Juplin.net

Keskustelu => Myytit => Aiheen aloitti: azn - 15.10.08 - klo:00:38

Otsikko: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: azn - 15.10.08 - klo:00:38
tästä mielenkiintoista keskustelua tänne =)
Mistä kuviot tulevat ja miksi?
Lueskelin tuolta netistä tästä aiheesta, ja siellä oli kyllä että useat ovat väärennöskiä, mutta yli puolet ovat kuulemma aitoja. tiedä sitten millä saavat senkin selville..
1990 luvulla kaksi brittiläistä huijaria ilmoittivat että olivat tehneet ympyröitä 20 vuoden ajan =D
Mutta useat ympyrät ovat niin isoja, että kyllä puimurilla saisi ajella monta yötä että valmista tulisi =D
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: Floora - 15.10.08 - klo:11:37
Katottiin faijan kanssa kerran dokkari jossa käsiteltiin näitä peltokuvioita ja siinä eräs maanviljelijä selosti että maissit olivat vääntyneet mahdottomalla tavalla ympyröiden kohdalla mutta eivät olleet poikki. Puimurilla ajettuna olisivat ne olleet samantien poikki mutta kuulemma ne eivät olleet kuin "painettu" alas ja vain vääntyneet. Tiedä sitten...
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: Mina - 16.10.08 - klo:19:52
Kukaan katsonut elokuvaa Signs? Siinä sanottiin, että pari ihmistä pystyy tekemään peltokuviot yhteen peltoon yhdessä yössä köysien ja lankkujen avulla. En sitten tiedä miten tämä onnistuisi. Ja jos kuviot on tehty leikkuupuimurilla, miten puimuri olisi saatu paikalle jättämättä jälkiä? Niinkin ison laitteen liikuttaminen jättää selviä jälkiä, joita hyvin vaikea saada pois.
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: atma - 17.10.08 - klo:16:42
Viljapeltokuvioita tehdään myös itse paljon mutta osa niistä on jonkun muun tahdon luoma/tekemä. Niiden esittämät kuviot kertovat kuulemma meille todella paljon mutta niitä pitäisi osata tulkita kuten unia yms.
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: azn - 17.10.08 - klo:19:45
kovin mielenkiintoinen juttu kun alkaa oikein miettimään..
onhan paljon niitä kuvioita, jotka kuulema käsittelee paljon mayojen ajanlaskun loppua, eli 21.12.2012 =)
Ja eikös joistain kuvioista ole mitattu joitain eloktromagneettisia kenttiä jotka sekottavat kompassit?
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: Bam - 23.10.08 - klo:10:34
Minusta viljapeltokuviot ovat ennen kaikkea kauniita, olivat sitten kenen tahansa tekemiä.

Mutta oma veikkaukseni olisi, ettei ihminen voi tuommoisia tehdä yhdessä yössä. Siihen tarvittaisi paljon aikaa, vaivaa ja tarkat mittaukset, jotta kuvioista saa noinkin symmetrisiä.

http://www.cropcircleconnector.com/2008/august2008.html
Tuolla sivustolla esitellään erilaisia kuvioita. Sieltä löytyy niin ilmakuvia kuin sitten ihan lähikuviakin, joissa näkee miten nuo viljat ovat taittuneet. Esimerkiksi tuommoiseen ympyrän muotoon taittaminen ei ole mitään helloa, varsinkin kun nuo mokomatkin viljat melkeimpä pitäisi katkaista, että ne saa pysymään tuolleen maassa (asun maatilalla joten kokemusta on) tai sitten ne on jyrätty jollain painavalla.
Joka tapauksessa tuommoisia olisi melkein mahdotonta tehdä ihmiskäsin, ellei satu omistamaan hyvät laitteet. Näin minä ainakin sanoisin.

Jostakin olen löytänyt jotain spekulointejakin, mitä nuo kuviot yrittävät vietittää.
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: Floora - 24.10.08 - klo:08:50
Tuolta sivulta kun katsoi kuvioita oli suurin osa todella, todella monimutkaisia ja täysin symmetrisiä kuvioita ja sitten pari tökerä selkeästi ihmisen tekemää.. niiden ero vain on niin huikea että miten voi olla?


Hieman Youtubea selailemalla llöysin tämän: http://www.youtube.com/watch?v=Vx7sn0htwrY&feature=related
Otsikko: Vs: viljapeltokuviot (crop circles)
Kirjoitti: nocturna - 07.11.08 - klo:16:34
Kylläh, uskon nyt ja aina tulevaisuudessa että ne ei ole ihmisen tekemiä :D Tyhmäähän se olisi siellä tahallaan sellasia tehdä ja tästä tehtiin dokumentti jossa yrittivät jollain lykättävillä kärryillä tehdä, joissa oli akselit joilla pyöritettiin ympyrää, jotta kuvioista saatiin symmetrisiä, ja näin ei saatu vastaavanlaisia kuvioita aikaan riittävän nopeasti, jotta tämä kävisi selityksestä. Mielestäni ne ovat liian symmetrisiä. Ja kyseisessä dokumentissa myös näytettiin niitä kuvioita kun niitä oli jenkeissä tullut samana yönä useampia. Aika laaja huijausketju saa olla että ihmisiä on tarpeeksi tällaisen toteuttamiseen yhdessä yössä useaan paikkaan yhtä aikaa.