Juplin.net

Keskustelu => Myytit => Aiheen aloitti: azn - 18.10.08 - klo:02:47

Otsikko: stonehenge
Kirjoitti: azn - 18.10.08 - klo:02:47
mihin tarkoitukseen luulette moinen kyhäelmä on kasattu? On se jännä että vaikka tätäkin on tutkittu monia vuosia, ei siltikään ole päästy ratkaisuun stonehengen arvoituksesta, on teorioita, että se on liittynyt uskonnollisiin rituaaleihin, esim. tähtien ja auringon vaiheisiin perustuneisiin kultteihin. mutta voi myös olla temppeli tai hautapaikka. Ja kuitenkin on ollut käytössä noin 1 500 vuoden ajan.. (kertoo wikipedia) Stonehengehän rakennettiin jo 3000-luvun ja 1000-luvun välisenä aikana eaa. ja kiviä tuotiin paikalle jopa 250km päästä.. millä niitä on saatu raijjattua noin pitkiä matkoja ja miksi niin kaukaa?
Otsikko: Vs: stonehenge
Kirjoitti: Mina - 21.10.08 - klo:11:14
Pelaan tällä hetkellä läpi peliä Folklore. Siinä on Doolinin kylässä kanssa tuollainen Henge, joka on osaltaan portti Netherworldiin eli kuolemanjälkeiseen maailmaan. Myöhemmässä pelin vaiheessa Hengelle annetaan joku kuolleelle tärkeä asia, esim. piirustus, valokuva etc ja Henge avaa portin tasolle jolla tämän esineen omistaneen henki on. Pelissä on n. vuosi 2006 ja kukaan ei enää usko Netherworldiin ja sitä pidetään muinaisten pakanauskona ja että ei ole olemassa mitään kuolemanjälkeistä elämää etc. Portti ei aukea kenelle tahansa, vaan portin aukaisijalla pitää olla Sidhen viitta (Cloak of Sidhe) joka mahdollistaa portin avaamisen. Ja jos henkilö joka avaa portin ei ole tarpeeksi vahva henkisesti selviytymään koettelemuksestaan, hän kuolee pian Netherworldistä palattuaan. Mutta jos ns. tavallinen ihminen ilman viittaa yrittää tehdä jotain Hengelle, mitään ei tapahdu, vaan se on vain kasa kiviä. Olisiko voinut olla, että Stonehengeä käytettiin samanlaiseen tarkoitukseen aikaisemmin? Ainakin peliä pelatessani tuli heti Stonehenge mieleen.. Ja hauska teoria ainakin, ellei muuta :)
Otsikko: Vs: stonehenge
Kirjoitti: Nippe - 26.10.08 - klo:20:37
Me ollaan saatu luokan kanssa  (opiskelen englannissa)  erityis lupa mennä sinne kivi ympyrän sisälle ja viettää yö siinä lähistöllä.. Odotan innolla että jos jotain tapahtuisi ja on muutenkin kiva päästä tutkimaan niitä kiviä aidan ns."väärältä" puolelta. :). mutta niitä kivi ympyröitä on itseasiassa aika paljon täällä,(kuten avebury) ainakin sellaisen kuvan olen saanut. mutta suurin osa on vaan joko niin huonossa kunnossa tai niistä puuttuu niin monta kiveä niin niitä ei pidetä mitenkään suuressa arvossa. itse ainakin uskon että ne olisivat voineet olla hautapaikkoja entisille hallitsijoille tai suurmiehille. Mutta mielipide voi muuttua jos siellä tapahtuukin jotain jännää yöllä..