole kranttu ja käytetyissä kirjoissa on sellaista jotakin ihan omaa ajan havinaa. Tekstin lisäksi niillä on se joku oma tarinansa. Kuulostaa ehkä oudolta. Todella, en ole kranttu ja varsinkin omat vanhemmat joulun ja synttärin alla kiertää kotokaupungin divarit läpi minua varten. Sieltä välillä saa sellaistakin, jonka myynti on aikaa sitten uutena lopetettu. Itsellä ei vain yleensä oikein aika riitä niiden kiertelemiseen. Ihanaahan se on ja aina yhtä hienoa, kun tekee kunnon löydön. Mustan tornin esim löysin 50 sentillä kirpputorilta. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: theevilone - 23.01.10 - klo:13:03
Fantasiapuolelta Potterit ja Sormukset on kans tuttuja täälläkin. Potterit luinki viimestä myöten (osan uudestaan) tässä joitain aikoja sitten. Kirjoina - yllätys - parempia kuin elokuvina, mutta olemme tainneet jo päätyä siihen aikaa sitten... :P

Kingin kirjat on kyllä hyviä. Pitääpäs metsästää tuo novellikokoelmakin. En ole ainakaan mielestäni lukenu sitä.

Brida on kesken. Aloitin sen, mutta... Tuli niin Portobellon noita mieleen että se sitten jäi. Se kun oli pienoinen pettymys sitten jotenkin kuitenkin. Pitäisi aloittaa Brida alusta, on se tuossa oottamassa...

Pää liian täynnä räkää ajatella kirjoista muuta.

EvilEdit: Brida luettiin uudestaan ... tuossa aikoja sitten. Se oli kuin olikin oikein mainio. Voi suositella. Varsinkin jos pitää Portobellon noidasta niin pitää varmasti tästäkin, eikä siltikään tarvitse rakastaa sitä (Portobellon noitaa) voidakseen pitää, jopa viehättyä Bridasta. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 22.12.11 - klo:22:35


On pakko tulla hehkuttamaan uutta yllättävää kirjalöydöstä, joka saattaa vielä löytyä kaupan kirjahyllystä romantiikka-osastolta. Siis kyseessähän ei sitten ole mikään rakkauslällyromaani, vaikka se onkin harlekiinisarjaan kuuluva ja vielä Nocture, josta luulisi että se sisältäisi jotain raakaa ja eroottista. Kirja on mielestäni fantasia kategoriaan kuuluva ja tosi kiva löytö :))

Kyseessä on Nocture sarjan uusi tulokas Rauta-Saaga sarja, sarja alkaa tällä kirjalla The Iron king - rautakuningas. Kaikkein hienoin ylläri oli se, että tämän sarjan kirjailija Julie Kagawa on käyttänyt kirjassaan Shakespearen kesäyön unelmaa, jos juuri kirjoitin sen oman nukketeatterinäytelmän tytöille - kyllä maailma on täynnä yhteensattumia!

Suosittelen kaikille satujen ja fantasian ystäville, ei ehkä vedä vertoja sormusten herralle tai potterille, mutta hyvä kuiteskii :)))

Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 01.01.12 - klo:08:32
Oot kyllä saanut mut kiinnostumaan tuosta sarjasta, Nuubialainen. Taidan sen kasastaa, kunhan saan aikaiseksi.

Uusi lemppareita tällä suunnalla! Löysin kirpparilta halvalla Uhrilampaat ja Hannibalin. OOOOOH, ihania, ihania kirjoja. Yllätyin, että oli elokuviakin parempia.

Sotakirjoista en näjemmä aiemmin kertonut pitäväni. Sven Hasselia olen viimeaikona lueskellut ja voi miten tykkään! Huumoria ja realistista sodankerrontaa.

Aiemmin unohtui kertoa, että tykkään ihan sikana Torey Haydenin kirjoista. Esim. Hiljaisuuden lapset, Tiikerin lapsi ja Lapsi muiden joukossa.

Siinähän niitä taas ensihätään.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Päärynä - 07.01.12 - klo:09:52
Neljä sanaa: Maa on syntinen laulu.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: theevilone - 28.02.12 - klo:20:44
Oot kyllä saanut mut kiinnostumaan tuosta sarjasta, Nuubialainen. Taidan sen kasastaa, kunhan saan aikaiseksi.

Uusi lemppareita tällä suunnalla! Löysin kirpparilta halvalla Uhrilampaat ja Hannibalin. OOOOOH, ihania, ihania kirjoja. Yllätyin, että oli elokuviakin parempia.
Hei haloo, tottakai ne on parempia kirjoina! ;) Ite en oikeen innostunu leffoista kun olin jo luonu omat mielipiteeni henkilöistä ja kaikesta. :) Sama monessa muussaki elokuvassa, ei passais ikinä kattoa ennen kuin on lukenu kirjan.

Sotakirjoista en näjemmä aiemmin kertonut pitäväni. Sven Hasselia olen viimeaikona lueskellut ja voi miten tykkään! Huumoria ja realistista sodankerrontaa.
Sillä menee kyllä välillä niiiin yli kaikki, että onkohan puoletkaan totta. Voi olla, että kuunnellu muitten tarinoita ja värittäny niitä ja lisäilly itse lisää. Siitä oli tässä joku aika sitten puhetta täälläkin ja mietittiin että miten asia on. "Ihan julkisestikin" koko tyypin tarinoita taidettiin epäillä... :P
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Julle - 11.08.12 - klo:20:09
Ite oon alkanu lukeen Ajanpyörä kirjasarjaa! Joskus kakarana tullu hommattua ensimmäinen osa, mutta siihen se sitten jäi, ku vaikutti aikanaan tylsältä, mutta nyt pari viikkoa sitte luin ekan osan, ja kyllä on mielipide muuttunu aika radikaalisti parempaan! :D Törkeän koukuttavaa lukemista ainakin tähän asti ollut. Oon lukenu kohta kaikki 2 ekaa kirjaa läpi. ;)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 31.01.13 - klo:19:22
Olen lukenut vuoden ajan lähes pelkkiä Stephen Kingin kirjoja (kauhua). Tykkään niistä, parempia kuin leffat. Kohta on kirjaston valikoima käyty läpi.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 03.02.13 - klo:04:00

Kingi on kyllä kingi  ;D
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 03.02.13 - klo:04:30
Niin on, nimimerkki ala-aste ikäisestä asti suorastaan ahminu Kingin kirjoja. Itseltä löytyy hyllystä Tulisilmä, Carrie, Christine - tappaja auto, Uinu uinu lemmikkini, Hohto ja mun suosikikseni noussut Kalpea Aavistus. 8)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 07.02.13 - klo:20:18
Niin on, nimimerkki ala-aste ikäisestä asti suorastaan ahminu Kingin kirjoja. Itseltä löytyy hyllystä Tulisilmä, Carrie, Christine - tappaja auto, Uinu uinu lemmikkini, Hohto ja mun suosikikseni noussut Kalpea Aavistus. 8)

Multa löytyy Christine tappaja-auto, Cujo, Uneton yö, Talismaani (en ole vielä lukenut) ja Epätoivon kaupunki (kohta luettu!). Kirjastosta olen lainannut nämä: Uinu, uinu lemmikkini, Hohto, Ihmissuden vuosi, Piina, Buick 8, Kauhun vuodenajat (se eka), Kosketus, Carrie, Julma leikki ja Kuulolla.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 15.02.13 - klo:13:57
Itsellänikin oli komia King - kokoelma, ennenku meni edellisen ukon kanssa lusikat jakoon. Joutui tekemään aika paljon kompromissejä asioiden suhteen, kuuden vuoden aikana tuli hommattua "yhteiseksi" kaikennäköistä. Aiemmin mainituissa monia helmiä, itselle eniten sydäntä lähellä juuri nyt on Kingin novellikokoelmat, joita olen lukenut useita. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nefertiti - 15.02.13 - klo:14:37
Hei mukava nähdä suakin täällä välillä Mustang.  :D

Unohdin mainita Piinan ja joskus mulla oli toi tukikohta ja Anteeksi oikea numero, mut molemmat oon tyhmyyttäni menny viemään divariin. Pitää joskus hommata takas. Kirjastosta taas oon lainaillu Ennen Aamunkoittoa ja Jälkeen Keskiyön opukset aikoinaan. Pitäisi varmaan nekin hommata itelle joskus.
Muutaman muunkin opuksen vois hankkia. Kattelin tässä jokuaika sitten tuon Uniensiepparin ja innostuin sitten sen verran, että lainasin opuksen ja luin. Kirja ja leffa oli kumpikin ihan hyviä. Mä ainakin tykkäsin.
Ai joo Kolkuttajat (Tommyknockers) vois kans hommata. Leffa on hyvä ja kirja kans taattua Kingin tyyliä.

Piinasta vois vielä sanoa, että kirjana aikapaljon parempi, mut kyllä leffakin on hyvä ja onnistunut. Kathy Bates veti roolinsa läpi hyvin, että hyvin ansaitsi Oscarinsa tuosta roolistaan. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 12.03.13 - klo:17:38
Kattelin tässä jokuaika sitten tuon Uniensiepparin ja innostuin sitten sen verran, että lainasin opuksen ja luin. Kirja ja leffa oli kumpikin ihan hyviä. Mä ainakin tykkäsin.

Mä luin eilen loppuun Unensiepparin. Tänään alkaa Painajainen.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 13.03.13 - klo:21:48

Kattelin tässä jokuaika sitten tuon Uniensiepparin ja innostuin sitten sen verran, että lainasin opuksen ja luin. Kirja ja leffa oli kumpikin ihan hyviä. Mä ainakin tykkäsin.

Mä luin eilen loppuun Unensiepparin. Tänään alkaa Painajainen.


Oi, melkein tekis lukea itsekkin - jos ennättäisi  8)

Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 05.04.13 - klo:19:39
Noniin, kohta on Pimeä puoli luettu!
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 05.04.13 - klo:21:26
Loisto-opus, Killahead! Eka King, jonka luin teini-ikäisenä. Tarvis varmaan taas ottaa työn alle, ei muista tarkalleen.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 19.04.13 - klo:23:23
Pari päivää sitten luin loppuun Kingin Jälkeen keskiyön-kirjan, jossa on novellit Usva, Täällä tiikereitä on, Apina, Kain karkasi kimppuun, Rouva Toddin oikotie, Jauntti, Hääkeikka, Vainoharhainen: Loitsu ja Lautta.

Mielestäni parhaimmat novellit olivat ehdottomasti Usva, Jauntti ja Lautta. Apina oli muuten ihan kiva, mutta minulla meni henkilöt koko ajan sekaisin ja ekat aukeamat olin ihan pihalla siitä, kuka kukin on. Täällä tiikereitä on-novellista en tykännyt Ja Rouva Toddin oikotien alku oli tosi tylsä, mutta se muuttui onneksi mielenkiintoisemmaksi.

Huomenna taas kirjastoon!
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Nuubialainen Prinsessa - 20.04.13 - klo:14:19


Lukeminen on hauskaa puuhaa, kun sitä vain ennättäisi harrastaa  :)

--> Tällä hetkellä useampikin keskeneräinen kirja, joista aktiivisimmin lueskelun kohteena on ollut viime viikkoina "Elämäni Nomadina".

Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Mustang - 20.04.13 - klo:14:52
Mullon kans Kingin novellikokoelma kesken. Neljä niitä oon kaikkiaan lukenut, noista tunnistin nimeltä osan, mutten kaikkia muista enää. En nyt löydä sitä kesken olevaa kokoelmaa mistään, liekö tuo töihin jäänyt tai jotain. Tykkään noista melkein enemmän, kuin kirjoista. :)
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Killahead - 31.05.13 - klo:17:19
Mullon kans Kingin novellikokoelma kesken. Neljä niitä oon kaikkiaan lukenut, noista tunnistin nimeltä osan, mutten kaikkia muista enää. En nyt löydä sitä kesken olevaa kokoelmaa mistään, liekö tuo töihin jäänyt tai jotain. Tykkään noista melkein enemmän, kuin kirjoista. :)

Seuraavaksi voisi taas lukea Kingin novelleja, nyt on tullut luettua Doloreksen tunnustus ja Tulisilmä ja kohta on Naisen raivokin luettu!

lisäys 8.9. Nyt olen lukenut Naisen raivon jälkeen sellaiset Kingin kirjat kuin Ennen aamunkoittoa, Tarpeellista tavaraa, Eksyneiden jumala, Tapahtumapaikkana Duma Key, Maantievirus matkalla pohjoiseen ja Yksinäinen sormi. Ja sitten sain luettua Ian Flemingin Casino Royalen.
Otsikko: Vs: Kirjoja
Kirjoitti: Julleprkl - 09.09.17 - klo:17:00
Tulipa pongattua kirpparilta tässä kesällä tuo Taru sormusten herrasta trilogia, ni sitä on tässä ny tavattua! Kyyllä se on vaan sanottava, et kirjasta pidän enempi mitä elokuvasta!